Bill Clinton langer ud efter tv-stationen ABC, som på femårsdagen for terror-angrebene 11. september 2001 viser mini-serien “The Path to 9/11”, der bl.a. har Harvey Keitel og Donnie Wahlberg på rollelisten.

Serien omhandler Clinton-administrationens håndtering af de terror-trusler, der senere udmundede i angrebene på World Trade Center og Pentagon.

Den tidligere præsident er bekymret over at serien modsiger nogle af de konklusioner der blev draget i 11. september kommisionens rapport. Tidligere har Clintons sikkerhedsrådgiver Karl Berger og udenrigsminister Madeleine Albright i stærke vendinger kritiseret ABC for tv-serien, der viser de to som handlingslammede og inkompetente.

Derimod hylder konservative kræfter, som radioværten Rush Limbaugh, tv-serien for at vise, hvad man mener, er Clinton-administrationens modvilje til at angribe al Qaeda i 1990’erne.

ABC afviser kritikken, men indrømmer at visse dele er opfundet. I løbet af tv-serien vil der hele fire gange blive gjort opmærksom på at der ikke er tale om en dokumentar.Vis kommentarer (9)
Gravatar

#1 filmz-hejboel 17 år siden


ABC afviser kritikken, men indrømmer at visse dele er opfundet. I løbet af tv-serien vil der hele fire gange blive gjort opmærksom på at der ikke er tale om en dokumentar.


Ind i mellem er det ligegyldigt hvor mange gange der bliver gjort opmærksom på at det ikke er dokumentar, hvis folk ser noget der er flettet ind i et gran af virkelighed, så er_opfattes_det_som_virkelighed for dem... se bare The Da Vinci Code, der er rigtig mange der har problemer med at finde ud af hvad der er dokumentar og Dan Browns fiktion...
Gravatar

#2 jessup 17 år siden

Da grundlaget for filmen er 9/11 kommisions rapporten er det i orden at gøre opmærksom på ukorrektheder og fordrejninger. At filmen er problematisk i hele dens koncept bliver også bekræftet af at ABC flere gange må gøre opmærksom på at det ikke er en dokumentar.

Med forelægget og de specialister som filmen gør brug af vil der naturligt nok forekomme kritik.

Ikke helt ulig kritikken som Torben Grodal præsenterede af Bænken, Arven og Drabet.
This is just until June
Gravatar

#3 filmz-goatchen 17 år siden

#1
Kunne ikke være mere enig.
Derfor syntes jeg faktisk det er noget værre lort at lave sådan en serie. Det er et emne der optager mange Amerikanere, hvor de fleste allerede i forvejen har den opfattelse at Bush regeringen stod bag
Gravatar

#4 Hive 17 år siden

Jeg læste på Politikens hjemmeside, at 1 ud af 3(!) amerikanere tror, at 9/11 var en sammensværgelse hvori deres egen regering havde del... tv-serier som disse gavner næppe.
Gravatar

#5 jessup 17 år siden

#3 & #4 og derudover sikkert også jøderne. I amerikansk mediekontekst drejer det så nok mere om forskellige perspektiver vedrørende om skyld kan pålægges Demokraterne eller Republikanerne fordi de var f.eks. : inkompetente, ignorante, bange, dårligt prioterende eller økonomisk fejldisponerende.
This is just until June
Gravatar

#6 Æsop9000 17 år siden

Hvis USA og Bush selv havde planlagt 11. september, ville de så ikke have brugt Afghanere, Iranere og især Irakere som syndebukke i selvmordsflyene, istedet for de 19 Saudiere??
Altså for bedre at kunne retificere krigen mod terror.

Jeg er per definition meget kritisk over alle konspirations teorier, da de, efter min mening, ikke er videnskablig af natur - men politisk af natur.
I teorien er der ingen forskel på teori og praksis. I praksis er der
Gravatar

#7 chandler75 17 år siden

Jeg tror nu mere de er psykologiske af natur. Store begivenheder må have store forklaringer.

Det nyeste nummer af TIME har en interessant artikel der kigger på konspirationsteorierne bag 9/11. Som en psykologiprofessor siger:

We tend to associate major events - a President or princess dying - with major causes... If we think big events like a President being assassinated can happen at the hands of a minor individual, that points to the unpreditictability and randomness of life and unsettles us."
"Some people have bad taste and others have taste more like mine." - Roger Ebert
Gravatar

#8 jessup 17 år siden

I konspirationsteorier går en altid en meget omfattende (læs usandsynlig)plan i opfyldelse og ofte med mange implicerede som aldrig røber sandheden - hvis man kender lidt til menneskers natur og planers opfyldelse/fiasko siger sund fornuft at bla. : amerikanerne aldrig skulle have været på månen (der arbejde 400.000 for NASA på det tidspunkt)og at Bush/Jøderne skulle have stået bag 9/11, er det rene nosens.
This is just until June
Gravatar

#9 jessup 17 år siden

ABC var misinformeret om serien og dens indhold. Producerne af serien har rødder i konservative grupper.

http://www.imdb.com/news/sb/2006-09-13/#2
This is just until June

Skriv ny kommentar: