Først var det Færøerne, og nu danner Jordan trop over steder hvor “Da Vinci mysteriet” bliver forbudt at fremvise. Romanen er i forvejen forbudt i Jordan.
Ærkebiskop Hanna Nour udtaler, at filmatiseringen ”skader Jesus”, og fortsætter: ”Den film skader kristne og muslimske religiøse symboler ved at rejse tvivl om, hvad der står i Evangelierne og Koranen om Jesu personlighed.”
Mohammed Shawabkeh, chef for den jordanske censurmyndighed, udtaler at der er ”en god chance for, at filmen bliver forbudt på grund af de negative reaktioner, den vil fremprovokere hos Jordans kristne.”
Filmen får dog intet forbud i Danmark, og vil kunne ses i biograferne fra 19. maj.
#21 Riqon 18 år siden
Selv synes jeg dog kun at se fordele ved Da Vinci Code. Hele historien bringer jo fokus på nogle ting, som er helt centrale for Kristendommen, spørgsmålet om hvem Jesus var. Det er længe siden, det spørgsmål nogensinde har haft nogen biografgængers interesse. Ser man som kristen Da Vinci Code som noget dårligt, så må det betyde, at man selv er dårligt rustet til at besvare de spørgsmål, filmen rejser. Hvorfor skulle man ellers have noget imod, at filmen rejser dem?
Det er selvfølgelig problematisk, når mennesker går ind og ser Da Vinci Code og bare tror på alt, hvad de præsenteres for. Men den slags mennesker kan vi jo ikke blive ved med at beskytte for misinformation. Her er problemet på ingen måde filmen, men folks manglende kritiske sans, altså sætter kristne i denne sammenhæng også ind det forkerte sted.
Det var sådan lige, hvad jeg havde i tankerne om denne fortsættende banning af filmen.
#22 BN 18 år siden
Det er noget pjat hvis nogen føler at deres tro angribes bare pga. en roman/film. Og hvis nogen ikke er rustet til at besvare de spørgsmål, som filmen rejser via sit opdigtede plot, så har de da godt nok ikke meget at have deres tro i.
Egentlig undrer det mig, at der ikke i sin tid var den samme hurlumhej omkring filmen "Rosens navn" m. Sean Connery, for selvom denne film også var baseret på en fiktiv fortælling, så var den tættere på virkeligheden i sin skildring af det åndelige tyranni og det til munkeordenen knyttede asketiske selvpineri, som Pavekirken stod for i middelalderen ... og efter min mening stadig står for.
#23 Riqon 18 år siden
Så den sjovt nok for blot et par uger siden, Rosens Navn.
#24 nakalay 18 år siden
#25 BN 18 år siden
#26 Riqon 18 år siden
Plejer kristne at mene, at der er.
#27 BN 18 år siden
Ja, undtagen enkelte "kristne" præster der - for at tækkes masserne - påstår at Åbenbaringen er en gang vrøvl, der bare opstået i hovedet på en forvirret gammel mand, og at Det Gamle Testamente er en samling myter og legender der er infiltreret af hedenske religioner. Nogle tilføjer endda at Paulus bare vare en kværulantisk moralist. ... Så er det man spørger hvorfor i alverden de så har valgt at være præster og at kalde sig kristne?!
#28 Riqon 18 år siden
Nå ja, glemte lige at tage den slags kristne med i betragtning.. ;) men jo, jeg hører så nok til den type kristne, som stadig tror på bibelen.
Spekulerer på om #24 nu vil have mig til også at bevise bibelens troværdighed? For så vælger jeg at melde pas på forhånd. Kan godt blive lidt træt af at man bliver bedt om dette, hver gang man tillader sig at tage et kristent standpunkt i en anden sammenhæng. Egentlig var det bare for at "berige" debatten med et andet religiøst perspektiv, end det der indtil nu har været på banen.
#29 nakalay 18 år siden
#30 Riqon 18 år siden
Som jeg sagde før, så var mit ærinde slet ikke at stille spørgsmål ved Da Vinci Codes autencitet - det var blot at bidrage med et synspunkt fra den religiøse side som modvægt til den sædvanlige "De er skøre de kristne"-snak.
Men jeg ser ingen grund til overhovedet at stille spørgsmål ved Da Vinci Codes autencitet (?), førend nogen vil påstå, den er autentisk. Og hvem påstår det?