For nylig blev årets CPH:DOX kickstaret – den årligt tilbagevendende filmfestival, som byder på massevis af interessante dokumentarer fra både ind- og udland.

I årets første Filmz TV-ekstraudsendelse om CPH:DOX 2012 kigger vi nærmere på “Identitetstyveriet”, som er instrueret af den garvede, danske dokumentarist Max Kestner (“Drømme i København”).

“Identitetstyveriet” handler om kunstneren Thomas Strøbech, som for nylig sagsøgte sin ellers tilsyneladende bedste ven, Claus Beck-Nielsen, fordi Nielsen uden tilladelse havde brugt en masse detaljer fra Strøbechs privatliv i sin seneste roman, “Suverænen”. Kestners film om hændelserne både før, under og efter retssagen er endt som et uhyre fascinerende studium i kunstnerisk frihed, identitet og kærlighedsforholdet mellem to mænd, der både fysisk og kreativt er forbavsende afhængige af hinanden.

Filmz TV har talt med Max Kestner og filmens lyddesigner, Peter Albrechtsen, som taler om alt fra projektets rødder og formål til brugen af hvallyde(!) på lydsiden.

“Identitetstyveriet” kan i øvrigt ses i Grand Teatret i København den 8. november kl. 12.00 og den 10. november kl. 19.00. Billetter kan bestilles via CPH:DOX-hjemmesiden.

Klik i videoen herunder for at se den nye udgave af Filmz TV!Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: