The Dark Knight” er uden sammenligning den hidtil største tegneseriefilmatisering, der har ramt biograflærrederne. I dens åbningsweekend omsatte den for 158,4 mio. dollars i USA, hvilket er en rekord, som ikke engang “Avatar” formåede at slå.

Samlet set ligger filmen på 5. pladsen over de mest omsættende film nogensinde (ikke medregnet inflation) med over 1 milliard dollars på verdensplan – men nye undersøgelser indikerer, at dens magtposition muligvis er truet af en anden, kommende tegneseriefilmatisering: “Iron Man 2”.

En ny markedsanalyse viser, at der er stor hype og interesse om filmen, der har Robert Downey Jr. tilbage i hovedrollen, og det anses for sandsynligt, at filmen vil slå i hvert fald “The Dark Knight”‘s åbningsrekord på de 158,4 mio. dollars – og muligvis på sigt vil kunne true dens plads på den samlede boxoffice-listen.

Den første “Iron Man” omsatte til sammenligning for hele 98 mio. dollars i USA i åbningsweekenden, hvilket er imponerende, når man tager i betragtning, at der var tale om en for de fleste biografgængere ukendt tegneseriehelt.

Med “Iron Man 2” er figuren allerede en velkendt skikkelse, og samtidig er Robert Downey Jr. for alvor blevet et stort navn i Hollywood igen. Desuden har filmens trailere været blandt de mest sete på nettet, og et konkurrerende filmstudie har bemærket, at “Iron Man” nu er ligeså populær som “Spider-Man”-franchisen.

Markedsanalysen viser også, at der er stor interesse for filmen blandt ikke kun teenage-drenge og mænd i 20’erne, men også blandt kvinder i 20’erne-30’erne – bl.a. takket være Downey Jr. De eneste, der ikke rigtig har vist interesse for filmen, er teenage-piger.

Om “Iron Man 2” for alvor vil kunne skubbe “The Dark Knight” til side vil vise sig, når filmen får premiere sidst på måneden.

Tror du, at “Iron Man 2” bliver større end “The Dark Knight”? Klik på ‘Kommentarer’ herunder for at diskutere i forum.Vis kommentarer (26)
Gravatar

#1 Hr. Nielsen 14 år siden

Muligvis økonomisk, men næppe kunstnerisk. Tror dog (eller måske nærmere håber?) den bliver rigtig fed underholdning og tænker den måske kan blive en anelse bedre på det punkt end den første film.
I have my principles - And if you don't like them, I have others
Gravatar

#2 Jakob 14 år siden

No way :)
Gravatar

#3 frankdrebin 14 år siden

Det sker ikke..

Tror at den viral kampagne som Dark knight havde kørende + Heath Ledgers død havde rigtig rigtig meget at sige for at den tjente så meget!
Gravatar

#4 Foxxander 14 år siden

Det ville overraske mig meget hvis Iron Man 2 gik hen og indtjente mere end The Dark Knight - samlet set. Måske vil den kunne slå åbningsrekorden pga. den massive Robert Downey jr. goodwill der er lige nu, men jeg tror ikke den er hypet nok i forhold til hvad The Dark Knight var. Folk elskede Batman Begins fordi franchisen gik i en ny retning og så var det naturligt at rigtig mange ville ind og se den næste i rækken. Det og så The Joker/Heath Ledger faktoren var nok de største grunde til at The Dark Knight blev så stort et hit. Jeg tror simpelthen ikke at den første Iron Man film har kunnet nå at opbygge nok interesse for Iron Man 2. Hvis den har, så er godt nok flere Iron Man fanboys end jeg havde regnet med.
Gravatar

#5 x marks the spot 14 år siden

Som #3 skriver..
"The Dark Knight" havde jo også Heath Ledger-faktoren med hans død inden filmens premiere, som vel også var med til at skabe hype om filmen.
Tror næppe at Scarlett Johansen kan gøre det samme for Iron Man 2 - men måske istedet at Mickey Rourke's comeback kan fylde et par sæder..
"Do, or do not. There is no try".
Gravatar

#6 filmz-NP 14 år siden

Umiddelbart svært at vurdere. Men når Tim Burton-opkoget "Alice i Eventyrland" kan indspille 733 mio. på verdensplan, er alt jo muligt.
Det der tæller imod, er at Iron Man 2 ikke kan forlade sig på de højere 3D-priser, som har boostet både Avatar, Alice og Titans. Derudover er maj måned overfyldt med store og dyre film - Robin Hood, Shrek 4 og Prince of Persia - der alle vil kunne konkurrere skarp med Iron Man.
Tilgengæld byder juni kun rigtig på en stor film i form af Toy Story 3 (tror ikke The A-Team kan gøre sig gældende i stor stil). Den lidt tamme juni kan give Iron Man plads til at tjene penge i den måned også. I juli vil interessen nok være forsvundet når folk i stedet kan få deres Twilight-fix og Nolans Inception kommer. Så det går nok lige som 2008, hvor Iron Man får en god indtjening, men Nolan til sidst alligevel gjorde rent bord.
Men hvad ved jeg - troede ikke på at Avatar ville kunne overgå hverken The Dark Knight eller Titanic i indtjening.
Gravatar

#7 Kviesgaard 14 år siden

Det ville ikke gøre mig noget, hvis Iron Man 2 går hen og overgår The Dark Knight (rent økonomisk). Er ret begejstret for filmversionen, og synes at Robert Downey Jr. gjorde det rigtig godt som Tony Stark i den første film.
Den Jyske Marvel-fan. Oh Yeah
Gravatar

#8 Jack--- 14 år siden

Håber lidt at Iron Man 2 overgår The Dark Knight, synes helt klart at Iron Man er langt mere interessant end Batman.
Batman Begins så jeg en gang, og synes den var lidt kedelig og langtrukket, og The Dark Knight var heldigvis langt bedre, men mest pga. Heath Ledger som Jokeren, og så fordi jeg også godt kan li Two-Face generelt :b
meen synes nu at Iron Man er meget sjovere og bedre, og så er jeg ligeglad med at TDK er "kunstnerisk" bedre, går ikk op i sårn noget xD
Gravatar

#9 Kaversmed 14 år siden

Det sker kun hvis Downey Jr. stiller træskoene, men det håber vi sq ikke på!
Ripley: These people are here to protect you. They're soldiers.
Newt: It won't make any difference...
Gravatar

#10 Lizard 14 år siden

#9
Helt enig.. men nej, sker da fårhåbenligt ikke :)

Iron Man overaskede mig meget, for superhelte film plejer at sutte røv (minus et par batman film). Ser helt klart frem til 2'eren.

Skriv ny kommentar: