De store Hollywood-selskaber har længe diskuteret idéen om ‘premium video on demand’, hvor premierefilm bliver tilgængelige i biografen og til streaming på samme tid. Det rammer nu biograferne.

Se også: Hollywood-selskaberne vil have VOD-aftale: Biograf-vinduet skal halveres

Det er Deadline, der skriver, at biograf-kæderne Regal Entertainment, AMC Entertainment og Cinemark alle har bemærket et fald i aktiekursen.

Kursfaldet skete efter investeringsbanken Morgan Stanley har anbefalet en Premium VOD-løsning for filmselskaberne, hvilket aktiemarkedet altså har vurderet vil føre til tab for biograferne, da flere så sandsynligvis vil blive i sofaen for at se film.

Aktiemarkedet har siden maj nedvurderet biograferne, hvilket skyldes, at forsommerens billetsalg hidtil har skuffet for film som “The Mummy”, “Fast & Furious 8” og “Alien: Covenant”.

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (22)
Gravatar

#11 Mejse 5 år siden

#10 selvfølgelig mister de noget hvis mindre folk går i biografen og mange af de samme folk ser filmene sammen derhjemme medmindre prisen er høj :)
Gravatar

#12 Geekalot 5 år siden

#11 hvis jeg giver 80-100 for at se en film der hjemme. Mister filmselskaberne altså ikke noget. Biograferne gør, og de får næppe dækket deres tab af filmselskaberne. Hvilket jeg også er ret så ligeglad med. Jeg ser ikke en film for 2-3 venner skal være med til at se den :)
Gravatar

#13 Mejse 5 år siden

#12 nej hvis DU gør men det er kun fordi du ser den alene....langt de fleste folk i enten forhold eller samboende eller med børn og bla bla bla vil ikke se den alene og så mister de pludselig en masse :) du skal tænke lidt ud over din egen situation hvis du skal have et realistisk billede af det...de kan jo lige netop ikke lavet et produkt du vil syntes om på grund af den situation ellers havde de da gjort det for længst....skal så også lige siges at hverken du eller jeg ved hvilke udgifter der ville være forbundet med sådan en tjeneste så du kan reelt ikke sige at de ikke mister noget :) og om man vil det eller ej er der altså en pointe i at med tidligere streaming vil der være tidligere gode pirat versioner hvilket ikke vil betyde noget for mange men hvad med et land som Kina hvor udenlandske streaming tjeneste næppe kommer ind men der er masser af muligheder for download ? der er meget at tage i betragtning ud over hvad du gerne vil have :)
Gravatar

#14 Justin 5 år siden

Hvis premium-VOD prisen bliver dyrere end at en person selv vil købe den til sig selv, tror jeg mange vil tage i biografen, når man alligevel skal være flere for at betale prisen kan man ligesågodt mødes i biografen

Men det lader til at biografen er utroligt meget bange for at modsatte sker
Gravatar

#15 kblood 5 år siden

Jeg tror helt klart at VOD prisen bliver sat ud fra en formodning om at mere end en person vil se den VOD.

Hvis nu prisen blev sat til 200 kr., så ville det jo stadigt være billigere end at tage i biografen hvis bare 3 slår sig sammen... og ellers endda samme pris hvis 2 slå sig sammen.
Gravatar

#16 Geekalot 5 år siden

#15 Til 200 vil det næsten være billigere der hjemme alene en at tage i biografen, hvis man tænker med cola og popcorn. Men holder nu på prisen stadig er for høj, men det når jeg tænker på mig selv.
Gravatar

#17 The Curator 5 år siden

Tror 200 er ønsketænkning. Det bliver nok et sted under 300 dog.
Gravatar

#18 Mejse 5 år siden

#16 er helt enig i at en pris på 200 ville være for høj hvis jeg bare tænker på mig selv :) ændre dog ikke på at det nok er den laveste af de realistiske priser :) men altså det vil jo sikkert blive testet i USA først hvor de finder den bedste pris så der går nok en rum tid før vi ser noget til det

#14 forstår ikke helt hvor de ser biograferne være bange for det ? altså tror de er ret afslappet indtil en pris bliver offentlig gjort for de tror det samme som de fleste nemlig at prisen vil blive sat ud fra at flere ser den sammen :)
Gravatar

#19 Justin 5 år siden

#18
Jeg tror biograferne er bange for at miste deres monopol, bare kig på Cannes
Jeg tror også det vil betyde at flere at de meget små biograf sale vil ikke blive benyttet mere, når man kan vælge at se den derhjemme

Gravatar

#20 Mejse 5 år siden

#18 selvfølgelig er de bange for at miste det (selvom det stadig ikke er et monopol) og de små sale ville nok blive benyttet så meget som altid da udgiften i at have en ekstra lille sal kørende når folk alligevel er på arbejde er minimal.....men det var jo ikke det du sagde du sagde de virkede som om de frygtede en lav premium-VOD pris hvilket de slet ikke gør for det er fuldstændig urealistisk :)

Skriv ny kommentar: