Benedict Cumberbatch kæmper mod nazister og britiske bureaukrater i det kommende autentiske drama “The Imitation Game”, der netop har fået udsendt sin første trailer.

Se også: Ny omgang “Sherlock” begynder optagelser i 2015.

I filmen spiller ”Sherlock Holmes”-skuespilleren en britisk matematiker ved navn Alan Turning, der samler et hold af dygtige ligesindede, som i fællesskab skal knække tyskernes såkaldte Enigma-kode og derved sætte en stopper for Adolf Hitlers planer om at overtage verdensherredømmet.

Og skal man tro produceren, Harvey Weinstein, der købte rettighederne til filmen for 7 millioner dollars, har fans af Benedict Cumberbatch noget at glæde sig til.

”Alan Turning havde en kompleks personlighed. Han var både genial, skrøbelig af sind og utrolig arrogant. Benedict Cumberbatchs skuespil får alle disse sider frem af Turning,” fortæller Weinstein til Deadline.com.

“The Imitation Game” er baseret på biografien “Alan Turning: The Enigma” og filmen er instrueret af nordmanden Morten Tyldum, der tidligere har lavet ”Headhunterne.”

“The Imitation Game” får dansk biografpremiere den 19. februar næste år.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (11)
Gravatar

#1 Kaversmed 9 år siden

Ser ganske fornuftig ud da!
Ripley: These people are here to protect you. They're soldiers.
Newt: It won't make any difference...
Gravatar

#2 steadi07 9 år siden

"En matematiker ved navn Alan Turing" bør retteligt, i hvert fald i min verden, bare være "matematikeren Alan Turing".

Førstnævnte sætning hører primært til i beskrivelsen af fiktion, medmindre jeg har misforstået noget.
Gravatar

#3 Mikkel Abel 9 år siden

Enig, SKANDALE!!!
I saved Latin. What did you ever do?
Gravatar

#4 bnm 9 år siden

Hm. Gad vide om filmen kommer til at fortælle historien om hans liv (og død) efter 2. verdenskrig. Der var godt nok en passage med "What if I don't fancy her in that way?", men virker som om filmen mere bruger Eternal Sunshine of the Spotless Mind vinklen.

Nå, man skal nok ikke lægge alt for meget i en trailer. :)
Gravatar

#5 Frederik 9 år siden

Ja, traileren skøjter ret meget uden om Turings homoseksualitet. Jeg håber at det er fordi de prøver at sælge filmen til et bredere publikum, og ikke fordi det rent faktisk ikke er en del af filmen.
Gravatar

#6 dslacker 9 år siden

Utroligt - 4 steder staves Alan Turing forkert - http://en.wikipedia.org/wiki/Alan_Turing
Har i fået solstik ?
Have You Got The Will To Be Weird - IMDB Profil:
http://www.imdb.com/mymovies/list?l=18871440
Gravatar

#7 Yggdrasil 9 år siden

#6 men i det mindste er de konsekvente og staver det forkert på samme måde :)
Gravatar

#8 Riqon 9 år siden

#5 - Eller kunne det være de bare ikke lige mente, det var så væsentligt for den historie, de ville fortælle? Alle film med karakterer, der tilfældigvis er homoseksuelle, behøver vel ikke handle om deres homoseksualitet for at det er en god film.
The only way to beat a troll is to not play their game.
Gravatar

#9 hla72 9 år siden

Rolig nu, de skal nok berøre Turings liv efter 2. verdenskrig OG det faktum, at han var homoseksuel. Den del kan man ikke udelade når man snakker om Turing og hvorfor han døde så ung og aldrig fik et eftermæle han fortjente.

Der er faktisk er der også en UK teaser trailer, den giver indtryk af at Turing er i forhør efter krigen , den trailer filmz linker til er den amerikanske, de har en lidt anden holdning til det med homoseksualitet.
Lad os nu se filmen og se hvordan de har tacklet hele den dybt facinerende historie om Turing.

Kan i øvrigt anbefale Andrew Hodges bog "Alan Turing - The Enigma" som filmen bygger på. Er i gang med at læse den, dybt interessant og ja, der er hans homoseksualitet med.
Gravatar

#10 bnm 9 år siden

Riqon (8) skrev:
#5 - Eller kunne det være de bare ikke lige mente, det var så væsentligt for den historie, de ville fortælle? Alle film med karakterer, der tilfældigvis er homoseksuelle, behøver vel ikke handle om deres homoseksualitet for at det er en god film.

Selvfølgelig er det en teoretisk mulighed at de ikke mente det var væsentligt for den historie de ville fortælle. Men Alan Turing var ikke bare "tilfældigvis homoseksuel".

Hans arbejde havde strategisk betydning for hans fædreland under anden verdenskrig. Han var med til at grundlægge datalogi som en videnskabelig disciplin. OG fordi han "tilfældigvis" var homoseksuel i 50'ernes England, blev han anklaget for homoseksualitet og fik valget mellem kemisk kastration eller en fængselsdom. Han valgte kemisk kastration og begik sidenhen selvmord.

hla72:. Er skam helt rolig. :) Jeg fandt UK traileren efter du nævnte den, og bemærkede at Kiera's karakter ikke på samme måde blev fremstillet som en "potential love interest" for hovedpersonen. Vil ikke sige at den udtrykker en anden holdning til homoseksualitet, men den er i hvert fald mindre vildledende. Men det lover godt for filmen at forlaget fortæller hele historien. Hælder også til at det er trailer manipulation, men så er spørgsmålet om det er klogt at markedsføre filmen på den måde (i USA).

Skriv ny kommentar: