Under hashtagget #IfAWomanDirected forestiller feminister sig filmhistorien uden mænd.

Streaming-tjenesten FilmStruck har lanceret kampagnen #IfAWomanDirected.

Her leger deltagerne med tanken om, hvordan klassikere som “Return of the Jedi”, “The Shining” og “Fight Club” ville være blevet, hvis de ikke var instrueret af mænd, men derimod af kvinder.

Formålet er at sætte fokus på kvinder i film; hvor meget taletid får de; hvordan bliver de skildret?

Senest har Rotten Tomatoes i ligestillingens navn ændret på deres anmelderkorps – læs om det her.Vis kommentarer (13)
Gravatar

#11 Johnny42 3 år siden

Det minder lidt om(med omvendt fortegn) den gruppe, der vil fjerne kvinderne, eller minimere deres roller i TLJ. Begge dele er lige fjollet. Det handler ikke om hvad man har mellem benene, men hvad man har mellem ørerne, om at lave interessante karakterer uanset køn.

Der er mandlige instruktører, der laver gode og dårlige film, og der er kvindelige instruktører, der laver gode og dårlige film. F.eks kan jeg se at det er en kvinde, der har skrevet manuskriptet til Fifty shades of Grey, der er baseret på en bog, der også er skrevet af en kvinde.
Gravatar

#12 OliverDK 3 år siden

#ifawomandirected Game of Thrones, then rape wouldn’t be used as a substitute for character development

Jeg troede det var manuskriptforfatterne der bestemt det og ikke instruktøren. Ret mig bare, hvis jeg tager fejl, men ifald jeg har ret, så har jeg har lidt svært med at se en kvindelig instruktør skulle have gjort det anderledes givet manuskriptet hun har fået udlevet.

Det sagt, så finder jeg twitter trends som disse så perfide og barnlige. Det er bare ideologi pakket ind i et hashtag, der antager at alle kvinder tænker som "vi mener er korrekt" og ikke er i stand til selvstændig tankegang eller individualisme.
Gravatar

#13 Gridlock 3 år siden

#11 Der kan vi kun være enige.
Hvorfor er blandtandet Rose Tico karakteren kritiseret er det fordi hun er kvinde? Næ hovedparten af den kritik der er imod den karakter er at hun er dårlig skrevet og er irriterende og høre på.
Om Rose Tico så var en mand og Finn var en kvinde, ville det ikke ændre noget på det faktum af karakteren er dårlig skrevet.

Samme kan siges om Han Solo og Leia i The Empire Strikes Back, kunne du skifte deres køn? Ja det kan du ville det ændre på at begge karakter i den film (som sjovt har haft en kvinde inde over manuskriptet) er rigtig godt skrevet.

Samme med Aliens med få omskrivninger kunne Ripley sagtens være en mand og det ville ikke ændre på at karakteren er rigtig god skrevet.

I sidste ende er TLJs problem at dens karakter er svage og filmen ikke er særlig godt skrevet.
Ikke at der er kvinder i den eller ej.

#12 Hvorfor tror du NPC Memet er blevet så upopulært blandt diverse feminister og ekstrem venstre orienteret.
Det rammer lidt for tæt på sandheden.
Også hvis man virkelig skal se noget ondskabsfuldt, så skal man se hvordan feminister behandler de kvinder der ikke har den korrekte tankegang.

Skriv ny kommentar: