Dialogen er uhyre velskrevet, og filmen er læsset til med forrygende replikker. Handlingen udvikler sig relativt roligt, men den tager sig tid til at opbygge stemningen, således at den endelige konfrontation mellem Alliancen, Serenity og Reavers – en ækel form for rumrejsende kannibaler – føles så meget stærkere. Joss Whedons instruktion er effektiv. Selvom han ikke har en distinkt visuel sans, så er der mange gode øjeblikke som f.eks. en ca. fire minutters sekvens hvor vi, næsten uden klip, bliver ført rundt i skibets mørke korridorer.

“Serenity” er relativt billigt lavet, men den har nerve, drive, blink i øjet og en ligefrem charme, der gør den til et sublimt eventyr for de rejselystne. Den er en forfriskende, energisk oplevelse der både leverer spænding, latter, nogle rørende øjeblikke samt et par gedigne forskrækkelser – men lykkeligvis ingen søvndyssende sindsro.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#51 filmz-Kadann 18 år siden

#49 -

Glæd dig, og så læg lidt oveni. :)

Jeg har lige været inde og se den sammen med Crystalstar1200.. god damn, den lever op til forventningerne og lidt til. Faktisk kan jeg ikke finde nok rosende ord til den, så jeg tror bare jeg lader være med at prøve. :)
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#52 loki 18 år siden

Jamen... jamen...! Den er genial! Den ikke bare indfriede, men overgik sq alle mine forventninger. Quite an achievement. Humoren er lige i øjet; ved første scene er man tilbage i stemningen fra serien - skal sandsynligvis ind og se den igen :)).
www.peakoil.dk
Gravatar

#53 filmz-Bruce 18 år siden

Og husk den er "ude" på DVD den 20, lige i tid til juleaften :D
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#54 filmz-MartinNH 18 år siden

Jeg var også yderst tilfreds, syntes at det er fantastisk dejligt at se en sci-fi film der lægger mere vægt på et godt manuskript end på special effects (som der ellers var nok af).

Eneste minus er snigmorderens pludselige skift til sidst i filmen. Manden har dræbt kvinder og børn for at få fat i River Tam, men nu da hun har afsløret én af imperiets hemmeligheder kan hun godt smutte igen. Udover det er slaget mellem imperiet og reavernes flåde superfed, meget bedre end noget rumslag i Star Wars 3 :)

Ærgeligt at Wash dør, kommer til at savne ham i en evt. 2'er og 3'er.
Gravatar

#55 filmz-Bruce 18 år siden

#54
Det så jeg faktisk som een af styrkerne ved lejemorderen. Vi ser fra start af, at manden er topprofessionel. Det er ikke følelser, men overbevisning, der driver ham. Han har intet personligt at udsætte på Mal eller River. Da hemmeligheden ER leaket, er River ikke en trussel mere og det er overmåde professionelt, at lade dem slippe, trods deres opsætsige handlinger undervejs. Det viser, det personlige aspekt intet betyder for ham, kun hans egen overbevisning.

En overbevisning som "måske" led et knæk, da han blev tvunget til at overvære udsendelsen af signalet?!? Det ved vi ikke. Ihvertfald ville det være synd at afskrive ham, da han var meget charmerende spillet og kunne blive et aktiv, i en eventuel 2'er.
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#56 loki 18 år siden

#28
LOL - tak for link - griner.
www.peakoil.dk
Gravatar

#57 filmz-MartinNH 18 år siden

#55

Ja, det lyder som en ok forklaring. Men som sagt taler vi her om en mand der har dræbt uskyldige på stribevis for at nå sit mål. Mal har skudt ham to gange og givet ham et ordentligt lag tæsk, troede egenlig han havde brækket hans ryg. Jeg er en smule skeptisk over for slutningen, men syntes ikke den ødelægger noget. Syntes bare ikke man får en rigtig god grund til at han skulle ændre karakter på den måde. Nu har jeg kun set de første 6-7 afsnit af Firefly indtil videre og syntes alligevel det var en skam at Shepperd og Wash skulle dø. Hvad siger de mere inkarnerede fans?
Gravatar

#58 Slettet Bruger [3120066285] 18 år siden

#53
Den kan vel næppe nå frem inden juleaften
Gravatar

#59 darkwizat 18 år siden

fantastisk film den er både tro mod seriens ånd, og når helt op på det jeg vil kalde den bedste sifi film siden Star wars,
go Jos whedon... 6/6 herfra.
Gravatar

#60 El vez 18 år siden

#55 Nemlig, det er en rigtig god forklaring.
"I wonder if a little rum could get this back on its feet."

Skriv ny kommentar: