Greengrass har begået sit tredje mesterværk på stribe. Et vigtigt og tidløst værk, som fungerer på alle tænkelige niveauer. Skuespillet, instruktionen, alle de tekniske aspekter… bare det at klassificere “United 93” som værende en film føles nærmest utilstrækkeligt. “United 93” er en oplevelse. En ofte ubehagelig og slidsom én af slagsen, som man næppe gentager øjeblikkeligt, men én som er essentiel og vigtig at opleve. Der er simpelthen ingen vej udenom – dette er, og vil med al garanti forblive, årets bedste film.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#1 filmz-michaell 17 år siden

Glæder mig til at se den endnu mere nu! Paul Greengrass er jo the man!!
A slavish concern for the composition of words is the sign of a bankrupt intellect. Be gone, odious wasp! You smell of decayed syllables
Gravatar

#2 filmz-Bummerten 17 år siden

Rigtig rigtig god film, så den i sommerhuset med en tre venner :D
-My name isn't Adam We!
-Or is it? What number did you dial?
-Don't ever call me again! - I showed him
Gravatar

#3 Slettet Bruger [791798569] 17 år siden

Ser rigtig meget frem til, den kommer på DVD, hvor den helt klart skal købes!
Gravatar

#4 MTK 17 år siden

Jeg ved ikke om det bare er mig, og min noget kritiske indstilling til alt hvad der er vestligt på den dårlige måde, men jeg synes umiddelbart at de fire terrorister i filmen blev dæmoniseret på det groveste. Det kan godt være at den dokumentariske stil krævede at udelade nogen form for forklaring af terroristernes motiver, men det virkede bare ignorant på mig, desværre.

Ikke en film jeg brød mig synderligt om.
Gravatar

#5 filmz-maxhh 17 år siden

Bliver spændende at se...

#4

Forklaring af terrorister motiver...? Mener du personlige tanker omkring projektet? Motivation? Frygt, tvivl, medlidenhed med deres ofre?

Mvh

MaxHH
"Anyway, there he was, poor chap. Happy as a lark and without a cent."
Gravatar

#6 MTK 17 år siden

Jeg havde gerne set noget i stil med Syriana, med hensyn til skildringen af terroristerne. Jeg ved godt at det ikke er hvad filmen helt basalt drejer sig om, men det var alt for sort/hvidt i mine øjne. Det er igen det typiske billede af de gode mod de onde, som vi er så glade for i øjeblikket. Men der bliver end ikke sat et lille spørgsmålstegn ved om de "gode" nu også er så uskyldige endda, og det irriterer mig.

Men så var det nok ikke den rigtige film jeg valgte at se.
Gravatar

#7 chandler75 17 år siden

Uanset ens politiske holdninger kan det vel ikke betvivles at passagerne er civile ofre, og derved uskyldige?
"Some people have bad taste and others have taste more like mine." - Roger Ebert
Gravatar

#8 MTK 17 år siden

Hvis de ikke bruger deres økonomiske og politiske frihed med mere omtanke end at de kan vælge George Bush, to gange i træk, så er de i mine øjne medskyldige, og ikke uskyldige. Ikke at jeg siger de "fortjente" det, men jeg hader denne opdeling mellem godt og ondt.
Gravatar

#9 Razzia 17 år siden

På det givne tidspunkt var USA ikke i krig i mellemøsten. Du kan ikke helt give den amerikanske befolkning skylden for at en flok arabere flyver et fly ind i WTC. Uanset om det så var Bush's skyld at angrebet blev udført, så var de stadig civile. Det kan da umuligt være deres egen skyld.
"hehe, you got no code, no porn and you're ugly. Let's dance!"
Gravatar

#10 anders the gamer 17 år siden

DuVedHvem

Intet politisk eller et hvilket som helst andet mål kan nogensinde retfærdiggøre mord på 2976 civile - intet.
Jeg er fuldstændig enig med dig at ikke meget i denne verden er sort/hvidt og er mange gange en personlig bedømmelse. I dette tilfælde må jeg dog sige at jeg klart mener at terroristerne var de onde ved at myrde 2976 uskyldige civile. Hvad synes du?`

For resten kan vi jo heller aldrig nogensinde finde ud af hvorfor terroristerne gjorde som de gjorde - Hvorfor de hver enkelt valgte at dræbe. Dette kan vi forståeligt nok ikke finde ud af siden de er døde.

Hvis de ikke bruger deres økonomiske og politiske frihed med mere omtanke end at de kan vælge George Bush, to gange i træk, så er de i mine øjne medskyldige, og ikke uskyldige. Ikke at jeg siger de "fortjente" det, men jeg hader denne opdeling mellem godt og ondt.

- Jeg kan ikke forstå hvordan du kan mene at det at udøve sin demokratiske ret og vælge den politiske linje man selv finder bedst kan give andre grund til at myrde en.
Mht. Bush havde han jo ikke lavet noget særligt i udenrigssammenhæng før 9/11, og det var bestemt ikke hans agenda at hans præsidentskab skulle været blevet så udenrigspolitisk præget som det blev - netop pga. 9/11.

Hvis vi nu følger din tankegang om at det er ok at myrde andre pga. deres valg som leder - kan du jo ikke vide om ALLE 2976 dræbte havde stemt på Bush.
Og hvem mener du så skal bestemme hvilke ledere der er ok at stemme på, som ikke gør en til "medskyldige" og dermed tilladelig at dræbe? Dig? mig? terroristerne?
Balian of Ibelin: What is Jerusalem worth?
Saladin: Nothing....Everything!
-Kingdom of Heaven

Skriv ny kommentar: