Denis Villeneuve har fundet sin Kejser Shaddam IV til den storslåede sci-fi-fortsættelse “Dune: Part 2”.

Chrisopher Walken skal spille universets kejser, der i første film regerede bag kulisserne og konspirerede mod Atreides-huset ved at sende det til dets undergang på den betydningsfulde ørkenplanet Arrakis. Det rapporterer The Hollywood Reporter.

Walken slutter sig dermed til et af de seneste års mest imponerende ensembler, der både inkluderer Timothée Chalamet, Josh Brolin, Javier Bardem, Stellan Skarsård, Rebecca Ferguson og Zendaya. “Midsommar”-stjernen Florence Pugh spiller Kejserens datter, Prinsesse Irulan, mens Austin Butler, der inden længe kan ses i rollen som Kongen af rock’n’roll i Baz Luhrmans “Elvis”, spiller Feyd-Rautha, Baron Harkonnens (Skarsgård) udspekulerede nevø.

“Part 2” følger Paul Atreides (Chalamet), der sammen med Fremen-folket forsøger at befri Arrakis fra Harkonnen-huset. Walkens karakter, der i David Lynchs “Dune” fra 1984 blev spillet af José Ferrrer, terroriserer her planetens befolkning i samarbejde med Baronen.

Villeneuve er endnu engang i instruktørsædet og har skrevet filmens manus i samarbejde med Jon Spaiths, som også var med til at skrive den første film.

Læs også: “‘Dune’-instruktør Denis Villeneuve skal filmatisere sci-fi-klassiker ‘Rendezvous With Rama'”

“Dune: Part 2” begynder sine optagelser til sommer og får dansk premiere den 19. oktober 2023.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: