Den længeventede anden sæson bliver ikke påvirket af den aktuelle strejke i lige så høj grad.

I USA er Foreningen for skuespillere (SAG-AFTRA) og Foreningen for manuskriptforfattere (WGA) gået i strejke. Det betyder, at flere produktioner, som forbereder optagelser eller skal i gang med at optage, er sat på pause. Tidligere har vi skrevet om filmene “Deadpool 3”, “Thunderbolts” og “Blade”, som alle er sat på pause på ubestemt tid.

Dog er det ikke tilfældet for HBO Max’ “House of the Dragon”. Serieskaber og forfatter til “Game of Thrones”-bogserien, George R. R. Martin, har givet en opdatering på seriens længeventede sæson to. Ud fra Martins udmeldinger lyder det til, at “House of the Dragon” ikke påvirkes af strejkerne i lige så høj grad som andre produktioner. Martin skriver: “alle manuskripterne blev færdiggjort måneder, før WGA-strejken begyndte. Fra hvad jeg ved, er der ikke skrevet noget siden”.

Optagelserne til sæson to er fortsat i gang. Serien skydes i London, Spanien, Wales og andre steder, som ikke direkte påvirkes af strejken. Herudover er alle skuespillerne involveret i serien under den britiske søster-forening til SAG-AFTRA, Equity. Martin har skrevet, at selvom Equity støtter SAG-AFTRA i sin sag, forbyder britisk lovgivning medlemmerne at lave en sympatistrejke. Uddybende skriver Martin, at hvis de britiske skuespillere strejker, har de ikke nogen sikkerhed og kan potentielt sagsøges.

Produktionen af “House of the Dragon” fortsætter altså stadig. Sæson to udkommeer i slutningen af foråret eller starten af sommeren 2024.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: