Marvels tegneserieuniverser har siden det nye århundrede fundet betydelig succes på det store lærred. Faktisk er Stan Lees ikoniske helte blevet så populære, at Marvel Studios i 2008 selv begyndte at producere spillefilm, der tilsammen udgør et samlet univers og historiens tredjebedst sælgende film-franchise.
Men hvilke er egentlig de bedste film, der er kommet ud af Marvel-universet? Hvilke er dine favoritter? I anledningen af studiets seneste udgivelse, “Captain America: The Winter Soldier”, får du her Filmz’ bud på de fem bedste film baseret på Marvel-materiale.
Følg linket nedenfor og find ud af, hvilke fem film der er på listen, og hvilken som er nr. 1 i denne uges Filmz-toppen.
Læs artiklen ‘Filmz-toppen: De bedste Marvel-filmatiseringer'
#111 Ispep 10 år siden
Fordi jeg altså finder din kritik uforstående af en "garvet" seer at være. Jeg kender folk med langt mindre indsigt i film og langt mindre entusiasme, som ikke havde de problemer du omtaler med at følge The Avengers som et selvstændigt værk. JA, der er 4 film der leder op til The Avengers, men det er ABSOLUT ikke et must at have set dem, selvom det giver god mening og gør naturligvis ikke sagen værre at man kender lidt til figurerne inden deres fællesmøde. Men det er ikke et must, som det er et must at se "Fellowship of the Ring" hvis man nu tilfældigvis skulle lægge ud med at se "The two Towers" eller "Return of the King" først - det vil ingen mening give. Desuden har du stadig ikke opfanget, at The Avengers rent faktisk berører figurerne og har momenter af udforskning af både Hulk, Widow, Loki osv, som alle få screen-time nok til at etablere deres karakterer.
Ahh, han er da Marvels klart bedste skurk. Scenen hvor han jager det spyd igennem en mand fandt jeg ret skræmmende faktisk. At Hulk "hiver" rundt med ham er netop også en del af humoren, som du tilsyneladende ikke helt har forstået (kan anbefale du ser lidt mere Whedon).
#112 Kyllingebenet 10 år siden
Magneto ville flække det fjols midtover.
#113 Doom 2: Hell on Earth 10 år siden
Er du Santa eller Jokeren?
#114 Doom 2: Hell on Earth 10 år siden
BØ!
#115 Fredag 10 år siden
#116 BN 10 år siden
Så man er simpelthen mindre begavet, hvis man ikke deler dit synspunkt? Og du kan ikke forstå, at der findes 'garvede seere', der er uenige med dig?
Ja, men har du overvejet, at disse "folk" med den "mindre indsigt og langt mindre entusiasme" måske også tænker mindre over hvad de ser og derfor er langt nemmere at behage eller at gøre tilfredse?
Jeg er eksempelvis "in real life" stødt på folk, der om et drama som 'The Deer Hunter" har sagt: "Man må vente en hel time, før der sker noget. Men så kommer der også gang i den."
Disse ord eller denne tilgang til 'The Deer Hunter' afslører, at man er ligeglad med at få etableret en films karakterer, og at man bare vil have action (eller "gang i den") hurtigst muligt. Og jeg er ikke spor overrasket over, at sådanne personer er tilfredse med at blive kastet midt ind i en handling, uden at der er nævneværdig baggrund for eller forklaring på nogetsomhelst.
Selvfølgelig har jeg opfanget, at figurerne berøres. Men at der er hvad man kalder karakter-øjeblikke til dem alle, er ikke per automatik det samme som, at publikum kommer til at kende dem som andet eller mere end action/superhelte-skabeloner. At nogle af Avengers-heltene således har scener, hvor de hver især får lov til at udfolde deres personlighed, siger giver jo ikke svar på eller viden omkring de hvem, hvor, hvad, hvorfor og hvordan-spørgsmål, man som hærdet filmnørd er interesseret i, og som skaber empati og indlevelse hos tilskueren.
Lad mig bruge Sam Raimis tre Spider-Man-film til belysning af det her: Peter Parker er single, han er under uddannelse, han er forældreløs og bor hos sin onkel og tante. Han er videnskabeligt eller teknisk begavet. Og han er forelsket i naboens datter. Efter at han er blevet Spider-Man, er det svært for ham at skabe harmoni mellem sin dagligdag og sin hemmelige tilværelse som superhelt. Hans selvvalgte mission som bekæmper af kriminalitet er motiveret af tabet af onklen. ... Alt dette kan enten VISES eller blot NÆVNES (som en del af en replik). Det er svar på hvem, hvor, hvad, hvorfor og hvordan, og det giver karakteren et fundament og fortællingen tilstrækkeligt med indhold til, at man som tilskuer ikke står på bar bund eller og ikke føler, at personerne bare er overfladiske figurer eller rene skabeloner, der kun defineres af deres superkræfter og ikke andet.
I tilfældet med 'The Avengers' er man tvangsindlagt til de tidligere film for at få disse grundlæggende informationer (af hvilke ihvertfald et minimum er nødvendige). Der er jo nok en grund til, at Iron-Man og Hulk var de personer, jeg bedst kunne relatere til, ikk'? Jeg har nemlig set den første Iron-Man og de to Hulk-film (med h.h.v. Bana og Norton). Captain America, Hawkeye, Thor og Black Widow var ubeskrevne blade for mig, ja, blanke personligheder.
Så jeg er ikke enig i den selvmodsigende sætning, som du her leverer, og hvori du jo erkender, at grundlaget for bare at "kende lidt til figurerne" findes i de tidligere film.
Men hey! jeg mangler omløb i hovedet og er svagt tænkende, så who cares? ;-)
#117 Fredag 10 år siden
#118 BN 10 år siden
Jeps, og det var da også morsomt. Men problemet er, at det var en ud af flere ting, der fik Loki til at fremstå lille (ikke kun i forhold til Hulk) og ufarlig.
#119 BN 10 år siden
Oversat:
"Enhver der ikke kan se det store og fantastiske ved mine yndlingsfilm, er tumper."
#120 Ispep 10 år siden
Som sagt tidligere; det handler ikke om uenighed hvorvidt The Avengers kan nydes som et selvstændigt værk. Det KAN den. Sådan er den bl.a. OGSÅ tænkt. Det er ikke et krav at kende til hver og en oprindelseshistorie, fordi The Avengers handler om kollektivet, som skal lære at samarbejde for en større sags tjeneste. Vi ser jo i filmen deres forskelligheder og skævheder, DET ER RIGELIGT.
Nej! The Avengers er ikke just raketvidenskab. Det har åbenbart voldt dig kæmpe problemer med at se forskelle, karakteristika og forskelligheden i figurerne når du oveni købet har set nogle af de selvstændige film og stadig er på bar bund. Det finder jeg besynderligt!
Hult eksempel. The Deer Hunter er trods alt en mere krævende film end The Avengers, men dermed ikke sagt fans ikke ønsker et få etableret figurerne i en superhelte film. Det er da noget værre vrøvl det du siger.
Ja, du kryber altid til den samme, sikre, skåret-ud-i-pap skabelon med en masser hv-spørgsmål der bliver besvaret på den mest åbenlyse facon. Hvis det er eneste måde at etablere figurerne på - i dette tilfælde dit Spider-Man eksempel, så er genren sgu en kedelig størrelse. Men uanset hvor meget Sam Raimi skærer ud i pap, så er filmene stadig fyldt med pladderpatos og sæbeopera, at jeg næppe tillægger det større indhold.
Hun beskrives meget igennem hendes manipulerende evner og Whedon antyder begavet en meget traumatisk barndom, som jeg synes var interessant.