Af: MMB | Udgivet: 2014-05-16

I denne uge fik hele to franske film premiere. Som modvægt til de to franske karakterdramaer fik det storslåede monsterbrag “Godzilla” også premiere. For at tæmme kæmpemonstret og greje de to franske dramaer sendte vi derfor vores anmelderskare i biografen.


Monsterfilmen “Godzilla” fik Morten Vejlgaard Just i denne uge fornøjelsen af at anmelde. En film, der ikke er uden menneskelige svagheder, men som reddes af den hæsblæsende monsteraction.

”Det er monstrenes film – vi andre må pænt kigge på, imens en storby med skyskrabere reduceres til et apokalyptisk dukkehus i sammenligning med de brutalt smukke og grumme monstre, som anser menneskeracen for ubetydelige skadedyr i denne omgang monsterlige monster vs. monster,” skriver Morten Vejlgaard Just i sin anmeldelse af filmen.

Læs anmeldelsen af “Godzilla”.


Franske “Stranger by the Lake”, der finder sted på en afsides strand, hvor homoseksuelle mødes, fik Johnny Vinther Jensen lov til at anmelde. En film, der ganske vist ikke var uden svagheder, men som bestemt var en anbefaling værdig.

”I en tid, hvor eksplicitte sexscener er ved at blive normen snarere end undtagelsen, er det også befriende at se dem blive brugt til andet en tom provokation. Filmen ender med at være en besk, lille kommentar til (døds)driften, der findes i milemål på stranden ved søen,” skriver Johnny Vinther Jensen.

Læs anmeldelsen af “Stranger by the Lake”.


Jannie Dahl Astrup anmeldte i denne uge François Ozons “Selv i de bedste hjem”. Et velspillet portræt af en teenager med et stort litterært talent og tvivlsomme intentioner.

Humoren er kulsort spiddende og med tungen drilsk placeret i kinden – som altid hos Ozon – i denne velspillede thriller, hvor voyeurisme, begær og skolestile er grundingredienserne,” skriver Jannie Dahl Astrup.

Læs anmeldelsen af “Selv i de bedste hjem”.

Skriv ny kommentar: