The Dark Knight” er uden sammenligning den hidtil største tegneseriefilmatisering, der har ramt biograflærrederne. I dens åbningsweekend omsatte den for 158,4 mio. dollars i USA, hvilket er en rekord, som ikke engang “Avatar” formåede at slå.

Samlet set ligger filmen på 5. pladsen over de mest omsættende film nogensinde (ikke medregnet inflation) med over 1 milliard dollars på verdensplan – men nye undersøgelser indikerer, at dens magtposition muligvis er truet af en anden, kommende tegneseriefilmatisering: “Iron Man 2”.

En ny markedsanalyse viser, at der er stor hype og interesse om filmen, der har Robert Downey Jr. tilbage i hovedrollen, og det anses for sandsynligt, at filmen vil slå i hvert fald “The Dark Knight”‘s åbningsrekord på de 158,4 mio. dollars – og muligvis på sigt vil kunne true dens plads på den samlede boxoffice-listen.

Den første “Iron Man” omsatte til sammenligning for hele 98 mio. dollars i USA i åbningsweekenden, hvilket er imponerende, når man tager i betragtning, at der var tale om en for de fleste biografgængere ukendt tegneseriehelt.

Med “Iron Man 2” er figuren allerede en velkendt skikkelse, og samtidig er Robert Downey Jr. for alvor blevet et stort navn i Hollywood igen. Desuden har filmens trailere været blandt de mest sete på nettet, og et konkurrerende filmstudie har bemærket, at “Iron Man” nu er ligeså populær som “Spider-Man”-franchisen.

Markedsanalysen viser også, at der er stor interesse for filmen blandt ikke kun teenage-drenge og mænd i 20’erne, men også blandt kvinder i 20’erne-30’erne – bl.a. takket være Downey Jr. De eneste, der ikke rigtig har vist interesse for filmen, er teenage-piger.

Om “Iron Man 2” for alvor vil kunne skubbe “The Dark Knight” til side vil vise sig, når filmen får premiere sidst på måneden.

Tror du, at “Iron Man 2” bliver større end “The Dark Knight”? Klik på ‘Kommentarer’ herunder for at diskutere i forum.Vis kommentarer (26)
Gravatar

#11 Mr. Chriss 12 år siden

Iron man 1 var god, men The Dark Knight var fantastisk. Uanset om Iron man 2 over går the Dark nigth så vil den 3 batman film overgå alt og alle, altså hvis der kommer en. Er stadig ikke helt sikker :(
Gravatar

#12 filmz-Coney 12 år siden

Filmz skrev:
Den første "Iron Man" omsatte til sammenligning for hele 98 mio. dollars i USA i åbningsweekenden, hvilket er imponerende, når man tager i betragtning, at der var tale om en for de fleste biografgængere ukendt tegneseriehelt.


Herhjemme måske... Men ikke i USA... Der er Iron Man en stor figur og har været det i mange år... Også før filmen...
Gravatar

#13 The Dark Knight 12 år siden

Selvfølgelig har IronMan 2 en chance får at åbne større end TDK. Paramount pictures uddeler bare 10.000 billetter til diverse promo værktøjer man kan finde. Radio kanaler, TV, internet konkurrence osv... :D

Jeg tror selv at samlet den kommer til at tjene en anelse mere end den forrige film. Måske en 700 mil. worldwide.
Gravatar

#14 filmz-Utyske 12 år siden

Det kunne da være ganske interessant, hvis den overgår TDK, selv uden de superfanatiske fanboys, der udnævnte TDK til at være verdens bedste film med verdens bedste skuespiller, før den kom i biffen.
De har ikke opfundet mange skarpe knive.. i skuffen og så er de jo ikke særlig stærke. De er skæve og vinde.. af fuld.
Gravatar

#15 Nukleon 12 år siden

#12 Sgu ikke lige så stor som "The Goddamn Batman", Iron Man har ikke været specielt stor indtil den første film kom her for et par år siden. Indtil da floppede de fleste spinoffs, som for eksempel tegneserien fra 90'erne.
Gravatar

#16 filmz-Bruce 12 år siden

Jeg er nok gammeldags. Jeg er kun interesseret i om filmen er god.
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#17 filmz-ab 12 år siden

#16

Hvem er nu ikke det ;)

Mht Iron Man, så tror jeg ikke den runder den gyldne milliard dollars eller over. Den overgår nok den første, så jeg tror et sted mellem 6-700 mil.

You wanna know what happens to an eyeball when it gets punctured?
Gravatar

#18 El vez 12 år siden

Bruce (16) skrev:
Jeg er nok gammeldags. Jeg er kun interesseret i om filmen er god.


Ahh mon ikke en #1 på ALL TIME BOXOFFICE ville kunne få dig op af stolen? ;)
"I wonder if a little rum could get this back on its feet."
Gravatar

#19 filmz-Bruce 12 år siden

#18 Hvis det havde været en kvalitetsfaktor ... absolut! Men det er det så ikke! :)
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#20 HighFlyer15 12 år siden

Svaret er simpelt.. Flere folk kender Batman.. Der er mange børn og forældre, som ikke kender til Iron Man eller Tony Stark, så hvorfor skulle de sige "skal vi ik ind og se Iron Man, sønnike?" Nææh, Batman was the real shit.. Iron Man har sværere ved at blive et hit hos alle..

Skriv ny kommentar: