Filmz’ to PIXperter, Johnny Vinther Jensen og Thomas Borgstrup, fortsætter i dag deres artikelserie omkring årets CPH PIX-filmfestival.

I dag gennemgår de deres filmoplevelser fredag den 13. april, som lykkeligvis ikke blev plaget af uheld eller frygtelige film, men derimod af fyrstelige filmoplevelser, hvor den ene endda scorer topkarakter.

D’herrer kigger bl.a. på det belgiske karakterdrama “Drengen med cyklen”, det sort/hvid-farvede syretrip “Keyhole” samt den kulsorte “Killer Joe”, hvori den ellers så pæne og karismatiske Matthew McConaughey spiller lejemorder.

Klik her for at læse dagens rapport fra vores kyndige PIXperter!Vis kommentarer (4)
Gravatar

#1 Outbound Sith 12 år siden

Og her kommer det lovede rant:

To-tre dage inde i festivalen er mit nøje skemalagte program allerede ved at falde fra hinanden:
Anders Rønnov Klarlunds kunstfilm ”The Secret Society of Fine Arts” har, som det hedder i nyhedsbrevet fra PIX, ”fået en unik mulighed for en alternativ lancering i slutningen af august. Dette forudsætter, at filmen ikke tidligere har været vist offentligt.” Det lugter langt væk af, at den er blevet udtaget til en stor festival. Fedt for Anders, surt for os, men sådan er livet. Det samme skete med ”Buried” forrige år.

Dertil kommer, at den sidste visning af ”Livid” i Palads d. 23. april er blevet aflyst, men her er historien helt anderledes mærkværdig. For denne aflysning har PIX ikke fortalt noget om officielt! Jeg hørte rygtet torsdag aften, og jeg kunne efterfølgende konstatere, at visningen er fjernet fra oversigten på hjemmesiden (http://cphpix.dk/p/film.lasso?ser=1462&s) og fra Kino.dk. Det er uvist, hvornår denne ændring blev lavet. Jeg skrev CPH PIX i går via Facebook, og her bekræftede de, at den omtalte visning er aflyst. Men STADIG har de ikke meldt noget ud officielt, således at alle med en billet til forestillingen kan få denne information. Og det er fandeme ikke godt nok!

Der er halvanden uge til endnu, så de personer, der kun har bestilt deres billet, når at få det kedelige budskab i forholdsvis god tid (da billetter til Nordisk Films biografer jo skal hentes indenfor syv dage). Men hvis ikke der kommer en officiel udmelding fra PIX via Facebook eller nyhedsbrevet (hvor aflysningen af ”Secret Society…” i øvrigt var godt gemt helt nede i bunden) så vil de, der nåede at hente billetten, før planen blev ændret, stå i Palads på næste mandag og føle sig godt og grundigt røvrendt. For det er vel de færreste, der lige går ind og dobbelttjekker, om den forestilling, de har købt billet til, nu stadig eksisterer?

Og havde det så bare været det, så kunne jeg nok affinde mig med, at jeg ikke (måske aldrig?) får set ”Livid”. Guderne skal vide, at jeg ikke bare lige kan rykke rundt på mit tæt pakkede program for at se filmen to dage tidligere i Empire. Det er sgu ikke med min gode vilje, at jeg havde planlagt at se den i Palads. Det var min eneste mulighed…

Men nej: Som kompensation for den aflyste forestilling kan jeg vælge mellem en fribillet til en anden PIX-forestilling eller en refusion af billetprisen. Men jeg har filmpas – og det ved de udmærket godt, så jeg kan ikke bruge nogen af delene til en skid! Et filmpas er allerede én stor fribillet, og på alle de billetter jeg har hentet er den påtrykte pris derfor også kr. 0,00. Derfor giver ingen af deres plastre på såret nogen mening. Faktisk føjer de bare spot til skade! Jeg kunne naturligvis tage imod en fribillet og give den væk, men det kommer jeg ikke til at føle mig mindre snydt af. Så stik mig dog for fanden en af de t-shirts, I har en million af eller noget andet merchandise, som kan lukke kæften på mig. (Nu er dét i øvrigt for sent.)

Jeg kommer ikke med denne kritik for at være urimelig eller utaknemmelig (eller andre tillægsord, der starter med u-). Jeg kommer med den, fordi CPH PIX står mit hjerte nær. Jeg ønsker heller ikke at få nogen form for særbehandling, bare fordi jeg ser psykopat-mange film på festivalen. Jeg vil bare gerne have, at de informere deres publikum ordentligt, og hvis de kan komme med en vigtig oplysning om aflysning, halvanden uge før det bliver til en kritisk oplysning, så skal de da gøre det! Også selvom de bag kulisserne arbejder på en erstatningsvisning, eller hvad de måtte have gang i. Og så skal de finde på bedre kompensation for aflyste forestillinger til indehaverne af filmpas, som jo faktisk er dem, der har den største sandsynlighed for at blive ramt af disse aflysninger, Jeg er ikke bleg for at anbefale deres program til alle jeg kender, eller rose folkene bag, når de gør noget godt. Omvendt skal jeg så også nok fortælle dem, når de laver fejl. Og her har de lavet en STOR fejl. Jeg vil gå så langt som at sige, at det er på nippet til at være en lille skandale. De viser i hvert fald en skandaløs mangel på respekt for deres allermest trofaste publikum!

Der er i øvrigt et godt stykke tid til jeg skulle have set ”Secret Society…”, så den kan de stadig nå at redde for mig. Men de skal finde på noget bedre end refusion eller en fribillet.
"Let's just say I wanna believe."
Fox Mulder
Gravatar

#2 Highland Park 12 år siden

Outbound Sith (1) skrev:
Dertil kommer, at den sidste visning af ”Livid” i Palads d. 23. april er blevet aflyst...
Spøjst, eftersom der var tale om visning af en Digital DCP-kopi, og filmen er blevet vist på adskillige festivaler.

Selv gider jeg ikke at se "Livide", eftersom instruktørparrets kiksede "À l'intérieur" fik langt bedre omtale, men det er da ærgerligt for de mange interesserede, og skidt at CPH PIX ikke straks orienterer festivalgæsterne om ændringen. Skandaløst vil jeg dog ikke kalde det, for der er trods alt stadig halvanden uge til den aflyste visning.
... as surely as there's a mouse behind your ear.
Gravatar

#3 Outbound Sith 12 år siden

Nu skrev jeg jo også kun, at deres manglende udmelding om aflysningen er på nippet til at være en skandale. ;)

Det skandaløse ligger mere i, at filmpas-ejere statistisk set er mere sårbare over for aflysninger kombineret med den håbløse kompensation, vi bliver tilbudt...
"Let's just say I wanna believe."
Fox Mulder
Gravatar

#4 Highland Park 12 år siden

He, jeg synes nu heller ikke, at det er på nippet til at være en skandale, men måske om nogle dage...

Ja, de kunne da passende forære dig 10 intravenøse espressoskud og en CPH PIX-hættetrøje. :)

Det undrer mig i øvrigt, at festivalledelsen åbenbart har fravalgt at annoncere ændringer på den officielle hjemmeside. Jeg savner det tidligere menupunkt.
... as surely as there's a mouse behind your ear.

Skriv ny kommentar: