Universal Pictures er med det nye fælles monster-univers med navnet Dark Universe blevet anklaget for at kopiere Marvels MCU. Men det er lige omvendt, forklarer manden bag Dark Universe.

Se også: Dark Universe-skaber: Ét nyt monster om året – “The Mummy” sætter tonen

Det er “The Mummy”-instruktøren Alex Kurtzman, som nu forklarer, at Universal faktisk var de første med et såkaldt cinematic universe – ikke Marvel:

”Universals monstre var faktisk det første ‘cinematic universe’, årtier før Marvel,” siger Kurtzman til Empire.

Dermed hentyder Dark Universe-skaberen til Universals klassiske monster-film fra 1930’erne og frem, som altså ifølge Kurtzman var det første shared universe.

Det nye Dark Universe er med den logik ikke en kopi af Marvel, men derimod en videreførelse af Universals klassiske monster-univers.

Den første film i det nye Dark Universe er “The Mummy”, der er premiereaktuel netop nu.

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (5)
Gravatar

#1 kblood 6 år siden

Ja, de er jo sådan set bare ved at genoplive det som de havde engang... men om det så kommer til at gå godt er så en anden sag.
Gravatar

#2 Gorman 6 år siden

En noget søgt argumentation set med nutidens øjne...
Hudson til Vasquez i "Aliens": "Have you ever been mistanken for a man? No, have you!!!
Gravatar

#3 kblood 6 år siden

#2 Det er så rigtig nok. Ved ikke helt hvor meget af et "Universe" det var den gang. Specielt fordi hvor ofte var der noget som forbandt de forskellige historier? Hvor meget historie havde de rent faktisk at bygge på? Marvel har jo rent faktisk tusindvis af tegneserier der alle er del af samme multivers.

Noget andet er at det er mange år siden Universal havde dette, så at de gør det nu kan jo sagtens være inspireret af Marvels success... det minder mig lidt om Alone in the Dark serien, den inspirerede uden tvivl Resident Evil serien... så lavede de Alone in the Dark 4... eller måske det var 5 eller begge, og man sagde at den var inspireret af Resident Evil, og der blev sagt at det jo ikke kunne passe når nu Alone in the Dark var først ude... men begge dele var jo rigtigt.

Virker logisk at inspiration går begge veje.
Gravatar

#4 kblood 6 år siden

Det kunne så være lidt fedt hvis de lavede en crossover med Dracula, siden Dracula jo er en del af Marvel universet også.. :)
Gravatar

#5 6pac 6 år siden

Kevin Smith havde en slags cinematic universe før Marvel, det er ikke ligefrem noget nyt, det har bare aldrig været så omfattende.

View Askew-filmene: Clerks 1+2, Chasing Amy, Mallrats, Dogma, Jay and Silent Bob Strike Back, diverse animationsprojekter, tegneserier osv. er jo alle sat i det samme univers.

Skriv ny kommentar: