Kulturprogrammet AK24syv, der kan lyttes alle hverdage på Radio24syv, har i en programserie kastet stjerner efter de danske filmanmeldere. Anmeldere fra Politiken, Berlingske, Jyllands-Posten, Ekstra Bladet, Weekendavisen og Dagbladet Information er alle blevet anmeldt.

Se også: Dansk eks-Filmz’er hiver sejren hjem i filmkritiker-konkurrence

Mandag kom turen så til Filmz’ Morten Vejlgaard Just, og her blev der uddelt store roser til Filmz’ faste anmelder og redaktør. Han modtog fem ud af seks stjerner fra retorikeksperten Barbara Læssøe Stephensen.

”Det er kendetegnende for en god anmelder, at man kan mærke hans personlige stemme, og det kan man hos Morten Vejlgaard Just,” lyder det fra retorikeren Barbara Læssøe Stephensen. Hun fortsætter:

”Som anmelder er Morten Vejlgaard Just af den mere filmnørdede type, der skriver med en indforståethed, som ikke er ekskluderende, men snarere fællesskabsskabende.”

Morten Vejlgaard Just ender med højeste antal uddelte stjerner, som Politikens Kim Skotte ellers hidtil var eneste om at opnå, hvilket er mere end kendte anmeldernavne som Christian Monggaard, Bo Green Jensen, Nanna Frank Rasmussen, Henrik Queitsch og Johs. Christensen.

Der er dog ikke kun lutter roser til Filmz’ faste anmelder fra Barbara Læssøe Stephensen. Da hun senere har Morten Vejlgaard Just igennem på telefonen, løfter hun en pegefinger:

”Du har et godt sprog og en personlig stil, men du skal passe på med at blive for kæk,” siger hun.

De film, som eksperten Barbara Læssøe Stephensen havde under lup i bedømmelsen, var ”Exodus”, ”Whiplash”, ”Jeg er stadig Alice” og ”Min søsters børn og guldgraverne”.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (28)
Gravatar

#1 dunga 9 år siden

Tillykke til Filmz og Morten Vejlgaard Just.. Godt gået :-) Flot at få sådan en ros foran et felt af førende anmeldere. Henrik Queitsch fra Ekstra Bladet har dog et par gange vist sig som en anmelder, som ikke har forberedt sig ordentligt på de film han skal anmelde. Men ellers et stærkt felt af anmeldere må man sige.. :-)
Gravatar

#2 Eraz 9 år siden

Tillykke

Fuldt fortjent. Uden at skulle rose Filmz alt for meget så er det da det første sted jeg går til når jeg skal læse film anmeldelser :)

Godt gået

Gravatar

#3 Geekalot 9 år siden

Jaja åbenbart er det in at være en Bogart anmelder idag, selv foretrækker jeg en anmelder man kan forstå. Nok med lort ud nu :) Tillykke med den fine anderkendelse Morten :)
Gravatar

#4 moulder666 9 år siden

Tillykke.

Fuldt ud ufortjent. Jeg har aldrig mødt nogle anmeldere, der bruger flere poppede termer og til lejligheden opfundne ord som "lillepigekækt", "superheltemodigt" og lignende end Morten - og helt generelt er så dårlige til rent faktisk at forklare hvordan en film er.

Alle andre anmeldere på Filmz burde have fået en bedre anmeldelse - af dem der er tilbage, ville jeg fremhæve Anders Brendstrup som den bedste.
Min kritik er 100 procent berettiget i enhver redaktionel sammenhæng, og hvis du ikke kan se problemet, er du i benægtelse.

Gravatar

#5 GustavE 9 år siden

Fortjent!
Gravatar

#6 Kisbye 9 år siden

Ret interessant set i lyset alt det brok der har været over anmeldelserne herinde. Derfor interessant at hører nogle vurdere dem, som ikke kender siden overhovedet på forhånd.

Undre mig lidt over at i ikke har linket til indslaget på Radio 24/7, men dem der er interesseret, kan altså hører det her (afspilleren skulle gerne starte af sig selv)
Imagine an elephant with the flu. One sneeze and it breaks it's bloody neck - Fukkatsu no hi AKA Virus (1980)
Gravatar

#7 Geekalot 9 år siden

Kan du ikke bare resumere om de er positive eller negative ? :) du har jo selv lyttet til den :)
Gravatar

#8 Star Trek fever 9 år siden

Hmm en ekspert der "anmelder" anmeldere.

Kæft det er latterligt.........
Get woke, go broke.

All lives matter.

Facts dont care about feelings

#CancelDisneyPlus, #JusticeforGina

"Jews were beaten in the streets, not by Nazi soldiers, but by their neighbours - even by children. I condemns all that Nazis did and stood for, but because history is edited, most people today don't realize, that to get to the point where Nazi soldiers could easily round up thousands of Jews, the government first made their own neighbours hate them simply because they were Jews. How is that any different from hating someone for their political views - left or right?"
Gravatar

#9 Geekalot 9 år siden

Sådan er danmark jo desvære blevet.
Gravatar

#10 Den fede 9 år siden

Først, tillykke med rosen af jeres skrivestil. Dernæst, stik den overskrift skråt op.

Det er jo en bedømmelse af anmeldernes sprog og ikke filmviden eller generel faglig indsigt. Kvindens ekspertise består i retorik for fa'en....!

Morten Vejlgaard Just er netop årsagen til, jeg ikke længere læser anmeldelser herinde, da hans indsigt i film er skræmmende fattig, hvorfor hans bedømmelser tit er direkte usaglige. Han er mere interesseret i at fremstå friskfyrsagtig end i at anmelde ud fra faglige kriterier. Så på den måde giver det selvfølgelig mening, at Filmz roses for deres retorik.

Men "Filmz har Danmarks bedste anmelder" ?? Hahahah.....af alle de misvisende overskrifter I har skrevet, så tager denne her paradoksalt nok prisen.

Skriv ny kommentar: