Det blev den franske film “Entre les Murs” (“The Class” på engelsk), der blev hædret med den prestigefyldte og eftertragtede pris – de Gyldne Palmer.

Filmen, der er instrueret af franskmanden Laurent Cantet, foregår i et hårdt belastet parisisk skolemiljø og handler om læren François, hvis hudløse ærlighed og metoder viser sig at være en prøvelse for eleverne. Historien er baseret på en selvbiografisk roman af François Begaudeau, der i øvrigt spiller sig selv i filmen.

Cantet var dog ikke den eneste, der blev hædret i Cannes. Benicio Del Toro vandt for sin præstation i Soderberghs “Che Guevara” og den brasilianske skuespillerinde Sandra Corveloni for sin rolle i Walter Salles “Linha de passe”,

Paolo Sorrentinos “Il Divo” fik jury-prisen, Matteo Garrones “Gomorra” løb med Grand Prize, og tyrkiske Nuri Bilge Ceylan fik instruktør-prisen for arbejdet på filmen “Three Monkeys”.Vis kommentarer (5)
Gravatar

#1 filmz-Bruce 16 år siden

Håber de to "italienere" blevet nuppet til dansk distribution. Changeling er sammenlignet med L.A. Confidential og Chinatown, så den bliver helt klart et syn værd.
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#2 The Insider 16 år siden

Synes stadigvæk, det er vildt, at Changeling er forfattet af J. Michael Straczynski. Især derfor glæder jeg mig meget til at se den. Fedt, at den ufejlbarlige Del Toro vandt. Glæder mig til at se Soderberghs film på trods af den blandede kritik. Men baseret på talrige avisers udtalelser har det været et af de svageste Cannes-programmer til dato.
War. War never changes.
Gravatar

#3 filmz-Bruce 16 år siden

#2 Jeg var godt nok skuffet over sidste år, så lige her og nu lyder Entre Les Murs, Gomorrah, Il Divo og Changeling som film der snildt kan hamle op med sidste års vinder. Men selvfølgelig skal de da ses først :)
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#4 RFriis 16 år siden

Personligt synes jeg umiddelbart, at det har set ud til at være en yderst interessant konkurrence i Cannes i år. Trods det åbenlyse fravær af 'kunstneriske mastodonter' er der op til flere film, der bestemt synes at være et kig værd. Heriblandt vinderen "Entre les Murs", Fernando Meirelles' "Blindness", italienske "Gommora" og den reele favorit før uddelingen "Uc Maymum" ("Tre aber") for bare at nævne et par stykker - traileren til sidstnævnte lover i hvert fald utroligt godt.

Udover de nævnte kan man vel næppe undgå Soderberghs (spilletidsmæssigt) omfattende skildring af Che Guevara, Clint Eastwoods "Changeling" og Kaufmanns instruktørdebut "Synecdoche, New York", når de engang får tjekket ind i de danske biografer.
Gravatar

#5 Morbid 16 år siden

Lækkert med instruktørprisen til Nuri Bilge Ceylan, glæder mig meget til hans nye film. Hvis folk ikke hans film endnu, kan jeg stærkt anbefale 'Iklimer' og 'Uzak' fra henholdsvis 2006 og 2002. Ganske enkelt blandt de bedste film i det nye årtusinde imo.
You need chaos in your soul to give birth to a dancing star.

Skriv ny kommentar: