“Mulan” tjener mere på PVOD i USA, end “Tenet” gør i biografen.

Langt fra alle biograferne har endnu åbent i USA, hvilket kan medvirke til at forklare, at “Tenet” er den mindste amerikanske Christopher Nolan-åbning i 14 år.

Det samme er ikke tilfældet med Disney Plus, der er tilgængeligt alle steder i USA.

Derfor valgte Disney-toppen at droppe biografpremieren til “Mulan” for i stedet at frigive den som PVOD-titel til 29,99 dollars.

Det tilbud har 1,12 millioner amerikanske husholdninger benyttet sig af ifølge en analyse fra Samba TV.

Dermed har Disney tjent 33,5 millioner dollars på “Mulan” i åbnings-ugen – et beløb, der ikke skal deles med biograferne, hvilket derimod er tilfældet for “Tenet”-åbningen på 20 millioner dollars.

Disney vil ikke bekræfte tallene, men CFO Christine McCarthy udtaler, at man er meget tilfreds med åbningen for “Mulan”, skriver The Streamable.

Læs også ‘Netpirat-liste: Disney Plus øverst på top 10 med “Mulan”‘.

Flere analytikere vurderer, at et skuffende “Tenet”-salg i biograferne kombineret med “Mulan”-succes på Disney Plus i sidste ende kan skubbe MCU-filmen “Black Widow” ud af biografen og direkte på Disney+.Vis kommentarer (3)
Gravatar

#1 Johnny42 2 år siden

Nå, så Disney vil ikke hjælpe biograferne. Jeg forudser dog at Mulan får et dybere fald fald end normalt, ikke nødvendigvis fordi filmen er dårlig, men netop fordi det er streaming. Word of mouth vil ikke have lige så stor betydning, da de venner/familie man fortæller om filmen Måske bliver inviteret hjem til en selv for at se filmen, og de fleste af dem, der var interesseret i at se filmen, nok allerede har købt PVOD adgang. Hvis man skal i biografen skal det planlægges og den skal gå til det rigtige tidspunkt. Med streaming er det få klik, og man behøver ikke se filmen på et fast tidspunkt.

Omvendt skal Tenet nok klare sig, især hvis Black Widow også forsvinder.
Gravatar

#2 filmz-Den Lyserøde Panda 2 år siden

Løvernes Konge omsatte for 190 mio. i USA i åbningsweekenden, hvorimod Nolans seneste Dunkirk omsatte for 50 mio. I modsætning til 33,5 mio. og 20 mio. dollars så ser det altså ikke så prangende ud - især ikke når flere millioner amerikanere har Disney+, men Tenet kun går i omkring 2800 sale. Selvfølgelig tjener Disney mere, men Warner Bros. tjener også mere per billet end de plejer, så deres fortjeneste er også større. Derudover har jeg da set markant flere reklamer for Mulan gennem det sidste halve år end jeg har for Tenet, så Disney har nok brugt en del flere penge på marketing end Warner.
Gravatar

#3 BlackJesus 2 år siden

Jeg har så set omvendt meget mere Tenet reklamer. De brugte rigtig mange reklame penge omkring jul og efter nytår på at promovere filmen. Det samme gjorde de så før premieren.

WB forventer nok ikke et stort afkast og handler vel om at tabe mindsket og bare få skrabet de penge man har brugt på film og marketing ind igen.

Mulan har vel en fin streaming åbning fordi der ikke er andre nye film at se. Forstår ikke man giver 30 dollars for noget du kan se gratis om 3 måneder.

Skriv ny kommentar: