Af: Andreas Ebbesen Jensen | Udgivet: 2014-10-24

David Fincher har lavet en af årets bedste film. Keanu Reeves har lavet en af årets dårligste. Amerikansk pensionistkomedie er herligt besk. Og ny glimrende dokumentarfilm går “Searching for Sugarman” efter i beddene. Filmz’ anmeldere har vurderet ugens premierefilm.

”Kvinden der forsvandt” er en slags tematisk toer til David Finchers ”The Social Network”, der måske bliver essensen af tiden efter. Den tid, hvor der ikke var mere at like. Det er også en af årets allerbedste film, mener Filmz’ anmelder Morten Vejlgaard Just.

”Pakket overlegent ind i Trent Reznors støj-melankolske lydunivers, er der masser at like i “Kvinden der forsvandt”. Det er en antitese til “The Social Network”. Festen er forbi. På den måde har David Fincher skabt verdens bedste tømmermændsfilm. Jeg er ikke helt kommet mig endnu,” skriver han.

Læs anmeldelsen af “Kvinden der forsvandt”.


Keanu Reeves går i selvtægtsmode og tager kampen op mod den russiske mafia i ”John Wick”. Ikke fordi de har dræbt hans kæreste. Men fordi de har taget livet af hans hund. Et mere idiotisk plotmotiv skal man lede længe efter, mener Filmz’ anmelder Morten Vejlgaard Just.

”Selv om hunden er en gave fra Wicks afdøde kone, så havde jeg vanskeligt ved at acceptere, at hele den russiske mafia i New York skulle udryddes, fordi hvalpen blev dræbt,” skriver han.

Læs anmeldelsen af “John Wick”.


”Min lejlighed i Paris” er meget mere end en olle-kolle-komedie. Den er en besk pille at sluge med mørke temaer og et stærkt cast, der får plads til at udfolde deres komplekse figurer. Det mener Johnny Vinther Jensen.

”Trods den gennemført harmløse og kedelige titel er “Min lejlighed i Paris” alt andet end det. At det er Israel Horovitz’ første film ses heller ikke. Jeg håber en del mennesker får kaffen galt i halsen over denne film. Det tror jeg også ville glæde Horovitz,” skriver han.

Læs anmeldelsen af “Min lejlighed i Paris”.


”Finding Vivian Maier” minder på mange måder om den Oscar-vindende “Searching for Sugarman”. Jagten sættes ind på den ukendte kunstner Vivian Maier, og dokumentarfilmen giver et rørende portræt af en både talentfuld og plaget ener. Det mener Filmz’ anmelder Christian Jacobsen.

”De tusindvis af fotografier, der danner grundlaget for fortællingen, fungerer, sammen med de mange smalfilmsoptagelser, båndoptagelser og interviews fortrinligt til både at kortlægge en ukendt kunstners talent samt hendes tumultariske og, i sidste ende, sørgelige liv,” skriver han.

Læs anmeldelsen af “Finding Vivian Maier”.

Skriv ny kommentar: