#MeToo-bevægelsen har sagt fra over for seksuelle overgreb, men dens ageren ligger ikke langt fra nazismen, mener den danske instruktør Christian Braad Thomsen.

På Kvindernes Internationale Kampdag går Christian Braad Thomsen hos Filmmagasinet Ekko i rette med den omsiggribende #MeToo-bevægelse.

Det sker efter flere skuespillere har udtalt, at de fortryder at have arbejdet sammen med instruktører som Roman Polanski (“Rosemary’s Baby”) og Woody Allen (“Annie Hall”), der af flere omgange har været anklaget for seksuelle overgreb.

Men boykot af kunstneren er ikke vejen frem, mener Braad Thomsen:

”#MeToo-bevægelsens angreb på en række hovedværker i moderne kunst er dybt foruroligende og i slægt med nazismens forbud mod Entartete Kunst.”

Entartete Kunst-begrebet blev brugt af nazisterne om moderne kunst, som de kaldte degenereret kunst. Den moderne kunst blev gjort forbudt i Nazi-Tyskland. 

Og det er altså den sammenligning, som Braad Thomsen mener bedst dækker #MeToo-bevægelsen, når den opfordrer til boykot og udelukkelse af bestemte kunstnere. Videre kalder instruktøren #MeToo for et Hollywood-fænomen, der ligger langt fra den danske mentalitet.

 

Vis kommentarer (1)
Gravatar

#1 MystiskeMox 3 måneder siden

Metoo er fuldstændig grotesk.
Så længe der bare slynges omkring med beskyldninger uden om retssystemet eller bevis af skyld og endda 30 år efter så burde beskyldningerne ikke værdiges hverken øjenløft eller overskrift, men bare ignoreres eller endda gå så at de kommer for retten for falsk anklage.

Skriv ny kommentar: