Hun bestemmer alt. Hvis du vil lave en “Star Wars”-film, så skal du være på god fod med Lucasfilm-chef Kathleen Kennedy. Det var den nu fyrede Colin Trevorrow ikke – derfor fik han sparket fra “Star Wars: Episode IX”.

Se også: Ny “Star Wars”-fyring: Instruktør færdig på “Episode IX”

I begyndelsen af ugen forlod “Jurassic World”-instruktør Colin Trevorrow jobbet som instruktør på “Episode IX”. Den officielle begrundelse var, at det var en ‘gensidig beslutning’. Men det var det ikke, forklarer en anonym kilde tæt på Trevorrow til Vulture.

Colin Trevorrow har altid haft stærke meninger, hvilket kun blev forstærket med den historisk store succes til “Jurassic World”, der angiveligt gjorde ham egocentrisk og uudholdelig. Kathleen Kennedy kunne ikke samarbejde med ham, men hun manglede en god grund til at fyre ham.

Den fik hun efter Trevorrows “The Book of Henry”; et gigantisk, kritiseret flop. Den slags ville Lucasfilm ikke forbindes med – nu havde Kennedy en årsag til at fyre en instruktør, hun alligevel ikke brød sig om.

Kilden fortæller videre, at Colin Trevorrow havde samme samarbejdsproblemer, som det var tilfældet med Phil Lord og Chris Miller på “Star Wars: Han Solo”. De kom med egne idéer, der ikke passede med Lucasfilm-chefens idé om “Star Wars”. Derfor måtte de ud.

Lord og Miller blev senere erstattet af Kennedys personlige ven, Ron Howard. Favoritten til at erstatte Trevorrow er “The Last Jedi”-instruktør Rian Johnson, som Kennedy har et personligt godt forhold til.

“Star Wars: Episode IX” får premiere d. 24. maj i 2019.

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (3)
Gravatar

#1 Mads47 6 år siden

Jeg køber ikke den her historie om at de to ikke kunne sammen, da Trevorrow og Kennedy faktisk har et stærkt venskab og han er tit blevet omtalt som hendes Golden Boy. Dog kan det godt være at det er blevet anstrengt med tiden, tvivler dog hun kun har ventet på at fyre ham. Jeg tror stadig det er en mere eller mindre fælles beslutning.

Jeg synes Lucasfilm har truffet det rigtige valg at, hvis de efter utallige omskrivelser af hans script ikke er tilfreds med det han har lavet og det ikke passer ind i deres universe, så er det logiske at finde en ny. Plus hans seneste film viser også hvilken slags instruktør og script writer han er. Stort set hvilken som helst instruktør kunne have lavet Jurassic World uden de store forandringer, hvilket gør det svært at måle hans talent.

Jeg er glad for at Lucasfilm udøver deres magt over for instruktører der mangler forståelse for universet og dets karakter. En Saga film skal ramme nogle forskellige tangenter, fordi det er det fans og publikum forventer.

Det samme gælder en film om Han Solo, der skal karakteren side i skabet. Det skal være naturligt at når vi ser Alden Ehrenreich at vi ser en ung Han Solo og ikke en der prøver at være Han Solo.

Rian Johnson om nogen formåder da at vise os at det er muligt at have kreative kontrol over ens film uden at have Lucasfilm på nakken. Tror også hans take på Star Wars universet er ret unik, men at det stadig spiller inde for de klassiske rammer. Den måde Rian har lavet filmen på har gjord det svært at skifte til en helt anden tone, som Trevorrovs episode 9 havde fået.

Tror også grunden til at sammenarbejdet ophørt ligger i Carrie Fishers død, tror det har været en kæmpe udfordring for Trevorrov at få det til at passe ind i hans version.
Gravatar

#2 Dj Kold 6 år siden

Med hendes karriere in mente, så holder jeg også på, at hun godt ved hvordan det skal foregå og hvilken vision Star Wars skal frembringe. Jeg er helt enig med #1.
Gravatar

#3 Matjo7588 6 år siden

Jeg har sagt det før.
Det er super den kvinde sidder i stolen og hun tør gøre ting..
Og der vil sikker være ting der ikke virker og der også ting i de første film hvor man tænker noget.
men det bliver en linie og hopper ikke frem og tilbage mellem folk der vil lave det ene og det andet fordi de gerne lige vil sætte deres på en saga som star wars.

Og overall syntes jeg Disney med hende som styrmand har overtaget starwars helt fantastisk.
Jeg håber hun bliver ved med at slå hårdt til instruktørerne..

I mit hoved er det ikke dårlig omtale om hende mere om dem..
Der er en grund til så mange film flop og at der kommer så mange film som aldrig skulle ha været lavet eller i biografen.
Nogle instruktøre tror de guds gave og de kan lave deres egne syge fantasier og når vi så ikke gider købe det er det fordi vi intet ved om film, kunst ingen smag har og bla bla bla.

På tide den branche vågner lidt op igen.. der sygdom i det.
Det kan man jo også bare se med de holdninger der kommer ang biograf og hvad de skal og ikke skal. hvor skylden er det ene og det andet og hvis man flytter noget til fordel for kunderne dør film industrien og biograferne i stedet for at se det produktet der begyndt at fejle.

Så tak til Kathleen Kennedy, The new voice of Star Wars

Skriv ny kommentar: