For at undgå den mulige forestående strejke blandt Hollywoods manuskriptforfattere rykker Columbia Pictures hastigt fremad med deres opfølger til “Da Vinci mysteriet”, bogforgængeren “Engle og dæmoner”.

Akiva Goldsman har arbejdet på højtryk på det netop færdiggjorte manuskript, og filmselskabet har derfor nu sat en startdato på produktionen til februar, hvor Ron Howard vil vende tilbage i instruktørstolen. Castingen til filmen er begyndt med Tom Hanks tilbage i rollen som Robert Langdon.

Spændingsromanen “Engle og dæmoner” introducerede Harvard-symboleksperten Langdon, der bliver kaldt til Rom, hvor han gennem en lang række gamle spor bliver ledt ud på en hæsblæsende jagt i kamp mod tiden for at finde det ældgamle selskab Illuminati og derved afværge en forestående katastrofe.

Dan Brown skrev “Engle og dæmoner” før “Da Vinci mysteriet”, men efter at den første film omsatte for $758 mio. på verdensplan, indgik Columbia en aftale med Goldsman om at skrive et filmmanuskript over Browns foregående roman.

Columbia har samtidig sat en premieredato på den ventede filmatisering til 19. december, 2008.Vis kommentarer (11)
Gravatar

#1 cansi 16 år siden

Hov der står jo december 2008 i nyhedens kilde....

mens ellers håber virkelig på at ron howard kan få noget ud af denne bog, da jeg elsker den....

Gravatar

#2 thomasegebaek 16 år siden

Jeg synes ikke at Ron Howard kunne have lavet en bedre film ud fra den overhypede bog.

Engle og Dæmoner er desuden meget mere velegnet som film, den skal nok blive fed.
Gravatar

#3 Patriarch 16 år siden

Synes faktisk det er rart de har lavet den til en sequal frem for prequal som bogen i virkeligheden er. Det giver mere mening på film.
“Extraordinary claims require extraordinary evidence.”
Gravatar

#4 nygaardpetersen 16 år siden

Glæder mig til at se den her film. Bogen er bedre end Da Vinci og som #2 også pointerer egner Angels and Demons sig også bedre som film.
Gravatar

#5 moulder666 16 år siden

Jeg tror bare jeg springer over her. Filmen var jævnt hen dårlig (fatter ikke, hvordan de kan have brugt så mange penge på at lave så lidt) og bogen var da ganske udmærket - men hvad angår konspirationsteorier, skjulte ordener og så videre, er der mange, mange forfattere der slår Mr. Brown med længder - Robert Ludlum, bare for at nævne en enkelt.

Min kritik er 100 procent berettiget i enhver redaktionel sammenhæng, og hvis du ikke kan se problemet, er du i benægtelse.

Gravatar

#6 Yggdrasil 16 år siden

Mon de får lov til at filme på Peterspladsen? Den kulisse er der jo en del gange i bogen. Ellers laver de nok pladsen i CGI :)
Gravatar

#7 filmz-DocDoom 16 år siden

Jeg kan simpelthen ikke forstå, hvad vi skal med den film.

1) Den første film om Da Vinci var en røvdårlig transfer fra en god bog. Jeg kom først og fremmest til at tænke på 'The Firm' bogen vs. filmen, hvor man også havde skrevet mange af de fedeste elementer væk og erstattet dem af dårligere og helt andre. I Da Vinci havde man stort set fjernet alt det, der gjorde bogen unik, og erstattet det af alm. tjubang som i 1.000 andre film - bare dårligere.

2) Bogen The Da Vinci Code, der ligger til grund for den første film, var bedre end Engle og Dæmoner, så denne film kunne meget vel blive endnu dårligere (kommer selvf. an på manus.forfatterens og instruktørens indsats).

3) Det er jo ikke nogen stor hemmelighed, at
Engle og Dæmoner var Browns grovskitse til The Da Vinci Code. Eller rettere: Da han havde skrevet Engle og Dæmoner, så synes han, at han kunne have gjort det bedre, og det gjorde han så med The Da Vinci Code. Det er ganske enkelt stort set den samme historie!

Bøgerne har da også utroligt mange elementer, der er decideret identiske. De første ca. 100 sider i hver bog er fuldstændigt det samme, med få afvigelser. Da jeg lige havde læst dem, stod det mig mere klart end nu, men jeg kan da stadig huske:

1) En ældre mand (professor vs. videnskabsmand) findes nøgen og dræbt på sin arbejdsplads (museum vs. forskningscenter) omgivet af okkulte pentagrammer og liggende i en obskur positur. Hovedpersonen Langdon bliver meget mod sin vilje nærmest tvunget til gerningsstedet med det samme og bistå med tydningen af symbolerne. Kort efter ankommer en ung, smuk kvinde, der viser sig at være i familie med den dræbte (mener det er barnebarn vs. steddatter). Sammen dragerde ud på en vild færd i Europa for at trævle sagen op. I begge tilfælde gemmr sig bag plottet en mystisk og lyssky katolsk kult/orden, ogi begge tilfælde er Vatikatet involveret i plottet. Der var også andre identiske ting, som jeg har lykkeligt fortrængt, fordi det var ganske inerverende læsning, når man havde læst "kopien" Da Vinci først.

Bogen Engle og Dæmoner indeholder (mindst) en decideret grov fejl: Langdon hopper
ud fra en fucking helikopter i måske 1 km højde og redder sig ved at folde en fucking sejldug ud, som normalt bruges til at holde ruden fri for is, nr helikopteren står på jorden. Jeg mener, det er jo decideret debilt og ødelagde fulsstændigt slutningen.
Sådan noget må bare ikke ske for en ellers grundig forfatter, der i øvrigt har forsket i øst og vest i forbindelse med sit skriveri. Hvad gik galt, Brown???

That's no moon. It's a space station.
Gravatar

#8 filmz-DocDoom 16 år siden

Tilføjelse:

Jeg husker noget tilsvarende - omend langt, langt fra så slemt fra en af Anne Rices vampyr-bøger om Lestat. Hun har sat sig fuldstændigt ind i alt om vampyrer, om New Orleans, om historiens gang i øst og vest, og da hun så rammer et lille teknisk emne (skydevåben), som simpelthen ikke interesserer hende, så glipper det: Hun beskriver, hvordan en person sætter magasinet i skæftet på sin pistol og derefter spinder tromlen rundt. Hvad fanden er dét for en pistol? Det er jo en klon mellem en automatpistol og en revolver! Det kan dog slet ikke måle sig med ovennævnte, for i Anne Rices bog er det ligegyldigt for handlingen, mens det i Browns er en for handlingen fuldstændigt essentiel
cliffhanger. Man skal tro, at han er død, og så dukker han pludselig op og disker med den forklaring. Det kan da godt være, at han er landet i en flod og ikke på fast jord, men men men...
That's no moon. It's a space station.
Gravatar

#9 moulder666 16 år siden

#8 Hahaha - fed detalje - Kan du huske, hvilken af bøgerne det drejer sig om?

...når det er i New Orleans, må det vel være en af dem der omhandler Lestat, oder wie?
Min kritik er 100 procent berettiget i enhver redaktionel sammenhæng, og hvis du ikke kan se problemet, er du i benægtelse.

Gravatar

#10 filmz-DocDoom 16 år siden

Mener det er Tale Of The Bodythief, men jeg er ikke 100% sikker.
That's no moon. It's a space station.

Skriv ny kommentar: