Den danske instruktør Henrik Ruben Genz har for sit drama “Frygtelig lykkelig” modtaget hovedprisen Grand Prix på den tjekkiske Karlovy Vary International Film Festival, der anses for en af Europas førende filmfestivaler. Det er første gang, en dansker vinder hovedprisen på festivalen, der startede i 1946. Det skriver Filmmagasinet Ekko.

Ved verdenspremieren lørdag blev filmen flot modtaget af både publikum og pressen, der sammenligner Genz med filmfolk som David Lynch og Coen-brødrene.

Genz modtog i 2000 en Oscar for børnekortfilmen “Bror min bror” og har efterfølgende instrueret tv-serier som “Krøniken” og “Forbrydelsen” samt filmene “En som Hodder” og “Kinamand”.

“Frygtelig lykkelig”, der er bygget på en roman af Erling Jepsen (“Kunsten at græde i kor”), handler om den unge københavnske politibetjent Robert, der efter en fatal hændelse i sit privatliv forflyttes til et vikariat som landbetjent i en lille sønderjysk flække. Det er en nødvendig mellemstation på vej tilbage til livet og jobbet i København. Men de uskrevne regler, som hersker i landsbyen, stiller ham over for større udfordringer, end han havde forestillet sig.

I rollerne ses bl.a. Jakob Cedergren, Kim Bodnia, Lene Maria Christensen og Lars Brygmann.

En række billeder til filmen, der har premiere herhjemme 24. oktober, kan ses her.Vis kommentarer (1)
Gravatar

#1 mr gaijin 15 år siden

Flot. Jeg kender ikke festivalen, men det er altid stort at komme hjem med hovedprisen. Og så tilmed blive sammenlignet med filmskabere i den kaliber.
Happiness is not always the best way to be happy.

Skriv ny kommentar: