New Line Cinema har udsendt det første billede af Evangeline Lilly som elveren Tauriel i Peter Jacksons kommende “Hobbitten: Dragen Smaugs ødemark”. Karakteren Tauriel er ikke til stede i nogle af Tolkiens værker, men derimod en tilføjelse lavet af manuskriptforfatterne på filmen.

Se billedet her.

“Hobbitten: Dragen Smaugs ødemark” fortsætter historien om den unge hobbit Bilbo Baggins, der sammen med en flok dværge og troldmanden Gandalf forsøger at generobre dværgeriget, Erebor, fra den frygtindgydende drage, Smaug.

Foruden Martin Freeman og de fleste andre medvirkende fra “Hobbitten: En uventet rejse” vender tilbage, så medvirker bl.a. også Luke Evans, Billy Connolly og førnævnte Evangeline Lilly i filmen, der har dansk premiere 11. december.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.


Vis kommentarer (78)
Gravatar

#41 Ispep 7 år siden

#40

Jeg har ikke påstået, at du var palle-alene om Hobbitten, BN. Jeg tror ikke du kan finde nogen der er palle-alene om det så gælder verdens dårligste film. Jeg konstaterer bare, at der er en pæn bred enighed om, blandt folk herinde, såvel som anmeldere og lign, at filmen altså ikke når hverken Jacksons niveau eller LOTR-filmene. På RT har den, under fanen "topcritic" faktisk dårlig modtagelse og dermed rådne tomater. Det synes jeg så er en kende for hårdt, men min pointe er bare, at du ikke behøver stille dig uforstående overfor de folk, der måtte synes mindre om Hobitten ift. LOTR.

Jeg tror nu ikke den har udsigter til at vokse med tiden, men jeg ved det naturligvis ikke. Jeg tror den er bedømt fair allerede nu, men lad os se tiden an. Jeg tror det ikke.
Gravatar

#42 Riqon 7 år siden

Ispep (38) skrev:
Og så er den vel heller ikke længere, BN?


That's what she said.
The only way to beat a troll is to not play their game.
Gravatar

#43 nwinther 7 år siden

Jeg synes LOTR-triologien var rigtig gode film - underholdende, imponerende og god historiefortælling.

Men PJ er ikke særlig tro mod Tolkien, og dette skal man nok holde sig for øje, når man ser filmene - også Hobbitten.

Personligt synes jeg ikke særlig godt om Hobbitten (nr. 1 i hvert fald).

Det var ganske tydeligt, at man havde ville lefle for 3D-segmentet og stort set brugt krudtet på at lave ligegyldige 3D-effekter - når nu folk havde betalt dobbelt pris.

Noget mesterværk vil jeg ikke kalde Hobbitten. LOTR-triologien er nok PJ's hovedværk - et opus magnum, og på en god dag et mesterværk.

Hobbitten er i store træk en meal-ticket for PJ og New Line.

Problemet er, at Tolkiens bøger ikke fungerer særlig godt på film. Der er mange, langsomme passager som ikke let lader sig filme. Disse langsomme passager giver (efter min mening) en masse i bøgerne - men på film bliver det til tomme kalorier og bliver skåret væk eller karakterer introduceres i scener de ikke hører til i, eller har skiftet karakter fuldstændig, for at få det til at "virke" på film.

Så skærer man Tolkiens magi og fortælling og det er synd. Men det er også et vilkår for filmmediet.
"I, for one, welcome our new insect overlords" - Kent Brockman
Gravatar

#44 BN 7 år siden

Ispep (41) skrev:
Jeg har ikke påstået, at du var palle-alene om Hobbitten, BN.


Det siger jeg heller ikke, at du har. Det med Palle-alene skyldes såmænd bare, at du går meget op i, hvad flertallet mener, som om filmkiggeri handlede om demokrati.

Ispep (41) skrev:
Jeg konstaterer bare, at der er en pæn bred enighed om, blandt folk herinde, såvel som anmeldere og lign, at filmen altså ikke når hverken Jacksons niveau eller LOTR-filmene.


Og JEG konstaterer det bare, at jeg undrer mig over dette.

Ispep (41) skrev:
min pointe er bare, at du ikke behøver stille dig uforstående overfor de folk, der måtte synes mindre om Hobitten ift. LOTR.


Selvfølgelig behøver jeg at stille mig uforstående, eftersom det ikke giver nogen mening, og for mig rejser et væsentligt spørgsmål, nemlig:

Hvad i alverden er det disse forbeholdne personer kunne lide ved LOTR-trilogien, når de ikke kan lide mere af samme skuffe, mere af samme filmmagi? For mig at se kan det være ikke de helt samme ting; ja, i nogle tilfælde vil der utvivlsomt kun være tale om nogle få overfladiske ting, såsom action-delen.

Det overrasker mig derfor ikke, at en hel del af dem, der ikke er særlig begejstrede for 'Hobbitten - En uventet rejse', heller ikke er særlig begejstrede for 'The Two Towers' og 'The Return of the King'. Så der er ofte slet ikke tale om folk, der elsker Peter Jacksons trilogi, men kun nogle som synes godt om en enkelt af filmene (nemlig 'The Fellowship of the Ring'), og som er utilfredse med både det ene og det andet i de to næste film.
http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/
Gravatar

#45 maniac 7 år siden

Jeg var tosset med LOTR da de udkom, men jeg har haft en række år, hvor jeg ikke har set nogen af dem (ca. 7) men genså dem så endeligt før Hobbitten fik premiere, og tiden gjorde, at jeg næsten kunne se dem med nye øjne, og jeg må indrømme, at på mig virkede de ikke lige så episke og store som jeg huskede dem. Faktisk fandt jeg Hobbitten nogenlunde på niveau med dem, da jeg efterfølgende så den.

Det kunne være interessant hvordan det var gået, og hvad reaktionen havde været, om det var Hobbitten-trilogien der var kommet først, og Ringenes Herre de skulle til at filmatisere nu.

Jeg tror det er som med Star Wars, at man ser de første film med samme nostalgiske øjne, nu de efterhånden har 13 år på bagen, og det er svært for en prequel at leve op til.
Ja, Hobbitten kunne sagtens trimmes ned for overflødige scener, men det samme kan vist siges for Return of the King... De er alle flotte og fede film, og jeg glæder mig sgu til den næste.
Gravatar

#46 Ispep 7 år siden

BN (44) skrev:
Det med Palle-alene skyldes såmænd bare, at du går meget op i, hvad flertallet mener, som om filmkiggeri handlede om demokrati.


Nej! Og du misforstod min pointe totalt. Jeg prøver igen; du stiller dig undrende overfor folk der ikke nyder Hobitten i ligeså høj grad som LOTR-film. Du tager det nærmest som en selvfølge, at man skal elske Hobitten, hvis man vel og mærke elskede universet før (LOTR). Måske derfor du virker forudsigelig og jeg derfor med 100% garanti kan forudse, hvad du vil synes om de næste to kapitler. Men pointen var, at kvaliteten og magien er dalet, som åbenbart mange er enige om - og dét var min pointe med "flertallet". At du så stadig stiller dig uforstående overfor en hver kritik af filmen, der måtte komme, synes jeg da virker meget stædigt. Du har mere travlt med at undre dig over, hvad folk kunne lide ved LOTR, når de kritiserer Hobitten. Du vil åbenbart så gerne have, at det ikke er Hobittens mangler, der er noget galt med, men mere forkærligheden for universet, der ikke er tilstedeværende. Og det er en forkert konklusion du kommer frem til.

Gravatar

#47 Ispep 7 år siden

maniac (45) skrev:
Jeg tror det er som med Star Wars, at man ser de første film med samme nostalgiske øjne


Jeg tvivler nu. Hvis man tager den første LOTR-film anno 2001 (Fellowship) og sammenligner den kvalitetsmæssigt med den første Hobitten anno 2012, så synes jeg der er væsentlig stor forskel i kvalitet; historie, karakterer, dybde, og spænding. Der er ganske enkelt tale om en bedre film på alle pladser. Det var vel Jacksons store svendeprøve den gang, som skulle bevise, hvad han var lavet af. Derudover, uden at have læst bøgerne, så skulle LOTR også bare indeholde mere bid end Hobitten.
Gravatar

#48 henrique406 7 år siden

BN (13) skrev:
Altså BEDRE end et mesterværk? ;-)

Jeg har netop genset filmen og må sige, at den simpelthen er perfekt, både m.h.t. plot, skuespil, pace, narrativ, effekter, musik, stemning, spænding ... hold da op hvor er det en fantastisk film!!

Som jeg skrev allerede efter første kig på filmen (i biografen), så fatter jeg ikke, at Peter Jackson i den grad har kunne genskabe den magi og friskhed, som LOTR-trilogien havde, og det på en måde jeg aldrig før har set magen til. Aldrig har jeg set en fortsættelse eller prequel, hvor den tid der er gået mellem den/de foregående film og den/de nye (i dette tilfælde 10-13 år) ikke på nogen måde mærkes, og hvor ånden og kvaliteten i den grad er intakt, ja, så meget at det føles som om filmene er lavet på samme tid som deres forgængere.

Men jo, lad os bare få en 11/10-oplevelse af "The Desolation of Smaug"!


Har også lige genset Hobbitten og synes det var en episk oplevelse og noget bedre end første gang jeg så den i bio. Ved ikke om det er de 48 frames der gjorde det. Men jeg var rigtig underholdt hjemme i sofaen og glæder mig til at se 2'eren.
Gravatar

#49 BN 7 år siden

Ispep (46) skrev:
du stiller dig undrende overfor folk der ikke nyder Hobitten i ligeså høj grad som LOTR-film. Du tager det nærmest som en selvfølge, at man skal elske Hobitten, hvis man vel og mærke elskede universet før (LOTR).


Nej, det gør jeg jo netop ikke. Vi behøver ikke gå længere end til mig selv:

Jeg tog det ikke som en selvfølge, at Hobbitten i bund og grund ville blive ligeså god som LOTR. Tværtimod. Jeg frygtede faktisk for, at PJ & Co. ikke ville kunne genskabe magien, og at Hobbitten derfor ville skuffe. Og de mange lunkne eller kun halvt positive anmeldelser gav mig indtryk af, at det ikke ville blive en ligeså god eller fantastisk oplevelse som LOTR.

Når jeg så efterfølgende må indrømme overfor mig selv, at min frygt var ubegrundet, og jeg kan konstatere, at Hobbitten i enhver henseende føles som en film, der er optaget samtidig med LOTR-trilogien, og har alle de samme styrker som denne, er det da klart, at jeg undrer mig - akkurat ligesom jeg gør, hvis nogen synes, at 'The Godfather Part II' kvalitetsmæssigt er en svagere film 'The Godfather', eller at 'Spider-Man 2' er svagere end 'Spider-Man'.

Ispep (46) skrev:
Måske derfor du virker forudsigelig og jeg derfor med 100% garanti kan forudse, hvad du vil synes om de næste to kapitler.


Well, efter 'Fellowship' tror jeg såmænd heller ikke, nogen tvivlede på at 'Towers' og 'Return' ville blive nogle fremragende film.

Ispep (46) skrev:
At du så stadig stiller dig uforstående overfor en hver kritik af filmen, der måtte komme, synes jeg da virker meget stædigt.


Det må du vist lige forklare nærmere. Hvis man ikke i den mindste henseende kan genkende en kritik af en film, skal man så udvise forståelse overfor kritikken??? Altså udover smag og behag-perspektivet?

Ispep (46) skrev:
Du vil åbenbart så gerne have, at det ikke er Hobittens mangler, der er noget galt med, men mere forkærligheden for universet, der ikke er tilstedeværende.


Hvilke mangler?

Jeg taler ikke kun forkærligheden for universet, men derimod om forkærligheden for PJ's LOTR-trilogi. Hvis man for eksempel giver 2/3 af trilogien karakterer, der kun ligger lidt over middel, synes jeg ikke, man kan siges at "elske" LOTR-filmtrilogien. Nej, så er der bare tale om, at man "godt kan lide" eller "holder af at se" dem, uden at man regner dem for noget af det allerbedste, der nogensinde er lavet.

Og når nogle beklager sig over de mange rolige, langsomme passager i BÅDE LOTR og Hobbitten, og efterlyser, at der "skal ske noget", så er det ikke ånden og hjertet i Tolkiens eventyr og PJ's film, man elsker, men derimod bare at se noget action. ... Hvornår "sker der noget"? Hvorfor snakker de så meget? KOM NU I GANG!! .... Nogle af dem der kritiserer Hobbitten for at være for længe om at komme i gang og at bruge for lang tid på Bilbos første møde med Gandalf og dværgene, har tydeligvis en selektiv hukommelse, eftersom de glemmer, at det tog akkurat ligeså lang tid (vist endda LÆNGERE tid) for 'The Fellowship of the Ring' at sende Frodo og hans tre venner afsted med Ringen ud på den lange rejse mod Mordor. Først skulle vi have Frodos modtagelse af og samtale med Gandalf, så Bilbos gensyn med Gandalf, så hele Bilbos fødselsdagsfest, så Bilbo der tager afsted og efterlader Ringen til Gandalf, som overlader den til Frodo og tager afsted for at undersøge Ringens historie, og først derefter sendes Frodo afsted, så de mere dramatiske begivenheder kan begynde at tage fart.

Hvis man virkelig elsker HELE LOTR-filmtrilogien og er en "sucker" for universet, måden PJ & Co. har lavet det hele på, Howard Shores musik, filmenes generelle stemning, ånd og hjerte, PJ's tolkning, herunder hans tilføjelser til Tolkiens eventyr, cinematografien, effekterne, filmenes bedrift med hensyn til en overbevisende blanding af CGI, modeller og make-up, skuespillet, humoren, koreograferingen af action-sekvenserne, skabelsen af Midgård gennem en parring af New Zealands smukke natur og CGI-skabte landskaber, ja, så er og bliver det mig ubegribeligt, at man ikke kan se, at Hobbitten leverer mere af samme høje kvalitet, og det ovenikøbet på en utroligt forfriskende måde og med en ildhu og et kreativt overskud, som er beundringsværdigt.
http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/
Gravatar

#50 Ispep 7 år siden

BN (49) skrev:
Det må du vist lige forklare nærmere. Hvis man ikke i den mindste henseende kan genkende en kritik af en film, skal man så udvise forståelse overfor kritikken??? Altså udover smag og behag-perspektivet?


Det er netop problemet. Du kan aldrig genkende nogen kritik :D Det du altid gør, er, at feje kritikken af banen. Det kan virkelig undre mig. Så fanatisk eller rettere farvet/blændet kan du da ikke være?? Fint at holde på sin egen mening, men lidt forståelse for andres argumenter ville altså klæde dig - blot indimellem.BN (49) skrev:
så er det ikke ånden og hjertet i Tolkiens eventyr og PJ's film, man elsker, men derimod bare at se noget action.


Det er en meget forkert opfattelse du har. Ikke alle ønsker "blot action". Men der er forskel på, om det langsommelige pace fører nogen steder eller ej. "Det langsommelige" behøver ikke være lig med langtrukken, men der er en hårfin grænse imellem, som Peter Jackson ikke helt har, efter min mening, mestret så godt, som i LOTR.BN (49) skrev:
Nogle af dem der kritiserer Hobbitten for at være for længe om at komme i gang og at bruge for lang tid på Bilbos første møde med Gandalf og dværgene, har tydeligvis en selektiv hukommelse, eftersom de glemmer, at det tog akkurat ligeså lang tid (vist endda LÆNGERE tid) for 'The Fellowship of the Ring' at sende Frodo


Det er en helt skæv påstand. Jeg har faktisk Fellowship rimelig frisk i hukommelsen og kan derfor ikke genkende det du påstår. Jovist, der tages god tid til at introducere personerne, inden den store rejse påbegynder, men PJ opbygger en væsentlig bedre suspens, fare omkring ringens kraft, bedre karakterer, og ganske enkelt en bedre historie med mere på spil, som får "de langsommelige" scener til at virke mere spiselige og derfor medrivende. Jeg har meget svært ved at synes om dværgene i Hobbitten, som skal "løfte arven" fra ikoniske karakterer som Frodo, Aragorn, Sam m.fl. Rammen har PJ genskabt, men fyldet indeni... nej!

Skriv ny kommentar: