Politiken har landets mest tilfredse anmelder – den mest sure sidder hos Filmz. 

En almindelig fordom lyder, at der er stor forskel på filmsmagen hos publikum og anmelderne. Men faktisk er der også stor forskel internt hos anmelderne i Danmark.

Filmz har lavet en sammentælling af stjerner fra hovedanmelderne hos Politiken, Ekstra Bladet, B.T., Jyllands-Posten og Filmz over alle deres anmeldelser i 2019. Gennemsnittet afslører store forskelle.

Kim Skotte fra Politiken er feltets gladeste mand med et stjernesnit på 3,76, hvilket er over middelkarakteren 3,5 på en skala fra 1 til 6.

Politiken-anmelderen har dog kun uddelt sine 6 hjerter to gange i 2019 – til henholdsvis “Kapernaum” og “Dronningen”, imens den eneste til et hjerte er “Godzilla 2”.

Herefter følger Henrik Queitsch fra Ekstra Bladet med 3,74, imens Thomas Brunstrøm er den moderate mand fra B.T. med 3,64 efterfulgt af Katrine Sommer Boysen fra Jyllands-posten med 3,61.

Den suverænt mest negative i Danmark er Filmz-anmelder Morten Vejlgaard Just med et gennemsnit på 3,37 stjerner. Just har uddelt hele fire bundkarakterer i 2019, hvilket er gået ud over “Alita: Battle Angel”, “The Hustle”, “Rambo: Last Blood” og senest “Gemini Man”, hvorimod eneste topkarakter er uddelt til “Avengers: Endgame”.

Der er naturligvis en række fejlkilder at tage forbehold for i undersøgelsen, hvor de fem anmeldere ikke har anmeldt lige mange eller identisk de samme film.

Læs også ‘Ekspert: Filmz og Politiken har Danmarks bedste anmeldere‘.Vis kommentarer (14)
Gravatar

#1 Mejse 4 år siden

haha fin lille undersøgelse :)
Gravatar

#2 Bachone 4 år siden

så undersøgelsen viser at Kim Skotte fra Politiken elsker film, mens Morten Vejlgaard Just fra Filmz generelt ikke kan lide film.

Alita synes jeg var mega fed til gengæld.
Gravatar

#3 JimmyLarsenDamsgaard 4 år siden

Bachone (2) skrev:

Alita synes jeg var mega fed til gengæld.

Yessir - jeg kunne bestemt også fint klare en fortsættelse!
Gravatar

#4 FelixtheAvenger 4 år siden

Morten er lidt af en kedelig type.
Yippee ki yay, motherfucker
Gravatar

#5 Gorman 4 år siden

JimmyLarsenDamsgaard (3) skrev:
Bachone (2) skrev:

Alita synes jeg var mega fed til gengæld.

Yessir - jeg kunne bestemt også fint klare en fortsættelse!


Jeg synes så også den var mægtig ligegyldig - 2 stjerner herfra
Hudson til Vasquez i "Aliens": "Have you ever been mistanken for a man? No, have you!!!
Gravatar

#6 Johnny42 4 år siden

Jeg er stadigvæk ikke kommet mig over at i kunne finde på kun at give en stjerne til Alita: Battle Angel. Før vi bevægede os ind i efteråret var det for mig den bedste udenlandske film. Nu er det: Once Upon a Time ... in Hollywood og Joker, der deler den rolle.
Gravatar

#7 Ryder666 4 år siden

Er ikke altid enig med Mortens anmeldelser. Men selvironi har han sgu, eftersom det er ham selv, der bringer nyheden. Det er sgu go humor, hvis det da var intentionen.
Gravatar

#8 Ryder666 4 år siden

Ryder666 (7) skrev:
Er ikke altid enig med Mortens anmeldelser. Men selvironi har han sgu, eftersom det er ham selv, der bringer nyheden. Det er sgu go humor, hvis det da var intentionen.


Fik lige læst nyheden lidt for hurtigt igennem, og troede der menes mest sure anmeldelser. Men, hip som hap, hvis man kan sige det sådan. Ellers kan man jo bare vælge, at se bort fra mit indlæg. Like always!!!
Gravatar

#9 Blandet Landhandel 4 år siden

Jeg elsker at Filmz forsøger at måle sig med EB, BT Jyllands Posten og Politiken, når de er i samme liga som andre ubetalte webanmeldere som cinemazone, filmsiden, ordet, moovy og hvad pokker de ellers hedder. Enten lav en undersøgelse mellem dem eller allesammen. Det her er sgu fuldstændigt til grin.
Gravatar

#10 Sjølle 4 år siden

Tænk, jeg er ellers til nærmest alt med robotter, sci-fi, CGI osv osv osv.... men jeg er faktisk for en sjælden gangs skyld helt enig med morten hvad angår Alita.

Jeg havde det lige som dengang jeg forvildede mig i biffen for at se den første Hunger Games, uden at vide andet om den, end det var sci-fi med nogen der kæmpede til døden. Der sidder vi så 4 gutter i salen, omgivet af 998 14-årige, i en fyldt Imperial, der skiftevis græder, og hviner af fryd. Sådan var Alita lidt for mig i hjemmebioen.... en ufatteligt tynd omgang teenage-flick, skabt til de 14-årige.

Skriv ny kommentar: