Af: Morten Vejlgaard Just | Udgivet: 2014-08-05

Sommersæsonen er snart forbi i biograferne. De største blockbusters er leveret. Men derfor er der masser af biografguld at finde i premieremåneden august. Det er som oftest i ‘mellemmånederne’, at de store overraskelser findes. Filmz peger på fem film, du bør tjekke ud i august. Heriblandt en ørkenvandring, gensyn med Nicolas Cage, det årlige hej fra Woody Allen, PIX-vinder og en tur forbi syndens by.


5. “Tracks

I 1977 gik den unge kvinde Robyn Davidson tværs igennem den australske ørken. 2700 km. Den utrolige bedrift er nu blevet til en film, der er interessant, hvis du er interesseret i tidens største skuespiltalenter. Mia Wasikowska (“Stoker” og “Jane Eyre”) og Adam Driver (“Girls” og “Inside Llewyn Davis”) er et kig værd.


4. “Joe

Var du vild med sidste års “Mud”, så ligner den her coming-of-age-sag af “Pineapple Express”-instruktøren, David Gordon Green, et sikkert valg. Nicolas Cage spiller eksfangen, der bliver en slags rollemodel for netop drengen fra “Mud” – Tye Sheridan.


3. “Magic in the Moonlight

Det er den tid på året. Woody Allen er som julemanden – han besøger os hvert år, og ofte får man det, man ønsker sig. Mand, kvinde, kærlighed, parforhold, livets små op- og nedture. Den jazzglade instruktør laver groft sagt altid den samme film, men altid på en ny måde.


2. “Blind

Den vandt hovedprisen på årets CPH PIX og er blevet rost fra alle sider. Eskil Vogts debutfilm er noget helt for sig selv, der er til dig, som synes Charlie Kaufmans syrede metafilm, såsom “Orkidè-tyven”, er det fedeste.


1. “Sin City: A Dame to Kill For

Vi har ventet i ni år. Den MÅ bare være ventetiden værd. “Sin City” var et sensationelt gennembrud for graphic novel-genren på film med sin sorte silhuetter og sin endnu mere sorte humor og gennemført blodige stil.

God tur i biografen!

Gravatar

#11 Ispep 5 år siden

Jeg ser også frem til Boyhood. Om end tager jeg modtagelsen af filmen med et gran salt. Before Midnight blev også skamrost og den synes jeg altså ikke levede helt op til omtalen. Sådan er der jo så meget. Linklater skal nu nok også score et par "billige" points alene pga. historiens tilblivelse. Jeg tror dog på en god film.

Skriv ny kommentar: