Årets mest romantiske dag er lige rundt om hjørnet. Selv om Valentinsdag oprindeligt er en amerikansk tradition, markerer vi den efterhånden i stor stil her i Danmark. Og er der nogen bedre måde at bruge den romantiske dag på end under et tæppe i sofaen med en række romantiske film på skærmen?

For os lyder det som de perfekte planer på Valentinsdag. Derfor har vi samlet nogle af de bedste romantiske film på streaming lige nu – alt fra gamle klassikere til helt nye skud på stammen. Stream din yndlingsfilm, der får tårerne til at trille, hjertet til at banke af de romantiske kærlighedserklæringer eller latterkramperne til at presse sig på.

Så glædelig Valentinsdag og god fornøjelse med vores udvalg af de – efter vores mening – 16 bedste film til Valentinsdag. Og så kan du selvfølgelig bruge resten af måneden på at arbejde dig gennem hele listen – der er altid en god grund til at streame en god, romantisk film!

Casablanca, 1942

En af de mest ikoniske romantiske film er også den ældste på vores liste: Casablanca. I denne klassiker udødeliggør Humphrey Bogart og Ingrid Bergman trekantsdramaet med ikoniske oneliners, længselsfulde blikke og svære valg. Ud over den hjerteknusende kærlighedshistorie er det specielle ved Casablanca den politiske timing – dette krigsdrama havde nemlig premiere kort tid efter, at de allierede styrker kom til Casablanca i virkeligheden.

Nyd en af de største kærlighedsfilm i filmhistorien, der i dag af gode grunde er en klassiker. Det er det perfekte romantiske trekantsdrama med en krigspolitisk vinkel, der er perfekt til at minde os om tidløs kærlighed på Valentinsdag.

Kan ses på C More.

La La Land, 2016

Vi har selvfølgelig også en musical på vores liste. La La Land var en af de største filmnyheder, da den fik premiere, og den er allerede stærkt på vej til at blive en kærlighedsklassiker. Musicalen giver os på samme tid en klassisk og moderne vibe og fortryller os med fantastiske kostumer, fængslende koreografi og glødende kemi mellem Emma Stone og Ryan Gosling.

Hvis du leder efter en film på Valentinsdag, der både får dig til at grine, græde og hjertet til at banke for kærligheden mellem vores både lykkelige og ulykkelige elskende, er du kommet til det rette sted. Det er i hvert fald til at forstå, hvorfor La La Land var en af de helt store Oscar-vindere i 2017.

Kan ses på Viaplay.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind, 2004

Hvem er vi uden vores minder? Det er et af de temaer, Eternal Sunshine of the Spotless Mind udforsker. Kate Winslet og Jim Carrey spiller et kærestepar, der går fra hinanden og beslutter sig for at slette deres minder om hinanden. Det er nok noget, de fleste af os har drømt om at gøre efter et smertefuldt break-up – men filmen viser, at vores minder er det, der gør os til dem, vi er.

Slutningen gør den til et af de største moderne mesterværker, der bestemt skal opleves. Det er en smuk kærlighedshistorie, der leger med flere genrer på samme tid og en omvendt tidslinje, end vi er vant til fra klassiske kærlighedshistorier.

Kan ses på Viaplay.

Pride and Prejudice, 2005

Jane Austens klassiske fortælling om Elizabeth Bennet og Mr. Darcy er filmatiseret flere gange, men en af de mest kendte er udgaven med Keira Knightley og Matthew Macfadyen. Både som bog og film er Pride and Prejudice en sand klassiker, og denne udgave af fortællingen har den perfekte mængde seksuelle spænding og humor med den historiske charme, der unægteligt følger med et Jane Austen-værk.

Den har en spændende vinkel på en klassisk kærlighedshistorie, hvor de to karakterer kommer helt galt fra start og prøver alt, hvad de kan for ikke at falde for hinanden – men kan man stoppe ægte kærlighed med ren vilje? Er du i humør til en historisk, smuk og idyllisk kærlighedshistorie med ren britisk charme, er Pride and Prejudice det perfekte valg på Valentinsdag.

Kan ses på Netflix.

When Harry Met Sally, 1989

When Harry Met Sally viser, hvordan et venskab mellem en mand, Billy Ryan, og en kvinde, Meg Ryan, kan blive til en smuk kærlighedshistorie. Selv mere end 30 år efter sin premiere, er det en af de bedste romantiske komedier, der er lavet – og med god grund.

Filmen fokuserer helt unikt på Harry og Sallys følelser og holdninger til kærlighed, sex, venskab og hinanden og udelader alt det kedelige, vi normalt slavisk gennemgår, når vi dater. Og filmen siger dermed, at det ikke handler om, hvem folk er eller hvor de er fra, men hvor meget de kan lide hinanden.

Kan ses på Viaplay.

10 Things I Hate About You, 1999

Det er næsten umuligt ikke at elske en film med Heath Ledger, og over for Julia Stiles er det ganske enkelt uundgåeligt. 10 Things I Hate About You er en filmatisering af Shakespeares Trold kan tæmmes, der giver et gammelt og klassisk værk et moderne præg – med stort set den samme fængslende historie. Den romantiske komedie giver os alt fra ulykkelig teenagekærlighed til massevis af grin. Hvis du vil gennem hele følelsesregistret og nyde et fantastisk musicalnummer, kommer du ikke uden om denne udødelige 90’er-klassiker.

Kan ses på Disney+.

To All the Boys I’ve Loved Before, 2018

Vi behøver ikke kigge langt tilbage for at finde en fængende romantisk film til Valentinsdag. To All the Boys I’ve Loved Before giver os relaterbare karakterer og en sød historie, der til forskel fra mange andre premierer i dag ikke ligner noget, vi har set 100 gange før.

Den viser, at kærlighed – præcis som i virkeligheden – er ganske kompleks og ikke altid bare falder ned i skødet på en, hvis man vil det nok. Og så ser vi kærlighed på mange måder, der er lige så ægte, som det er rørende: kærlighed mellem søstre, forældre og børn, venner og – selvfølgelig – kærester.

Kan ses på Netflix.

Evig Din, 1998

Filmhistorien har givet os masser af bud på den klassiske historie om Askepot. Evig Din er en charmerende udgave med Drew Barrymore som Askepot, der både er selvstændig, stærk og venlig. Selve plottet har dog en mere moderne tilgang, hvor Askepot og prinsen tilfældigt møder hinanden flere gange og langsomt forelsker sig i hinanden. Så hvis du bare elsker et godt, klassisk eventyr fyldt med kærlighed og drama, kommer du ikke uden om Evig Din.

Kan ses på Disney+.

Always be my maybe, 2019

Endnu et af de nye skud på stammen er den romantiske komedie Always be my maybe med komikere og skuespillere Ali Wong og Randall Park. Det er en uimodståelig ”barndomsvenner med uudforskede følelser”-romantisk komedie, men Wong og Park – der også har skrevet manuskriptet – gør op med mange af genrens klassiske præmisser. Se den, hvis du vil se en morsom, sød og helt anderledes venskabs- og kærlighedshistorie på Valentinsdag.

Kan ses på Netflix.

The Notebook, 2004

Ingen liste over film til Valentinsdag uden The Notebook. Det er ganske enkelt en ikonisk klassiker, som vi ikke kommer udenom. Rachel McAdams og Ryan Gosling spiller det forelskede par i et stormfuldt forhold, der går op og ned – særligt på grund af forskellen i deres sociale status. Det er en kærlighedshistorie om et par, der overvinder tragedier, sygdom og omverdenens forventninger til deres valg i livet. Husk at have en pakke lommetørklæder ved siden af sofaen, inden du går i gang.

Kan ses på Netflix og C More.

Ghost, 1990

Patrick Swayze og Demi Moore skrev sig ind i filmhistorien med deres legendariske lerværkstedsscene og kærlighed, der trodser selve livet. Ghost får os til at elske, sørge og grine, så det er den perfekte film til Valentinsdag, hvis du vil på en følelsesmæssig rutsjebanetur. Som noget særligt tager den romantiske film en overnaturlig drejning og blander også krimi og spænding ind i historien. Det er helt sikkert ikke den traditionelle kærlighedshistorie, men den er uden tvivl en klassiker i sig selv.

Kan ses på Netflix.

Pretty Woman, 1990

Charmerende Julia Roberts spiller den prostituerede Vivian, der indleder et forhold med Richard Geres rigmand Edward. Men som genren vil det, blomstrer kærligheden selvfølgelig mellem de to. Vi får fantastiske outfits, en ikonisk makeover og en sand ”My Fair Lady”-vibe, når Vivian skal lære at begå sig i Edwards omgangskreds. Det er en af de mest kendte og elskede romantiske komedier med legendariske scener og en fængende titelsang. Vi garanterer, at du både vil grine og græde, når vi følger parrets mange op-og-nedture.

Kan ses på Viaplay.

50 first dates, 2004

Noget af det bedste ved at forelske sig er de mange minder, man skaber sammen hver dag. Men hvad hvis du i stedet hver dag skal starte forfra med at gøre kur til din udkårne? Det er virkeligheden for Adam Sandler over for Drew Barrymore i 50 first dates. Drews karakter Lucy lider af korttidshukommelsestab, så hun hver dag glemmer alt og ”nulstilles” til én bestemt dag. Følg Sandlers hjertevarme og omfattende forsøg på at få sit hjertes udkårne til at forelske sig igen dag efter dag – og prøv ikke at lade tårerne trille, når du tænker over, hvor umulig og hjerteskærende situationen i virkeligheden er.

Kan ses på Netflix.

Lady and the Tramp, 2019

Lady og Vagabonden er en velkendt Disney-klassiker, og der er da heller ikke mange kærlighedshistorier som den fine fortælling om overklassehunden Lady og Vagabonden, der prøver at føre hende sikkert igennem gadelivets vilde udfordringer. Lady and the Tramp er en af Disneys live action-remakes, der giver os den originale kærlighedshistorie mellem Lady og Vagabonden med nuttede, rigtige hunde og den samme romantiske og søde vibe gennem hele filmen.

Kan ses på Disney+.

Valentine’s Day, 2010

Kan du virkelig se film på Valentinsdag uden den romantiske komedie Valentine’s Day? Du følger mange forskellige karakterer, der på en eller anden måde har en relation til hinanden, og på hver deres måde prøver at navigere gennem ”årets mest romantiske dag”. Det er en charmerende feel good-film, hvor du bare kan læne dig tilbage og følge nogle af de største skuespillere i dag.

Kan ses på Viaplay og C More.

P.S. I love you, 2007

En rigtig god romantisk film får tårerne til at trille og hjertet til at banke for kærligheden – og det gør P.S. I love you til fulde. Det er lidt en form for omvendt kærlighedshistorie, hvor Hilary Swank spiller en hjerteknust kvinde, der skal bygge sig selv op fra bunden og forelske sig i livet på ny. Men du skal ikke være bange for at ødelægge Valentinsstemningen – det er en hjertevarm film, der minder dig om de vigtige ting i livet, og hvordan kærlighed kan hjælpe os videre i selv vores mørkeste øjeblikke.

Kan ses på Netflix.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: