I denne uge har endnu en film premiere om den nu afdøde Nelson Mandela: “Mandela – Vejen til frihed”. Det er særligt, fordi vi så sjældent får Afrika at se på film.

Selskaberne tror ikke, vi gider se på Afrika. Og hvis vi endelig kommer til Afrika i en film, så er der enten krig, jungle eller dødfattige afrikanere med bastskørter på programmet. Gerne alle tre på én gang. Til trods for det fattige udbud af film om Afrika, så er der lavet en håndfuld seværdige, og vi har udvalgt en top 5.

Klik videre her neden for og find ud af, hvilke fem film der er på listen, og hvilken som er vores nr. 1.

Læs artiklen ‘Filmz-toppen: De bedste film om Afrika'

Hvilken Afrika-film, synes du, er bedst?Vis kommentarer (32)
Gravatar

#1 Ménner 9 år siden

Ærgeligt at der ikke bliver lavet flere Afrika-film, da mange af dem er virkelig god underholdning. Syntes også at Tsotsi er værd at nævne. en virkeligt god film!
Does he look like a bitch, mr. Frodo!? - Samwise L. Jackson
Gravatar

#2 Doom 2: Hell on Earth 9 år siden

Out of Africa
Last King of Scotland
Gorillas in the Mist
Tears of the Sun
Tarzan-film (med Weissmuller)
The Wild Geese
The Desert Fox 1951
The Mummy (ja, den med Brendan Frasier - den gamle foregår vist ikke så meget i Afrika)
Casablanca
Doctor Last Warning
Gravatar

#3 moulder666 9 år siden

Selvom Black Hawk Down og Blood Diamond er ganske fornuftige film på hver sin måde, vil jeg dog til enhver tid give nr. 1 til Last King of Scotland.

Forest Whitaker spiller simpelthen så absurd overbevisende og realistisk, at den film (selvom det nok er 6-7 år siden jeg har set den) står som een af de film der har sat sig det største indtryk på mig!
Min kritik er 100 procent berettiget i enhver redaktionel sammenhæng, og hvis du ikke kan se problemet, er du i benægtelse.

Gravatar

#4 Skeloboy 9 år siden

Hotel Rwanda
Battle of Algiers
Of Gods and Men

Det er mine 3 favoritter, og de er alle på top250.
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/Skeloboy
Gravatar

#5 Morten Vejlgaard Just 9 år siden

#4 Stærke film. Har taget udgangspunkt i Afrika syd for Sahara - da kolonifilmene i Nordafrika er sin helt egen historie. Men derfor er de gode valg alligevel, som nok også ville være på toppen af listen i en Africa All Star :)
Gravatar

#6 Doom 2: Hell on Earth 9 år siden

Morten Vejlgaard Just (5) skrev:
#4 Stærke film. Har taget udgangspunkt i Afrika syd for Sahara - da kolonifilmene i Nordafrika er sin helt egen historie. Men derfor er de gode valg alligevel, som nok også ville være på toppen af listen i en Africa All Star :)


Kodeordet er altså "neger"
Doctor Last Warning
Gravatar

#7 Morten Vejlgaard Just 9 år siden

#6 Bruger ikke selv det udtryk, da det har en uheldig, stigmatiserende tone set i et historisk lys. Og DiCaprios Danny Archer er jo rent faktisk hvid afrikaner i "Blood Diamond".

Det hænger mere sammen med, at Nordafrika historisk set er blevet opfattet som en del af det man tidligere kaldte Orienten, Lilleasien og som i dag er snævret ind til Mellemøsten.

Jeg vælger heller ikke at tage Rusland med, når jeg taler om asiatisk film, men det burde jeg måske. Ville bare lægge mit valg frem :)
Gravatar

#8 Doom 2: Hell on Earth 9 år siden

Morten Vejlgaard Just (7) skrev:
#6 Bruger ikke selv det udtryk, da det har en uheldig, stigmatiserende tone set i et historisk lys.


Uden at skulle åbne en debat om politisk korrekthed, så synes jeg at det er komisk, at man kalder flere og flere ord for stigmatiserende og racistiske. Kan ikke se noget racistisk i hverken sort eller neger. Senest har vi måtte vinke farvel til Haribos Zulu-hoveder!
Doctor Last Warning
Gravatar

#9 paideia 9 år siden

Jeg hæfter mig til gengæld ved, at ingen af de ovennævnte film er afrikanske produktioner. Er det ikke lidt uheldigt? Som et absolut minimum kunne man vel nævne District 9.
ODI PROFANVM VVLGVS ET ARCEO
Gravatar

#10 Morten Vejlgaard Just 9 år siden

#8 Sort har jeg personligt intet problem ved. Kolonihistorikere og andre med interesse for slavehistorie har dog problemer med neger.

Men synes hverken Tintin i Congo eller Haribos skønne Zulu-hoveder skal forbydes :)

#9 Jo, god anke. District 9 er et glimrende bud! Afrikanske produktioner i øvrigt er svære at opdrive.

Skriv ny kommentar: