The Dark Knight” er uden sammenligning den hidtil største tegneseriefilmatisering, der har ramt biograflærrederne. I dens åbningsweekend omsatte den for 158,4 mio. dollars i USA, hvilket er en rekord, som ikke engang “Avatar” formåede at slå.

Samlet set ligger filmen på 5. pladsen over de mest omsættende film nogensinde (ikke medregnet inflation) med over 1 milliard dollars på verdensplan – men nye undersøgelser indikerer, at dens magtposition muligvis er truet af en anden, kommende tegneseriefilmatisering: “Iron Man 2”.

En ny markedsanalyse viser, at der er stor hype og interesse om filmen, der har Robert Downey Jr. tilbage i hovedrollen, og det anses for sandsynligt, at filmen vil slå i hvert fald “The Dark Knight”‘s åbningsrekord på de 158,4 mio. dollars – og muligvis på sigt vil kunne true dens plads på den samlede boxoffice-listen.

Den første “Iron Man” omsatte til sammenligning for hele 98 mio. dollars i USA i åbningsweekenden, hvilket er imponerende, når man tager i betragtning, at der var tale om en for de fleste biografgængere ukendt tegneseriehelt.

Med “Iron Man 2” er figuren allerede en velkendt skikkelse, og samtidig er Robert Downey Jr. for alvor blevet et stort navn i Hollywood igen. Desuden har filmens trailere været blandt de mest sete på nettet, og et konkurrerende filmstudie har bemærket, at “Iron Man” nu er ligeså populær som “Spider-Man”-franchisen.

Markedsanalysen viser også, at der er stor interesse for filmen blandt ikke kun teenage-drenge og mænd i 20’erne, men også blandt kvinder i 20’erne-30’erne – bl.a. takket være Downey Jr. De eneste, der ikke rigtig har vist interesse for filmen, er teenage-piger.

Om “Iron Man 2” for alvor vil kunne skubbe “The Dark Knight” til side vil vise sig, når filmen får premiere sidst på måneden.

Tror du, at “Iron Man 2” bliver større end “The Dark Knight”? Klik på ‘Kommentarer’ herunder for at diskutere i forum.


Vis kommentarer (26)
Gravatar

#21 frankdrebin 10 år siden

#20 Ja, lyder faktisk meget plausibelt :)

Jeg kendte egentlig ikke rigtig til Iron Man før jeg så den i bio..

Havde en fornemmelse for hvem han var før, men fandt ud af at det var silver surfer jeg tænkte på :)
Gravatar

#22 cronick 10 år siden

Utyske (14) skrev:
Det kunne da være ganske interessant, hvis den overgår TDK, selv uden de superfanatiske fanboys, der udnævnte TDK til at være verdens bedste film med verdens bedste skuespiller, før den kom i biffen.

Fanatisk eller ej - når man har ret, så skal man også have credit for det. Og det havde de så sandelig! ;)
Gravatar

#23 filmz-Utyske 10 år siden

#22 -

Men det havde de jo så ikke. :)
De har ikke opfundet mange skarpe knive.. i skuffen og så er de jo ikke særlig stærke. De er skæve og vinde.. af fuld.
Gravatar

#24 Kruse 10 år siden

#23: Nu skal du ikke være sådan en "hater"! :P
"Dave, this conversation can serve no purpose anymore. Goodbye."
Gravatar

#25 filmz-Utyske 10 år siden

#24 -

Nå ja, undskyld. :D
De har ikke opfundet mange skarpe knive.. i skuffen og så er de jo ikke særlig stærke. De er skæve og vinde.. af fuld.
Gravatar

#26 filmz-Martychris 10 år siden

#1-25

Det er jo to vidt forskellige film! Nu var Ironman jo ikke en fantastisk film, med ikke destro mindre er det en virkelig underholdene film med masser gas og gang i den! Vil altid kunne sætte den på. Hvor TDK er alt for tung og meget mere seriøs i sit udspil. Så hvis Iron man får flere "kunder i butikken" så fred være med det! Men giver Utyske ret i at der er mega træls med de store taler om "Verdens bedste film" og "Verdens bedste instruktør". Så fantastisk er den jo heller ikke og det bliver Iron man heller ikke! Men ses skal de igen og igen...
"You can call me Dennis!"

Skriv ny kommentar: