Far til fire - på toppen

InstruktionMartin Miehe-Renard

MedvirkendeMartin Brygmann, Thomas Bo Larsen, Elton Rokahaim Møller

Længde88 min

GenreFamilie

IMDbVis på IMDb

I biografen09/02/2017


Anmeldelse

Far til fire – på toppen

3 6
Far til fire er rent faktisk på toppen

Lars Løkke er skyld i “Far til fire – på toppen”. For Fars job er blevet udflyttet til provinsen. Der gider han ikke bo, så nu må han finde nyt job i en genstart af “Far til fire”-franchisen, som tyder på, at en doven franchise har godt af en udflytning. Måske burde Carl Mørck og “Klassefesten”også blive udflyttet? Bare for at forsøge noget nyt.

For det nye “Far til fire”-hold er seriens suverænt bedste. Selv om Søs stadig er en bitch, så er hun nu brunette, Ole har fået langt hår, og hele den mor-løse familie bruger nu endelig computer og smartphone som alle os andre. Jo, det er nye tider. Det er, som om Far har taget ved lære fra den konsekvent bedre “Min søsters børn”-franchise, som altid har peget frem med sin 60’er-vildskab i stedet for de gamle 50’er-tider, der har fastholdt Lille-Per i et usundt forhold til tøjelefanten, Bodil Kjer.

Selvfølgelig skal Mie og Ole da kunne ringe efter hjælp, når de er fanget i en klippe-grotte ude i ødemarken et sted i Norge. Og lige så selvfølgelig får Far da svar på jobansøgningen med e-mail. “Far til fire” er landet i fremtiden, som vi andre kalder nutiden. Her er der mere skør humor end ‘fest-original’-moralerne og de maniske Onkel Anders-grin fra fortiden. “På toppen” er næsten surreel, når Far bliver kaldt Far på arbejde, imens Onkel Anders forsikrer om, at han skam altid er blevet kaldt Onkel Anders – også da han var barn..!

Både Far og Onkel Anders er blevet løftet ud af deres originale ordentlighed, som senest blev leveret af Jesper Asholt og Kurt Ravn, og erstattet med fuldtonet gak fra Martin Brygmann og Thomas Bo Larsen. Sammen med børnene skal de lære Far at tåle højder. Det nye job har nemlig kontor på øverste etage, og Far har højdeskræk. Så hvad er værst: Skræk for højder eller jyder i provinsen? Far og de fire er ikke i tvivl: Han må lære at arbejde på toppen.

Det sker på tur til Norge, der udvikler sig til et langt reklame-indslag. Turen med færge foregår med Fjordline.com, som har det sødeste personale, der inviterer Per på besøg hos kaptajnen. Destinationen er Voss Resort, hvor Far og de fire kigger beundrende i det store aktivitets-katalog igen og igen og igen. Her kan man klatre i klatreskoven, kører på mountainbike, rapelle, svæve i vindtunnel og overnatte i det fri ved bålets skær. Og hvor er det bare en flot udsigt, som Søs siger.

Skal “Far til fire” blive sådan en for alvor god film-franchise, så behøver den flere kroner i filmstøtte. For lige nu er det en regulær advertorial, hvor en annoncør forklæder sit budskab som en familiefilm. Så skal den her udflytning nå toppen, så kræver det kroner. Jeg kigger igen på dig, Lars Løkke.


Trailer

Der er endnu ingen trailers til denne film

Kort om filmen

Alle er bange for noget. Også Far. Han lider nemlig forfærdeligt af højdeskræk. Og for at han ikke skal takke nej til et nyt arbejde på 27 etage, der ellers vil kunne redde familien fra at skulle flytte til en anden del af landet, beslutter familien sig for at tage til Norge og få kureret hans højdeskræk. Men snart viser det sig, at Fars højdeskræk ikke er det eneste de kæmper imod.