2:37
Udgivet 4. maj 2007 | Af: Verbal | Set i biografen






Vi er i en skolegård kl. 14.37, da en elev findes på et aflåst toilet med pulsåren skåret over. Et selvmord. Tiden skrues tilbage til starten af dagen, da syv elever alle er på vej til, hvad der ligner en helt almindelig skoledag. Her møder vi en række skæbner: Marcus (Frank Sweet), som er en af skolens bedste elever, men hvis seneste karakterer ikke har levet op til forventningerne, og hvis drøm om at blive en succesfuld advokat så småt begynder at krakelere; Marcus’ søster, Melody (Teresa Palmer), som er blevet gravid efter at være blevet voldtaget; og Steven (Charles Baird), som lider af fysiske handicap, der gør, at han hver eneste dag bliver gjort til grin og ydmyget af resten af skolen.

I “2:37” vises de samme begivenheder fra flere vinkler på samme måde, som det er tilfældet i Gus Van Sants “Elephant”, der også udspiller sig på en high school. I det hele taget kan der findes adskillige ligheder imellem “Elephant” og “2:37”. Udover fortællestilen læner “2:37” sig også op af “Elephant” hvad angår kameraføring samt den musikalske lydside. Det gør dog ikke så meget, da det passer godt ind i filmen. Kameraføringen giver en følelse af at være nærværende, når man tages på trackingture igennem skolens områder, og filmens score, som er præget af klassiske kompositioner, er med til at underbygge filmens stemning.

Handlingen på skolen bliver fra tid til anden afbrudt af interview-lignende videosekvenser, hvor de forskellige hovedpersoner fortæller om sig selv, og de tanker de går rundt med. Disse sekvenser forsøger at give filmen et dokumentarisk islæt, så begivenhederne på skolen kommer til at virke autentiske. Det lykkedes dog først i slutningen af filmen, men på trods af den delvis manglende effekt, så er disse sekvenser alligevel en berigelse for filmen, da man igennem dem kommer ind under huden på hovedpersonerne, og får en dybere indsigt i deres personlighed.







Lige fra starten af “2:37” ved man, hvad den vil ende med – et selvmord. Dette giver filmen en dramatisk indgangsvinkel samtidig med, at det også skaber spænding om, hvem det er, som ender med at tage sit eget liv. Spændingen intensiveres i takt med handlingen, og topper da det barske og smertefulde selvmord finder sted.
“2:37” kunne let være blevet en rodet og halvkedelig affære, da fortællerstilen kunne være blevet for flyvsk og handlingen for omfangsrig på grund af de mange hovedpersoner. Heldigvis er det ikke tilfældet. Det er lykkedes for Muralli K. Thalli at udelukke det overflødige fra handlingen og samtidig påføre den en god struktur. Samtidig har han fået spænding og dramatik til at gå op i en højere enhed, hvilket gør “2:37” til en fremragende og bevægende men også en meget smertefuld film.
Kommentarer til anmeldelsen? Giv din egen mening til kende i diskussionsforummet