Så kom den sidste af de tre store Guild-nomineringer, der er det bedste redskab til at forudsige Oscar med. Vi har fået skuespillernes fra SAG og producenternes i PGA. Nu har instruktørernes brancheforening DGA så offentliggjort årets nomineringer til DGA Award.

Se også: PGA-nominering: “Deadpool” nærmer sig Bedste film-kategorien til Oscar

Og her må der være særligt store smil hos henholdsvis “Manchester by the Sea” (Kenneth Lonergan) og “Moonlight” (Barry Jenkins), der nu er de eneste to film, som er nomineret hos alle tre store Guild-awards. Dermed er de to film nu favoritter til at vinde en Oscar for bedste film.

Men også “La La Land”-instruktør Damien Chazelle og Denis Villeneuve for “Arrival” må være tilfredse med nomineringen, hvor særligt førstnævnte nok nu må anses som favorit til Oscar for bedste instruktør.

Den sidste nominerede til en DGA Award er overraskelsen Garth Davis (“Lion”), der blev nomineret foran store navne som Martin Scorsese og Mel Gibson.

Historisk set er vinderen af DGA Awards næsten sikker på også at vinde en Oscar som bedste instruktør. Det er således sket 60 ud af 67 gange, at DGA og Oscar har haft den samme instruktør-vinder.

DGA Awards afholdes d. 4. februar.

Følg Filmz på Facebook.


Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: