Af: chandler75 | Udgivet: 2010-09-03

Sommeren synger på sidste vers, og snart bliver det nødvendigt at gemme sig fra efterårets regn og blæst i biografens mørke. Filmz præsenterer her en guide til nogle af efterårets største film, så du allerede nu kan planlægge dine biografbesøg.

Klik på de enkelte filmtitler for at se billeder, trailere, nyheder og meget mere om de enkelte film.


Salt

Actionfilmen med Angelina Jolie er blevet sammenlignet med en slags adrenalinfyldt kvindelig James Bond. Jolie spiller en agent, der pludselig befinder sig på dybt vand, da hun bliver beskyldt for at være russisk dobbeltagent med planer om at snigmyrde den amerikanske præsident. Premiere 9. september.

Avatar Special Edition

Det største filmfænomen i årtier, “Avatar”, genudsendes i biograferne i en forlænget version. Det er (stadigvæk) historien om den fremmedartede og tryllebindende måne Pandora og de mere end tre meter høje, blå, menneskelignende væsner Na’vi og deres kamp for planeten. Premiere 16 september.


Smukke mennesker

Den tidligere DR Premiere-vært Mikkel Munch-Fals har skiftet filmkritikken ud med en karriere som instruktør, og “Smukke mennesker” er hans debutfilm. Filmen følger en række mennesker, hvis længsel efter kærlighed fletter dem sammen. Premiere 23. september.

Resident Evil: Afterlife

Milla Jovovich er tilbage som Alice, hvis dødsensfarlige kamp med Umbrella-selskabet når nye højder. Heldigvis modtager hun uventet hjælp fra en gammel bekendt, og hendes veje fører hende til Los Angeles, hvor tusindvis af udøde ligger i baghold. Premiere 23. september.


Wall Street: Money Never Sleeps

”Greed is good” – Michael Douglas er tilbage som Gordon Gekko, som efter at være sluppet ud af fængslet må erkende, at verden har ændret sig siden de glade yuppiedage i 80’erne. Men spørgsmålet er, om fængslet har gjort Gekko specielt blid… eller lovlydig. Premiere 30. september.


Piranha 3D

Filmen om blodtørstige piranhaer, der angriber badelystne feriegæster, er en slags hyldest til Steven Spielbergs “Dødens gab”, og Richard Dreyfuss ses da også i en lille rolle. Filmen er instrueret af Alexandre Aja, der tidligere har stået bag gyserne “The Hills Have Eyes” og “Mirrors”. Premiere 7. oktober.


Buried

Denne klaustrofobiske thriller, der fik en flot modtagelse på Sundance-filmfestivalen, følger den amerikanske entreprenør Paul (Ryan Reynolds), som arbejder i Irak. Efter et angreb fra en gruppe irakere vågner han op begravet levende i en kiste. Kun udstyret med en mobiltelefon, et lys og en kniv bliver det en kamp mod tiden for at undslippe dødsfælden dybt nede i den 450.000 km² store ørken. Premiere 7. oktober.

Olsen Banden – på de bonede gulve

Danmarks mest populære forbryderbande vækkes atter til live – denne gang i animeret 3D-form. I filmen er Olsen Banden samlet igen for at udføre en betroet opgave for selveste Statsministeriet: H.C. Andersens originale fjerpen skal stjæles fra det Danske Export Museum – det gælder angiveligt Rigets sikkerhed og gode omdømme. Premiere 14. oktober.


The Social Network

Nyheden om, at David Fincher ville lave en film om skabelsen af Facebook og mændene bag, blev mødt med en hel del skepsis, men efterhånden, som filmens trailere er blevet sluppet løs, er denne skepsis blevet erstattet med forventning. Premiere 14. oktober.

Paranormal Activity 2

Den første “Paranormal Activity” delte i høj grad vandene mellem dem, der blev skræmt fra vid os sans, og dem, der syntes, at det hele blot var en storm i et glas vand. Ikke mindre var filmen, der var lavet på et meget lille budget, en stor succes, og derfor er en efterfølger nu hurtigt blevet stablet på benene. Premiere 21. oktober.


Jackass 3-D

Mod al sandsynlighed og på tværs af al anstændighed er det lykkedes Johnny Knoxville, Bam Margera, Steve-O, Chris Pontius og deres venner at finde på endnu en håndfuld farlige og så vidt muligt stupide stunts. Denne gang i 3D. Premiere 28. oktober.

Harry Potter og dødsregalierne: Del I

I første del af det to-delte sidste kapitel om Harry Potter står den onde Lord Voldemort til at overtage magten i både det magiske rige såvel som menneskernes verden. De unge troldmandslærlinge må derfor satse deres egne liv, når de må drage ud for at finde midlerne til at stoppe den onde troldmand. Premiere 18. november.

Hvilke af efterårets film ser du mest frem til? Klik på “Deltag i debatten” nedenfor, og diskuter artiklen i forummet.

Gravatar

#31 Batsy 13 år siden

28# hehe, går ik så meget i skuespillerinder, kun jolie og weaver og lidt flere ellers ik så mange andre
"I learned that courage was not the absence of fear, but the triumph over it".



Gravatar

#32 loki 13 år siden

Scott Pilgrim Vs. The World ser da vildt ringe ud... ligner en Kick-Ass ripoff uden at ramme tonen fra denne...

Så hellere wall street og måske buried.

Resident Evil & Devil som guilty pleasures
www.peakoil.dk
Gravatar

#33 Svagin 13 år siden

# 32 - Hold stop!! Kick Ass er intet i forhold til Scott P. og de er to meget forskellige film. Tjek dog lige hvem der har lavet Scott P.
http://taxidriverfilm.blogspot.com/2011/04/100-gode-grunde-til-at-jeg-elsker-film.html
Gravatar

#34 loki 13 år siden

Edgar Wright?

Beklager, men hans film er absolut ikke min kop te, så det underbygger kun mit umiddelbare indtryk af traileren.
www.peakoil.dk
Gravatar

#35 Svagin 13 år siden

http://taxidriverfilm.blogspot.com/2011/04/100-gode-grunde-til-at-jeg-elsker-film.html
Gravatar

#36 Kruse 13 år siden

#35: Nu er det ikke fordi at jeg vil ind i diskussionen, men hvad skulle en anmeldelse bevise?
"Dave, this conversation can serve no purpose anymore. Goodbye."
Gravatar

#37 Svagin 13 år siden

Ikke rigtig noget.. Ville bare dele den, da det var den der gjorde mig interesseret i filmen. Jeg havde også svært ved at se begejstringen inden, men skal love for at jeg blev positivt overrasket :)
http://taxidriverfilm.blogspot.com/2011/04/100-gode-grunde-til-at-jeg-elsker-film.html
Gravatar

#38 chandler75 13 år siden

Eat this (10) skrev:
Hvor er Machete på den liste??? den kommer i biffen samme dag som Harry Potter og dødsregalierne Del I :-(


"Machete" har endnu ikke fået nogen officiel dansk premieredato (jeg har tjekket efter hos den danske distributør Sony).
"Some people have bad taste and others have taste more like mine." - Roger Ebert
Gravatar

#39 Svagin 13 år siden

taxidriverfilm.blogspot.com/2010/09/anbefalinger-af-kommende-bio-film.html
http://taxidriverfilm.blogspot.com/2011/04/100-gode-grunde-til-at-jeg-elsker-film.html
Gravatar

#40 Sweetiebellefan 13 år siden

Hereafter
Sammy's Store Eventyr

Fik set Piranha 3D og Case 39.
Twilight Sparkle: "Real friends don't care what your cover is. Friendship is a wondrous and powerful thing.

Skriv ny kommentar: