Af: Andreas Ebbesen Jensen | Udgivet: 2014-07-26

I New York tager Eric Bana kampen op mod det okkulte og sine egne mørke dæmoner. På en kroatisk ø prikker en upopulær, katolsk præst huller i øboernes kondomer. Og i frankrig springer en fraskilt ægtemand på et fly mod New York for at blive genforenet med sine børn. Filmz’ anmeldere har vurderet ugens premierefilm.


”Deliver Us From Evil” blander okkulte gys med et dystert og gritty portræt af New York, der er ”Taxi Driver” værdig. Det mener Anders Brendstrup, der dog efterlyser et mere stramt narrativ og nogle stærkere karakterer til at bakke sine hop-i-sædet gys op med.

”Lidt for lidt dunkel mystik. Lidt for enkel forklaring. Mørket i mennesket er der nok stadig, men i “Deliver Us From Evil” bliver det belyst så grundigt, at man lader det ligge i biografen,” skriver han om filmen.

Læs anmeldelsen af “Deliver Us From Evil”.


Der bliver rakt tunge af paven i den sorthumoristiske komedie ”Don Fabijans bekendelser”, hvor en upopulær katolsk præst sætter gang i fødselsraten på en lille kroatisk ø ved at sælge hullede kondomer og udskifte p-piller med vitaminpiller. En morsom og samfundskritisk farce, der dog går en smule i tomgang til sidst, skriver Anders Brendstrup.

”Der er en fin fornemmelse for grin på en alvorlig baggrund, og tempoet bliver en afgørende faktor for, at kaosset bliver levende på skærmen. Jeg vil uden at tøve anbefale det her kroatiske cirkus af en farce, hvis alternativet er en af de seneste års danske knep-og-skid-på-tæppet-komedier,” skriver han.

Læs anmeldelsen af “Don Fabijans bekendelser”.


Den franske komedie ”Chinese Puzzle” er til tider både morsom, kreativ og sprudlende i sin fortællestil. Men man sidder lidt tilbage med følelsen af, at hele puslespillet aldrig rigtig går op. Det mener Jannie Dahl Astrup, der var inde og anmelde filmen.

“Som de to foregående film i trilogien fremstår “Chinese Puzzle” som en smeltedigel af alverdens skøre tankeeksperimenter, charmerende indfald og noget oprigtigt på hjerte. Men som beskuer irriterer kaosset og den sjuskede fortællestil mere, end hvad godt er,” skriver hun.

Læs anmeldelsen af “Chinese Puzzle”.

Skriv ny kommentar: