Næsten 65 % af de danske filmelskere foretrækker at se film i 2D, hvis de har muligheden for at vælge mellem 2D og 3D.

Sådan forholder det sig i hvert fald, hvis man skal tro på en ny undersøgelse, som udlejningstjenesten LOVEFiLM.dk står bag.

Læs også: Benways Blog: 3D – film-revolution eller film-dille?

Senest havde “Pirates of the Caribbean: I ukendt farvand” og “Kung Fu Panda 2” premiere i 3D, og senere på året følger bl.a. “Harry Potter og dødsregalierne: Del II” og “Tintin: Enhjørningens hemmelighed”. Men ifølge undersøgelsen vil de danske biografgængere altså hellere se filmene uden 3D-briller.

Den danske universitetslektor og tidligere tv-vært på det udskældte DR2 Premiere, Kasper Bering Liisberg, siger til LOVEFiLM.dk om undersøgelsens resultat: ”Jeg er ikke overrasket – jeg ser det først og fremmest som et sundhedstegn. Der er to måder at forstå tendensen på. For det første betyder det, at vi vægter historien frem for indpakningen. 3D er indpakning og kan i mine øjne sjældent tilføre historien noget ekstra. For det andet spiller prisen sikkert også en væsentlig rolle, da det er betydeligt dyrere at se en 3D-film i biografen end en 2D-film.”

I undersøgelsen svarende 25 %, at 3D helt klart er vejen frem og giver en bedre filmoplevelse, mens 11 % ikke havde nogen holdning til spørgsmålet.

LOVEFiLM.dk har ikke oplyst, hvor mange der har deltaget i undersøgelsen.

Vil du også hellere have film i 2D end 3D? Diskutér det i kommentarerne nedenfor.Vis kommentarer (44)
Gravatar

#21 Kviesgaard 10 år siden

#15

Jeg sad og spekulerede på om de omtalte begrænsninger er at man ikke kan lave shaky cam i 3D. Kan godt se at det må være en kæmpebegrænsning for en vis herre.
Den Jyske Marvel-fan. Oh Yeah
Gravatar

#22 Nicki52 10 år siden

No Shit Sherlock. 3D er noget direkte lort. Jeg tror den vil virke rigtig godt på Harry Potter, men nok ikke tilfredsstillende.

Men jeg er mere interreseret i med de sidste 64 procent? Er det "Ved ikke" og "Måske"?
"I haven't told you everything..." Sophia Maguire fra "The Event"
Gravatar

#23 Michael Andersen 10 år siden

"I undersøgelsen svarende 25 %, at 3D helt klart er vejen frem og giver en bedre filmoplevelse"

25 %! Jeg mener at antallet af store fans af 3D var helt nede på 10 % i Filmz-pollen. Lækker fremgang :D

Nu er det snart 117. gang jeg læser en artikel, hvor der (som jeg lige gjorde) konkluderes alt muligt omkring 3D på et fesent grundlag. At danskerne ikke gider 3D-film passer i hvert fald ikke med den virkelighed jeg møder. 1. og 2. pladsen over flest solgte biografbilletter i 2011 i verdens mindste by er 3D-film. Og når begge versioner vises kan jeg hverken mærke eller ud fra talene se at der skulle være noget der taler for at 2D-versionen foretrækkes. Det er muligt at billedet er meget anderledes andre steder. I don't know.

Bruce (11) skrev:
Har stadig til gode at se en 3D film i biografen, som er pengene værd. Har desværre ikke prøvet Klovborg, men er sikker på, at operatøren der er meget kompetent :)


;) Du kan komme over og se "Kung Fu Panda 2". Den er virkelig nice i 3D.

seb.vilhelm (20) skrev:
2D udgaver af 3D film i Nordamerika (f.eks. den sidste Pirates film) har solgt betydeligt flere billetter end deres 3D udgaver. Jeg håber det går i graven og tager James Cameron med sig.


Uden for USA er "Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides", takket være 3D, nu den mest omsættende af de fire film i serien. Du må nok udsætte håbet lidt endnu :)
Smile, you son of a bitch!
Gravatar

#24 LightningSparrow 10 år siden

Jeg tænker sådan at 3d er godt, så længe det er filmet i 3d. Ikke alt det der med at man filmer det i 2d og så konverter det til 3d. Det er for plat, og er tit inde og se når der kommer en nu film, hvad slags 3d det er i, så jeg kan tage min beslutning ud fra det.
Gravatar

#25 Laziter 10 år siden

Nicki52 (22) skrev:
No Shit Sherlock. 3D er noget direkte lort. Jeg tror den vil virke rigtig godt på Harry Potter, men nok ikke tilfredsstillende.


Tror ikke du skal forvente for meget af HP, den bliver ikke filmet i navtive 3D..

Jeg har dog nydt at se 3D film, især de animerede som MegaMind og Tangled virkede ganske godt på mig.
Jeg så også Pirates of the Caribbean 4 i 3D, selvom den var filmet i native 3D, så var den altså ikke helt så fed rent effektmæssigt. Jeg manglede virkeligt muligheden for at kunne fokusere på ting i baggrunden, den slags sørger 3D for er helt umuligt. Jeg har siden set den i 2D og der fik jeg netop muligheden for at kunne se hvad hulen der skete i baggrunden, det er faktisk ikke helt uden betydning hvis man vil have det fylde udbytte af en film.

3D er fedt, ingen tvivl om det, men der mangler multi-fokus så hele billedet kan ses som man selv ønsker det. Ikke det pjat med at det kun er de ting/personer der står længst fremme der er i fokus.
I don't believe it! Two barrels, and he's going down again!
Gravatar

#26 Dragon_Claw 10 år siden

Hvis jeg vil have farverig lort smidt i ansigtet, så tager jeg i tivoli.
Hvis jeg vil have en visuel historie, så tager jeg i biffen.

Det burde fandmé ikke være omvendt!
Tony Montana: All I got in this world is my word and my balls. And I don't break 'em for nobody!
Gravatar

#27 Minetti 10 år siden

3D har mistet charmen.. det tager mit fokus fra filmen. Gider i hvert fald ikke når man skal have briller på. Vil dog lige indskyde at det gav en rigtig god virkning i Tron.
Gravatar

#28 Michael Andersen 10 år siden

Dragon_Claw (26) skrev:
Hvis jeg vil have farverig lort smidt i ansigtet, så tager jeg i tivoli.
Hvis jeg vil have en visuel historie, så tager jeg i biffen.


Sådan har jeg det også (lidt in-your-face-effekter her og der kan jeg dog gå med til), men heldigvis findes der masser af 3D-film som ikke følger tivoli-opskriften. Jeg foretrækker nemlig min 3D som mine kvinder: med former og dybde :D
Smile, you son of a bitch!
Gravatar

#29 Kviesgaard 10 år siden

Michael Andersen (#28) skrev:
Jeg foretrækker nemlig min 3D som mine kvinder: med former og dybde :D


Touché!
Den Jyske Marvel-fan. Oh Yeah
Gravatar

#30 Babo Rises 10 år siden

Former er et vidt begreb, Michael. Nogle jeg kender søger også former, men set med mine øjne er det måske snarere en ladeport ;)

Skriv ny kommentar: