Den spanske filmsucces fra 2008, “El Orfanato”, eller som vi kender den i Danmark, “Børnehjemmet”, har allerede en genindspilning under opsejling.

Producer og instruktør Guillermo del Toro (“Pans labyrint”, “Hellboy”), har personligt udpeget skuespiller og instruktør Larry Fessenden til at skrive og instruere genindspilningen med engelsk tale.

Originalen af “Børnehjemmet” blev i 2007 instrueret af Juan Antonio Bayo, der som Fessenden også blev valgt personligt af del Toro til at instruere. Del Toro vil som i originalen også fungere som producer på den kommende genindspilning.Vis kommentarer (25)
Gravatar

#21 dude 12 år siden

Susanne Biers "Brødre" -> "Brothers" med bl.a. Natalie Portman & Tobey Maguire
Den svenske "Den Osynlige" med bl.a Tuva Novothny -> The Invisible
Den svesnke "Låt den rätte komma in" ->"Cloverfield"-instruktøren Matt Reeves laver remaket.

Ja man kan blive ved.... Men er det ikke et spørgsmål om at alle gerne vil være så fandens "safe" og derfor ikke tør tænke nyt?
Hollywood er i finanskrise så nu bliver det bare endnu værre. Mit "gæt" er at der kommer en masse 2'er og 3'er og 4'er på sucesser (er det Twilight 4 som er undervejs?) og endnu flere remakes... Desværre...
Gravatar

#22 Thomsen 12 år siden

Det er godt nok ekstremt i disse år, men Hollywood har jo altid lavet genindspilninger og efterfølgere til kassesuccesser. Man kan bare glæde sig over, at der stadigvæk er masser af originale film at finde, hvis man da tør at bevæge sig en lille smule bort fra, hvad de indskrænkede danske distributører finder værdige til vores hjemlige biografer. Jeg synes i hvert fald ikke, at jeg mangler film at se.

#2 skrev:
forstår ikke hvorfor man laver genindspilninger... er det fordi at engelsktalende lande er for dovne?


Nej, det er fordi, de ingen tradition har for at undertekste. Det gælder faktisk for det fleste lande. Det er Danmark (og resten af Skandinavien), der er undtagelsen her. I det fleste andre lande eftersynkroniserer man udenlandske film. Men eftersom flertallet af publikum foretrækker at se noget, der ligner noget, de allerede kender (dvs. på et sprog, som de forstår, med skuespillere, de genkender, og i en genre, de føler sig trygge ved ), så giver det økonomisk god mening at genindspille. At det så sjældent giver særligt gode film, fordi film først og fremmest er produkter af den tid og den kultur, som de er produceret i, er en helt anden sag. Som det blev nævnt længere oppe, så ligger der for producenten en økonomisk sikkerhed i at genindspille en historie, der allerede har vist sig at være en succes andetsteds. Og film er trods alt - i hvert fald i mange lande - en forretning.
... and in other news: grave robbers pry rifle from Charlton Hestons cold, dead hands.
Gravatar

#23 dude 12 år siden

Thomsen (22) skrev:
Man kan bare glæde sig over, at der stadigvæk er masser af originale film at finde, hvis man da tør at bevæge sig en lille smule bort fra, hvad de indskrænkede danske distributører finder værdige til vores hjemlige biografer. Jeg synes i hvert fald ikke, at jeg mangler film at se.


Kunne ikke være mere enig :-)

Gravatar

#24 Highland Park 12 år siden

Og så skal man jo heller ikke glemme, at en genindspilning betyder kroner i kassen hos producenterne af den originale film (penge der kan støtte et kommende projekt fra deres side) - desuden kan en genindspilning også skabe større opmærksomhed omkring originalen og igen medføre større indtjening end ellers. En slags indirekte markedsføring om man vil.
... as surely as there's a mouse behind your ear.
Gravatar

#25 Thomsen 12 år siden

#24 - Jeg er helt enig, men der er dog et lille aber dabei: Jeg mindes, at der har været flere eksempler på, at amerikanske filmselskaber har undertrykt originalen i længere tid, netop for ikke at tage fokus fra deres genindspilning.
... and in other news: grave robbers pry rifle from Charlton Hestons cold, dead hands.

Skriv ny kommentar: