Nyheden om, at Warner Bros. havde valgt at fjerne en skydescene fra filmen “Gangster Squad” som følge af massakren i en biograf i Aurora, Colorado, affødte mange vrede reaktioner – ikke mindst fra brugerne i Filmz’ forum.

Se også: Skydescene skæres ud af “Gangster Squad” efter Batman-massakre.

Dog er det ikke første gang, at en film er kommet lidt for tæt på virkelige begivenheder og derfor er blevet ændret inden udgivelsen. Blandt de andre tilfælde finder man:

- “Spider-Man”: I nogle af de første trailere så man Spider-Man fange en helikopter mellem de to Twin Towers i New York. Så skete 11. september, og da filmen blev udgivet i 2002, var alle referencer til tvillingetårnene blevet klippet ud.

– “The Watch”: Denne komedie, der kan ses i biograferne herhjemme i næste måned, omhandler en lille gruppe beboere, der tager sagen i egen hånd og danner et lokalt naboværn, da aliens truer deres nabolag. Filmen hed oprindeligt “Neighborhood Watch”, men titlen blev ændret, efter teenageren Trayvon Martin i februar blev skudt af George Zimmerman fra det lokale naboværn. Samtidig blev en plakat trukket tilbage, der viser originaltitlen sammen med et skilt med skudhuller (se plakaten her).

– “Dr. Strangelove eller: Hvordan jeg lærte at holde op med at bekymre mig og at elske bomben”: Den første visning af Stanley Kubricks klassiker blev aflyst, da præsident John F. Kennedy blev myrdet i Dallas kort før visningen. Mordet medførte også, at den færdige film blev efterredigeret: Major Kongs bemærkning om, at ”en fyr vil kunne have en ret god weekend i Dallas” blev skåret ud, og andre henvisninger til den amerikanske præsident blev ligeledes fjernet.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (33)
Gravatar

#1 mardal 11 år siden

At man som en sørgelig enlig eksistens kan få så stor indflydelse på resten af samfundet, ved "blot" at udføre en så primitiv handling som at skyde løs i et tætpakket lokale. Øger vel bare skyderier som den i Aurora's tiltrækningseffekt på personer, som har en følelses af overhovedet at have nogen indflydelse på omgivelserne, og som ikke rigtigt værdsætter sit eget eller andres liv, for at få en mulighed for at påvirke verden på en unik og vidtrækkende facon.
Gravatar

#2 Nukleon 11 år siden

Er det en speciel dansk ting at referere til World Trade Center som "Twin Towers"? Derudover er "De to Twin Towers" også en sætning med en redundans.

Det kan vel ikke helt passe at henvisninger til præsidenten i Dr. Strangelove blev fjernet, da Præsidenten nu altså er en figur i Filmen, spillet af Peter Sellers.

Må også lige give staveplade til "Filmen hed opringeligt "Neighborhood Watch""
Gravatar

#3 m!kkel 11 år siden

#2 Du har godt nok travlt hva?
Gravatar

#4 Nukleon 11 år siden

#3 Ikke så travlt som dig, åbenbart.
Gravatar

#5 m!kkel 11 år siden

#4

Jamen du må hygge dig med dit flueknepperi og din retstavningsordbog.
Det skal du nok blive populært på.
Gravatar

#6 Nukleon 11 år siden

#5 Du er vist ny her.
Gravatar

#7 davenport 11 år siden

"Følg med i denne tråd"
Min fars fætter, har bare mødt John Williams! Æh, Bæh!!
Gravatar

#8 Mathai 11 år siden

Der blev vist også lavet en alternativ slutning (og start) på The Bourne Identity i sin tid grundet 9/11, men man endte med at bruge den oprindelige start/slutning.
Gravatar

#9 Baby Strong 11 år siden

Ja, det er trist når medieselskaberne må bukke under.

#2 Jeez.. eller hov Jesus. Du må da røvkede dig.
Gravatar

#10 inflector 11 år siden

Hende pigen Maddie der forsvandt på et hotelværelse, fik også konsekvenser for "Gone baby gone". Kan ikke huske om de bare udskød filmens premiere eller om filmen blev ændret.
selfimprovement is masturbation

Skriv ny kommentar: