Han er hjernen bag de seks første film i serien. Men i 2012 købte Disney George Lucas ud af “Star Wars”-franchisen, så Disney kunne fortsætte stjernekrigen uden Lucas. Ifølge Lucas var det dog Lucas selv, der sagde nej til Disney. Ikke omvendt.

Se også: J.J. Abrams: Sådan passer Luke Skywalker ind i “The Force Awakens”

Således ville Disney gerne have Lucas’ hjælp til at lave den kommende “Star Wars: Episode VII”. Det sagde Lucas dog nej til:

”Uenigheden bestod i, at de sagde: ‘Vi vil lave noget til fans.’ Men folk forstår ikke, at det faktisk er en sæbeopera, og det handler om familieproblemer – det handler ikke om rumskibe,” siger Lucas, ifølge Indiewire.

Netop fanskaren omkring “Star Wars”-filmene har fået det mere og mere anstrengt med George Lucas igennem årene. Tilføjelserne af CGI-effekter til den originale trilogi samt Jar Jar Binks i prequel-trilogien var for meget for flere fans. Lucas måtte indse, at han ikke ville det, Disney ville:

”De bestemte sig for, at de ville lave deres egne ting, så jeg besluttede mig for, at jeg går min vej, så de kan gå deres vej.”

I stedet for George Lucas er det blevet J.J. Abrams, der har fået hovedansvaret som både instruktør og som en del af producentholdet.

“Star Wars: Episode VII – The Force Awakens” får premiere den 16. december 2015.

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (17)
Gravatar

#1 cain 8 år siden

Historien i 1-3 er fantastisk. I sær omkring Republikken/Imperiet/Rebellerne. Desværre er udførelsen ikke så god.
Gravatar

#2 Mads47 8 år siden

#1 Enig

Jeg tror udemærket folk ved at filmene handler om familie or relationer på den hele store skala. Lucas problem ligger i han er ekstremt følesom og glemmer tit at hvad vi kan lide ved Star Wars. Kan godt være han forstår Star Wars bedre end nogen anden, men han forstår ikke hvad der gjorde dem populære. Dette kan ses i den måde han hele tiden laver om i de originale film.
Gravatar

#3 Thomas Jensen 8 år siden

#1 THANK YOU.

Film 1-3 prøvede jo også at give et billede af den store verden fyldt med forskellige kulturer og historier Star Wars universet bestod af. Hver planet var unik på sin måde og fokuset på al demokratiet var jo en måde og vise den her mangfoldighed.

Desværre er George lidt af en gnaven nisse hvad angår når han instruere film
Gravatar

#4 Manthraxx 8 år siden

Altså så forstår jeg ikke hvorfor han skulle brække CGI ud over de gamle film flere gange i et forsøg på at lave dem "bedre", eller hvorfor, især 2 og 3 skulle optages udelukkende på green-screen...
Gravatar

#5 Clint 8 år siden

Ud fra hvad jeg har set i forskellige dokumentar programmer og behind the scenes om Episode 4-6, havde George Lukas egentlig meget lidt at skulle ha sagt dengang. Rigtig mange af hans ideer blev fuldstændig overruled, og det virker som om, at kun derfor blev det til gode film.

Især når man sammenligner med Episode 1-3, hvor ingen satte spørgsmål tegn ved hvad han gjorde.
Gravatar

#6 Stetso-G 8 år siden

1-3 er nogle andre film end 4-6. Der er levnet meget mere plads til dialog og til handling udover kamp i 1-3. 4-6 var meget mere fokuserede på (stjerne)krigen, der udfoldede sig. Det er i sig selv slet ikke noget problem. Der er lavet rigtig mange gode krigsfilm med megen dialog og handling udover kamp. Problemet, i mine øjne, er, at Lucas har ramt sæbeoperastemningen lidt for godt i de tre prequels. Følelserne virker falske og dialogen er gumpetung. Og så skulle han havde skruet væsentligt ned for brugen af CGI.

Men props for at han ikke vil lave noget til sine fans. Han skal da selvfølgelig lave det, han har lyst til. Jeg tror ikke, jeg gider se det, for det er virkelig noget bras han har spyttet ud på det seneste(heriblandt indy 4), men props alligevel.
Gravatar

#7 MystiskeMox 8 år siden

Jeg har været med lige fra da Star Wars udkom og husker stadig den lille drengs oplevelser foran det store hvide lærred dengang (dvs. mig). For mig er Star Wars det bedste univers og filmsaga nogensinde. Især ep. 4-6 er fantastisk, men jeg er også meget glad for ep. 1-3. Og det er endda selv om der er en lang række ting jeg ikke synes særlig godt om i især ep. 1-3.

Fx at Ewoks fylder alt for meget, ekstra CGI og laven om i de oprindelige film, Jar Jar Binks, dialogen mellem Anakin og Padme i ep. 2, hvordan Anakin bliver til Darth Vader, Kampen mellem Darth Vader og Obi Wan Kenobi.

Hvor meget der er Lucas selv og hvor meget der er andre ved jeg ikke, men en ting ved jeg og det er at selve starten, universet og at det blev til noget skylder vi Lucas endvidere har han uden tvivl skulle godkende det hele om han var instruktør eller ej.

Nu glæder jeg mig kun til at se hvad Disney kan få ud af alle tiders bedste film univers og billet er selvfølgelig købt til den 16. december.
Gravatar

#8 Geekalot 8 år siden

#7 du roste ikke lige Jar Jar vel ?
Gravatar

#9 Kaversmed 8 år siden

#8 Nej, det gjorde han ikke.

MystiskeMox (7) skrev:
...Og det er endda selv om der er en lang række ting jeg ikke synes særlig godt om i især ep. 1-3.

Fx at Ewoks fylder alt for meget, ekstra CGI og laven om i de oprindelige film, Jar Jar Binks, dialogen mellem Anakin og Padme i ep. 2, hvordan Anakin bliver til Darth Vader, Kampen mellem Darth Vader og Obi Wan Kenobi.
Ripley: These people are here to protect you. They're soldiers.
Newt: It won't make any difference...
Gravatar

#10 st0rm 8 år siden

Jeg kan ikke lade være med at tænke på Jar Jar som en Sith Lord efter have læst denne..

http://imgur.com/gallery/IzPal

Hvor genialt vil det ikke være hvis Kylo Ren viser sig at være Jar Jar!

Skriv ny kommentar: