Netflix-aftale var langt fra den eneste årsag til Star Wars-exit for David Benioff og Dan Weiss.

Det kom som et chok for alverdens Star Wars-fans, da “Game of Thrones”-skaberne David Benioff og Dan Weiss valgte at droppe en planlagt “Star Wars”-trilogi.

Den officielle årsag fra makkerparret og Lucasfilm var, at de to manuskriptforfattere ikke havde tid nok til at producere tre “Star Wars”-film, imens de også skulle leve op til en flerårig aftale med Netflix – læs om det her.

Nu fortæller kilder dog til The Hollywood Reporter, at den forklaring kun dækker over den halve sandhed.

David Benioff og Dan Weiss havde angiveligt også mistet lysten til at blive en del af Star Wars-franchisen efter den behandling, som “The Last Jedi”-instruktør Rian Johnson fik fra dele af fanbasen.

Den slags ‘toxic fandom’ er livet for kort til, lyder vurderingen angiveligt hos den succesfulde “Game of Thrones”-duo.

Samtidig har Lucasfilm-chef Kathleen Kennedy været utilfreds med makkerparrets nye aftale med Netflix.

David Benioff og Dan Weiss er således kendt for at fokusere på ét projekt ad gangen, hvilket senest betød, at de insisterede på at gøre Sæson 8 af “Game of Thrones” færdig, før arbejdet kunne begynde med den aftale “Star Wars”-trilogi, hvor første film efter planen skulle have haft premiere i 2022.

Derfor var Lucasfilm-chefen bekymret for, om Benioff og Weiss kunne håndtere en ny trilogi parallelt med Netflix-projekterne.

Kennedy har tidligere skilt sig af med store instruktørprofiler som Josh Trank (Boba Fett-film), Chris Miller/Phil Lord (“Solo”) og Colin Trevorrow (“Episode IX”) samt ændret markant på Gareth Edwards’ arbejde med “Rogue One”.

Læs også ‘“Star Wars”-redningsmand hyres til ny serie – skriver forhistorie til “Rogue One”‘.


Vis kommentarer (11)
Gravatar

#1 Johnny42 10 måneder siden

Ja den nyhed havde jeg læst et andet sted. Men hvis man ikke kan håndtere (berettiget) kritik, så skal man måske heller ikke arbejde med Star Wars. Der er INTET TOXIC ved berettiget kritik. Det der er toxic er hvis man går efter personer og angriber deres etnicitet.

Jeg vil faktisk sige at hvis der stadigvæk er planer med Rian Johnsons trilogi, så vil min respekt for ham som person faktisk stige, og det faktisk uanset om han leverer eller ej.

Men det er måske meget godt, hvis de er gode at tage noget andre har skabt, men ikke er så gode til at skabe noget på egen hånd, at de stopper med Star Wars. Men det finder vi så nok først ud af om nogle år, når deres første film kommer på Netflix.
Gravatar

#2 Mads47 10 måneder siden

#1 nu har dødstrusler, grov tilsvining, barnlige boycottninger og mobning aldrig været berettiget eller "kritik". Kritik er noget helt andet. Kritik er ikke problemet, men den måde fans tilgår ting de er utilfredse med.

Dette er intet nyt for SW fans, vi har altid været en modbydelig gruppe.

Gravatar

#3 Gridlock 10 måneder siden

#2 Barnlige boycottninger?
Synes nu at boykotning er en ganske fin strategi, alle er berettiget til og sige kan ikke li den og den manuskript forfatter eller indstruktør så jeg vælger ikke og se filmen og vil opfordre andre til og gøre det samme.

Så længe du ikke står uden for selve biografen og forsøger og forhindre folk i og gå ind, er det helt fint.
Gravatar

#4 Mads47 10 måneder siden

#3 du har ret, men til dels bliver det ofte en hel anden kaliber når det kommer til ting der er populært i popkulturen. Dog brugte jeg det forkerte ord, jeg tænkte mere på alle de underskrift indsamlinger ang. Remake af diverse film og serier.

Problemet er at folk føler de har egenskab på franchises de kan lide. Jeg forstår godt hvis de vil være fri for den giftige mentalitet der følger med fandoms I dag.

Det sagt så synes jeg ikke at man skal vælge projekter fra på baggrund af man er bange for de tåber som forpester fandoms.
Gravatar

#5 Star Trek fever 10 måneder siden

Fint at de ikke længere er involveret.
Get woke, go broke.

All lives matter.
Gravatar

#6 OliverDK 10 måneder siden

My 2 cents:

Internettet er en fantastisk opfindelse. Det er har givet mennesker over hele verden mulighed for at mødes, for at socialisere, for at dele og diskutere interesser, for at hjælpe hinanden, for at være kreative og danne sjove events, for diskutere utallige emner, for at spille sammen, for at dele information og viden, osv. Derudover en masse ting, som jeg ikke nævner, da det ikke har relevans her. Men hvis man ser på internettet som helhed med dette begrænset makro blik, ja så bruger vi faktisk internettet mest til positive ting.

Det går hurtigt i glemmer dog, da der en bagside af medaljen og det er, at ligesom internettet har givet mulighed for ovenstående positive relationer mellem mennesker verden over, ja så har det også givet tosserne verden mulighed for at samles og sprede deres galde.

Dette var i princippet harmløst lige indtil pressen opdagede, at her var et utømmelig produkt de med en lille "indsats" kunne generer clicks og dermed penge. Dermed var grobunden sået for denne ekstremt lille gruppe kunne få en stemme der er urimelig stor og den stemme drukner desværre det langt større flertal.

Hvad værre er er at denne ekstreme opmærksomhed denne lille gruppe får i den grad forurener vores, forretningers, politikeres, interesseorganisationers, samfundsdebatører, osv. virkeligshedsopfattelse, da vi alle tror denne gruppes galde er "virkeligheden" der er derude.

Og dette betyder så desværre også, at skabere som involverer sig i noget populært, som Star Wars ret hurtig bliver overvældet, da de jo ikke ser og hører den samlede gruppe, hvor langt største delen af kritikken vil værre positiv. Nej de modtager og ser kun det råddenskab denne lille gruppe af tosser generer gennem en presse der i den grad forherliger og bruger den gruppe af tosser for profit.

Det er skruen uden ende og det får først sin afslutning (efter min mening) den dag vi får en kulturændring, hvor folk ikke længere gider "outrage"- Den dag er der nemlig ingen penge i det for pressen længere og denne ekstrem lille gruppe af tosser vil miste deres ufortjente magt og den reelle virkelighed kan komme tilbage til overfladen.

Jeg savner den sgu.
Gravatar

#7 Johnny42 10 måneder siden

#2 Nu har jeg aldrig set nogle af de ting, men jeg er heller ikke inde på så mange sider, men de steder jeg har set, har man snakket ordentligt og pænt, og der er blevet rejst kritik, som man kan være enig eller uenig på, men det er gået på karaktererne og de valg der er truffet, men ikke person-angreb på personerne bag karaktererne.

Måske er jeg naiv, men dem der kommer med tilsvininger, racistiske udtalelser og det der er værre betegner jeg ikke som Står Wars fans, og det er en forsvindende lille del der gør det, så at lave en generalisering synes jeg er rimelig langt ude.

Og som filmskaber skal man også kunne tåle at modtage kritik uanset om man synes det er berettiget eller ej. Så må man forsvare de valg man har truffet.
Gravatar

#8 SublimeKen 10 måneder siden

Tja, de har jo oplevet den slags kritik før, med den sidste sæson af GoT. Deres beslutning bunder nok mest i, at de ikke har lyst til at gå igennem det igen.
Gravatar

#9 Geekalot 10 måneder siden

#8 Tror du har ret her. De lige gået fra GoT, så vil de til Star Wars. Det vil ende i det samme uanset hvad.
Der er os der er glade for GoT og Star Wars, så er der Troll fans......
Gravatar

#10 Mads47 10 måneder siden

#7 Jeg betegner heller ikke den her slags mennesker som fans, i hvert fald ikke gode fans eller folk jeg gider at spilde min tid på. Men de eksistere og det er dem David Benioff og Dan Weiss hentyder til. De er en lille del af fandomen, men de fylder meget især på digitale medier og kan være med til at forpeste tonen.


Skriv ny kommentar: