3D var af mange blevet udset til at være biograffilmenes redning, men selvom både “Star Wars Episode I: Den usynlige fjende 3D” og “Titanic 3D” er blevet lanceret med det helt store PR-apparat, ser det ikke ud til at have haft en synderlig effekt på biografpublikummet. Det skriver Politiken.dk.

“Star Wars Episode I: Den usynlige fjende 3D”, der blev udsendt 9. februar i år, har solgt 35.740 billetter, hvilket er 6,5 procent af de 543.115 billetter, der blev langet igennem billetlugerne ved premieren i 1999.

Bedre ser det ikke ud for “Titanic 3D”, der til og med 9. april havde solgt 30.800 billetter, svarende til blot 2,3 procent af de 1,36 mio. billetter, der blev solgt i 1997.

Claus Christensen, chefredaktør på filmmagasinet Ekko, mener, at årsagen skal findes i, at nyhedsinteressen er gået af 3D. ”Det her er gammel vin på nye flasker, hvor man forsøger at tjene nogle nemme hurtige penge,” siger han.

Har du også mistet interessen for 3D, eller synes du godt om filmene? Klik på ‘Kommentarer’ herunder for at diskutere i forummet.Vis kommentarer (42)
Gravatar

#1 StefanMadsen 11 år siden

ja, personligt får jeg bare en fed hovedpine af "3D" både på de nye fladskærme og i biffen - så den er simpel for mig :S

desuden ser jeg ik megen fidus i at dem igenigenigen - of betale for det.. man har det vel på dvd.
Gravatar

#2 Bruno 11 år siden

Der er selvfølgelig folk, der gerne vil gense disse film i biffen, men forbrugerne er (heldigvis) ikke så dumme, at de ikke kan gennemskue, at det bare er et forsøg på at nappe nogle hurtige penge, baseret på filmens titel og 3D-mærket.

Selvfølgelig er der film, jeg gerne vil gense i biffen af forskellige årsager, men ikke fordi der er klisteret et 3D-mærke på filmplakaten og som det tidligere er blevet diskuteret herinde, tror jeg ganske enkelt at dårlig 3D er årsagen til, at folk har mistet interessen.

Jeg har selv set "Tron: Legacy" og "Avatar" i 3D, ingen af dem overbeviste mig om at se flere. Jeg har også set "Captain America" i 3D, dog fordi andre havde bestilt billetten, men for mit vedkommende, er det ikke de ekstra penge værd.
Tidligere: utyske/drebble
Gravatar

#3 Richard Burton 11 år siden

3D kan uden tvivl give en positiv effekt til en film. Problemet er

... at 3D stadig ikke er en fuldt udviklet teknologi
... at 3D lider af disse elendige briller, som dræner billedet for lys, farver og kontrast
... at flertallet af instruktører behandler 3D som var det blot en photoshop effekt
... at studierne og biograferne gør alt for at slå 3D ihjel ved at udsende 90% film med ringe udnyttet 3D teknologi, deriblandt disse obskure konverteringer som ikke giver nogen mening andet end at være udtryk for griskhed. Når man har gjort det længe nok så er det historien om "drengen der råbte ulv" igen.

Kom nu med nogle flere film med et niveau som i A Christmas Carol. Ellers er løbet kørt. Hvilket måske alligevel i den sidste ende er det bedste?!?!
Jeg glemmer aldrig smagen af Werners ægte!
Gravatar

#4 Terning 11 år siden

Jeg elsker og se film i 3D.. det er faktisk de eneste jeg gider og tage i bio'en for at se..

Og jeg syntes også Star Wars filmene er kanon fede, men jeg har lige set dem på dvd igen, så jeg syntes bare ikke jeg gider og smide 100 kr. for at se den igen, bare pga. 3D.

Titanic er også en super film, hva for en camron film er ikke det?

Men igen.. gider bare ikke se den igen pga. 3D effekten.
Gravatar

#5 Dragon_Claw 11 år siden

3D + Phantom Menace = dobbelt lort!

Terning (4) skrev:
Titanic er også en super film, hva for en camron film er ikke det?

Piranha Part Two: The Spawning...
Tony Montana: All I got in this world is my word and my balls. And I don't break 'em for nobody!
Gravatar

#6 Gellie 11 år siden

Jeg hader 3D og det samme gør min kæreste; jeg gider simpelhen ikke sidde med briller på når jeg ser en film og derudover får jeg hovedpine. Jeg ville have været ind og se John Carter, men det eneste sted de sendte den om aftenen i 2D i København var i Lyngby og så langt gider jeg ikke tage toget for at se en film..
Gravatar

#7 Nukleon 11 år siden

3D er fint nok... Filmene skal altså bare filmes i 3D. Jeg vil ikke betale for opkonverteret lort.
Gravatar

#8 X&O 11 år siden

Selvom jeg er ret enig i dine punkter og din generelle holdning, så kunne jeg godt tænke mig at få uddybet hvad dette fx kunne indebære i en film:

SIR Ridley Scott (3) skrev:

... at flertallet af instruktører behandler 3D som var det blot en photoshop effekt


Jeg har hørt at den eneste grund til at se Star Wars i 3D skulle være muligheden for at se Hobitten-traileren i 3D. Men jeg ved nu ikke om jeg er så nørdet at jeg gider smide penge efter en trailer.
Gravatar

#9 Jack Slater 11 år siden

Det kunne jo også være, at "problemet" er, at der trods alt er tale om film som er 13 og 15 år gamle; hvorfor folk måske ikke har lyst til at betale for en "dyr" biografbillet, 3D eller ej.
Gravatar

#10 Michael Andersen 11 år siden

At sammenligne interessen for re-releases med interessen da de havde premiere...zzz. Resultatet er givet på forhånd.

"Episode I 3D" var ikke noget særligt, men det kan man ikke sige om "Titanic 3D". At sælge over 30000 billetter på 5 dage til en film som alle i DK har set er da bestemt flot, og på verdensbasis har filmen allerede omsat for 500 millioner kroner.
Smile, you son of a bitch!

Skriv ny kommentar: