Polanski må kigge langt efter sin karrieres højdedrag, dertil er Rømø for fladt et landskab. “Roman Polanskis Skyggen” er en travende traditionel thriller om de levende vinderes magt til at skrive historien efter deres eget hoved, hvis da ikke hverdagens skygger træder frem og tager deres ansvar alvorligt. Små ukonventionelle Polanski-pip markerer dog, særligt i filmens stærke midte, at ganske vist er der her tale om en meget almindelig film, men med en ualmindelig dygtig instruktør.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#31 filmz-Bruce 13 år siden

#30 Skulle lige slå op, hvad skyggen var for en film. Aahhhh Ghost Writer :)

FANTASTISK FILM! Jeg bliver mere og mere imponeret over Polanski. Han skærer mere og mere ind til benet og lader det essentielle stå tilbage. Hold ..... kæft .... hvor er den film god og hvor er Polanski fucking ligeglad med om han genererer action eller ej.

Scenen på færgen er så herlig simpelt eksekveret. I hænderne på de fleste andre, var det endt i et vildt shoot out. Her .... simpelt, enkelt og realistisk. Jeg ser frem til at se den en to eller tre gange mere. Polanski ligner en instruktør, som på vej til døden, og ikke gider spilde minutter på bullshit.

6/6
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#32 chronaden 13 år siden

#30 + #31

Damn skippy!
http://www.lebowski.dk/film.html
Gravatar

#33 mr gaijin 13 år siden

#31 Enig. Klart i toppen af film for dette år. Nok den mest stemningsfyldte amerikanske udgivelse i år indtil videre. Også langt mere stemningsfuld end "Inception", der dog er fascinerende i sin narrative struktur.

Polanski udnytter sin spinkle narrativ fuldt ud. Nolans film har derimod en fed, detaljeret struktur, men ikke så meget andet.
Happiness is not always the best way to be happy.
Gravatar

#34 filmz-Bruce 13 år siden

#33 Helt enig. Simpelthen næsegrus beundring og forundring af, at Polanski som en anden Noma kok, lige bruger de mest basale ingredienser og ikke en knivspids mere. Det er klichéagtigt at sige det, men filmen er indbegrebet af god suspense og som du selv siger ... den mest stemningsfyldte udgivelse i år.
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#35 filmz-ab 13 år siden

#33

Det er da godt nok også to vidt forskellige stemninger. Inception, mere som en international thriller der bruger store locations, hvorimod Skyggen er en meget kompakt thriller, der bruger små steder, små ting til at skabe en stemning på, og det gør den optimalt. Det er så enkelt, at det enten ligger på grænsen til genialt eller blot intet særligt. Jeg var dog uden tvivl grebet af stemningen.
You wanna know what happens to an eyeball when it gets punctured?
Gravatar

#36 Nicki52 13 år siden

Jeg lånte filmen og har lige set det. Jeg vil lige spørge om jeg har forstået det korrekt.
Det var konen han tog råd fra og hun arbejdede hemmeligt i CIA så præsidenten kunne holde øje med Lang og rådgive ham gennem hans kone. Så efter han er afgået som premiereminister, så synes de han skulle han skulle have en krise. Så fandt konen på det med bogen og anbefalede en Skygge til at skrive den. Men da Skyggen finder ud af at konen arbejder for CIA, konfronterer Skyggen Lang med det og tror ikke på det. Men så da han tænker over det, vil han nu være forsigtig. Konen har mistanke til hvad der ville ske. Skyggen vil konfrontere Emmett med beviserne, men han var der ikke. Konen havde ringet til CIA for at meddele han sikkert ved noget han ikke skal vide. Emmett er desværre ikke hjemme så Skyggen kører igen, men opdager ikke han bliver forfulgt. Så derefter dræbt på en eller anden måde på færgen. Det er den eneste måde den bil kunne komme ind på færgen.
"I haven't told you everything..." Sophia Maguire fra "The Event"
Gravatar

#37 chronaden 13 år siden

Konen var bleven rekruteret af CIA ja, og brugte sin indflydelse på lang til at påvirke hans beslutninger til at være meget USA venlige.
Selve hans memoirs tror jeg er 100% Langs ide, har intet med konen at gøre. Den myrdede skygge havde så fundet ud af dette igennem hans research til denne bog som gjorde at konen og hendes kumpaner fik ham slået ihjel, på færgen ja.
Ewan konfrontere Lang med nogle af de beviser han har fundet, men på det tidspunkt har han slet ikke det fulde overblik endnu. Men han stiller allerede for mange spørgsmål og bliver forfulgt, tror ikke på de ville have slået ham ihjel på færgen også, 2 skygger på samme måde ville være lidt ... - men de får ham så alligevel til sidst, om konen havde bestilt mordet eller nogle indei CIA, ved man så ikke.
http://www.lebowski.dk/film.html
Gravatar

#38 filmz-Bruce 13 år siden

Fik lige set Ghost Writer igen i går aftes med en ven og nydelsen var om muligt endnu større. Underlægningsmusikken er genialt brugt, meget sparsomt og kun lige til at understøtte stemningen i den givne situation. Ofte bruges den i 15-20 sekunder, hvorefter baggrundsstøj tager over. Det er meget effektivt og man står tilbage med en film, som ikke er sølet ind i et svulstigt lydspor. Derudover bruger Polanski slet slet ikke musik, som ligner noget andet i dag.

Det lyder desværre klichéagtigt, men det her er 50'er guf og McGregor spiller rollen med tilpas afdæmpet vid og humor til at bringe sammenligninger med Cary Grant på bane. Ghost Writer er stamtavle afkom fra en svunden tid og Polanski har forsøgt sig udi den vanskelige kunst at hælde gammel vin på nye flasker og gjort det med succes. Det er blot få måneder siden, at en anden instruktør prøvede den samme manøvre og måtte strække våben. Vintage Hitchcock er ikke kun fokusering på stil og teknik. Det er udstilling af nerve med færrest mulige virkemidler og det er ren nydelse at se Polanski balancere så adræt på linen.

Ghost Writer vil uden tvivl være glemt, når 2011 Oscar kapløbet går ind i den sidste fase, men det er indtil videre og med længder, den bedste engelsk talende film, jeg har oplevet i år. En film som giver ordet thriller fornyet energi.

6/6
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#39 BN 13 år siden

Bruce (38) skrev:
Det er blot få måneder siden, at en anden instruktør prøvede den samme manøvre og måtte strække våben.


Hvilken instruktør og film er det du hentyder til?
http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/
Gravatar

#40 filmz-Bruce 13 år siden

#39 Scorsese og Shutter Island.
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140

Skriv ny kommentar: