Den norske film “Frihedskæmperen Max Manus”, der har premiere i dag, omhandler modstandsmanden Max Manus, som tager kampen op mod de besættende tyske styrker under Anden Verdenskrig.

De danske anmeldere er særdeles enige om filmens styrker og svagheder – Politiken mener, at ”Filmen markedsføres som Norges svar på ‘Flammen og Citronen’… Men på mange måder er filmen om Max Manus en langt mere helstøbt film end sin danske forgænger.”

Også Berlingske Tidende sammenligner med den danske “Flammen og Citronen”, men bemærker, at den norske pendant er ”mere enkel og langt mere gribende.”

Filmz’ anmelder skriver, at ”Det er gammeldags, naivt og nationalromantisk, men samtidig er det fantastisk flot udført og ganske spændende…”

Klik her for at læse flere citater fra Ekstra Bladet og Fyens Stifttidende og se, hvor mange stjerner anmelderne har givet “Frihedskæmperen Max Manus”.

Se også, hvor mange stjerner ugens andre premierefilm har fået af landets anmeldere:

Did You Hear About the Morgans?” – Romantisk komedie med Hugh Grant og Sarah Jessica Parker. Ekstra Bladet skriver: ”Letbenet og gumpetung… en omgang fladtrampede genbrugsvittigheder…”

The Men Who Stare at Goats” – Skæv komedie med George Clooney og Ewan McGregor. Politiken skriver: ”… en slingrende rute med udvalgte oaser af genial humor.”

Planet 51” – Animationsfilm om en omvendt ruminvasion. Filmz skriver: ”… langt fra de højder for animationsfilm, som Pixar har sat de sidste 10-15 år…”Vis kommentarer (8)
Gravatar

#1 filmkorn.dk 12 år siden

Ja, undskyld mig, men det skulle der heller ikke meget til for at være. Flammen og Citronen er efter min mening en rædsom film, der hverken fungerer som historisk dokument eller som spændingsfilm. Den lider af det samme problem, som alle nyere danske tv-serier, at alle render rundt og er så skide sammenbidte og alvorlige. Clue, det giver ikke filmen/tv-serien en mere seriøs tone, snarere tværtimod - skuespillet bliver frygteligt unuanceret.
www.filmkorn.dk - filmanmeldelser, også af film vi ikke har set, men alligevel har en mening om.
Gravatar

#2 steadi07 12 år siden

Har set den første time af "Max Manus" og kan kun tilslutte mig de danske anmeldere. Den er langt mere spændende og interessant end "Flammen og Citronen".

Jeg ved forresten ikke om filmselskabet har fået en mindre hjerneblødning, men "Max Manus" har kunnet ses på TV1000 i Danmark siden midten af december:)
Gravatar

#3 Kiksmann 12 år siden

Det er ikke første gang det sker, så Inland Empire før den kom i DK på DVD der.
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/kiksmann
Gravatar

#4 Skeloboy 12 år siden

Til at starte med, så kunne jeg ikke helt se, hvad de her nyheder skulle gøre godt for. Men det er faktisk ganske ok med sådan en lille recap af de andre anmeldelser.

Sjældent har jeg set anmeldere være så enige for i øvrigt...4/6 til dem, der er vist her.
Gravatar

#5 filmz-Bruce 12 år siden

Hvorfor mislykkes med noget kompliceret, når man med succes kan komponere noget simpelt og effektivt? Cadeau for at prøve, men her og nu nyder jeg, at den gode gamle krigsfilm er tilbage!

Heja Norge!
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#6 filmkorn.dk 12 år siden

#5 Verden ville sku se kedelig ud, hvis alle kørte efter den device.
www.filmkorn.dk - filmanmeldelser, også af film vi ikke har set, men alligevel har en mening om.
Gravatar

#7 Nicki52 12 år siden

Tager måske op og ser den. Den ser god, jeg er bare ikke meget for at se film hvor der er tyskere og nazister med. Det eneste tyske jeg elsker er "Kommisær Rex" som bliver vist på Charlie. Men var overrasket da jeg fik at vide den foregik i Wien.
"I haven't told you everything..." Sophia Maguire fra "The Event"
Gravatar

#8 filmz-Bruce 12 år siden

#5 Og nøjagtig ligeså kedelig, hvis alle kørte efter den anden device. Hvis man altid har det sjovt, ved man ikke man har det sjovt. Det er altså sundt at kede sig indimellem! Hvis jeg skulle afskrive de 10 største gamle krigsfilm, fordi de var gammeldags, naive og nationalromantiske og ikke bød på store krigstraumer og analyser om right and wrong, så fuck right and wrong.

Ørneborgen all the way!
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140

Skriv ny kommentar: