Årets Golden Globe nomineringer blev i dag offentliggjort, hvilket bød på en glædelig overraskelse set med danske øjne, idet Susanne Biers “Hævnen” blev nomineret til en Golden Globe for Bedste udenlandske film. Dermed tegner det ligeledes godt for filmens kommende Oscar-chancer, idet priserne, der uddeles af Hollywoods udenlandske presse, ofte kan give et fingerpeg om, hvilke film der løber med Oscar-nomineringerne.

I hovedkategorien Bedste film – Drama er “Inception” blevet nomineret sammen med boksedramaet “The Fighter”, “Black Swan”, “Kongens store tale” og “The Social Network”.

På skuespillersiden er det værd at bemærke, at Johnny Depp er blevet nomineret til Bedste skuespiller -Komedie eller musical hele to gange for hhv. “The Tourist” og “Alice i Eventyrland”, på trods af at begge film er blevet kritiseret af anmelderne – førstnævnte også for Depps skuespil.

Af tv-serier er der i år blevet plads til to nye serier – “Boardwalk Empire” og “The Walking Dead” – i kategorien Bedste dramaserie.

Vinderne af Golden Globes afsløres 16. januar. Hele listen over de nominerede kan ses hos IMDb.

Se også: Susanne Biers “Hævnen” vinder priser i Rom.


Vis kommentarer (58)
Gravatar

#1 IK 9 år siden

Håber på Inception og tror på The Social Network.
Gravatar

#2 filmz-Myrepip 9 år siden

Kunne Applaus ikke nå med pga. tidsgrænsen?
"Know what the plural of pussy is? Puss-aiiii"
Gravatar

#3 Foxxander 9 år siden

Hvad sker der for nomineringer til The Tourist og Burlesque??! HFPA laver altså nogle virkelige underlige valg igen i år. Men fedt at se The Walking Dead på listen!
Gravatar

#4 Lady Arwen 9 år siden

Go Johnny Depp :)
Doctor Who <3
Gravatar

#5 Foxxander 9 år siden

Blandt komedieserierne er der kun én genganger fra sidste år, nemlig "30 Rock" som nu er blevet nomineret til bedste komedieserie for 4. år i træk.


Det er altså ikke helt rigtigt. Udover 30 Rock, var Modern Family og Glee (som vandt sidste år) også nomineret i den kategori.
Gravatar

#6 BN 9 år siden

Lady Arwen (4) skrev:
Go Johnny Depp :)


http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/
Gravatar

#7 MMB 9 år siden

Som jeg også fik flettet flot ind i nyheden, synes jeg det er helt forrykt, at Johnny Depp er blevet nomineret til bedste skuespiller - og så endda 2 gange!!! Hans skuespil er ikke blevet fremhævet i de to nominerede film, jo negativt i The Tourist. Godt nok er Comedy kategorien som altid lidt tynd med hensyn til film, men damn den er ekstra tynd i år. The Tourist, som bl.a. er nomineret til bedste film (komedie), har kun 20% positive anmeldelser på Rotten Tomatoes. Det er jo mere eller mindre kun The Kids Are All Right som fortjener at være i kategorien.

I dramakategorien kommer de 5 nominerede film med næsten 100% sikkerhed også til at være nomineret til en Oscar, og der er ikke rigtig nogen overraskelser der, måske bortset fra The Fighter, som jeg ikke ligefrem havde forventet at se i en top 5 (dog i en top 10 til Oscar). Jeg er dog overbevist om, at The Social Network napper prisen. Dog er det Globes, så Inception har en rimelig chance.

I skuespiller kategorien for drama er Mark Wahlberg nok den eneste overraskelse (til dels sammen med Gosling, som jeg ikke havde regnet med at have klaret cuttet). Formentlig ser vi dog Colin Firth løbe med titlen foran James Franco (outside Jesse Eisenberg, som jeg dog holder med). Hos skuespillerne i komediekategorien har INGEN af de nominerede skuespillere fået noget som helst Oscar-buzz, og jeg vil ikke spå om, hvem der vinder.

Hos skuespillerinderne er overraskelsen Halle Berry, som ingen helt havde regnet med at se der. Det er positivt at se en nominering til Jennifer Lawrence for Winter's Bone, selvom det formentlig bliver Natalie Portman, som napper prisen foran Nicole Kidman. Hos skuespillerinderne i komediekategorien ser det sgu også tyndt ud, og Angelina, som ligesom Depp er blevet svinet til for The Tourist, er en kæmpe overraskelse. Der bør dog ikke være nogen tvivl om, at Annette Benning, der også er favorit til Oscaren sammen med Portman, vinder denne pris.

I kategorien bedste birolle er Christian Bale favorit til at vinde sammen med Geoffrey Rush. Jeg tror dog, at Bale har en fordel, eftersom han i modsætning til Rush ikke har vundet nogen priser hidtil. Hos kvinderne vil jeg umiddelbart vurdere Melissa Leo til favorit.

De nominerede instruktører er (overraskende nok) de samme, som er nomineret til bedste film. Her er David Fincher storfavorit, ligesom The Social Network også er storfavorit til bedste film

Bedste Screenplay vinder Aaron Sorkin for The Social Network foran The Kids Are All Right. Sangene vil jeg ikke udtale mig om endnu. Bedste score er svær at udtale mig om, men jeg tror personligt Reznor og Ross, Zimmer og Desplat har gode chancer. Toy Story 3 vinder bedste animerede film.

I bedste udenlandske film tror jeg umiddelbart ikke, Hævnen har nogen chancer, og Biutiful bør være favorit foran Io sono l'amore.
__________________________________
I kategorien bedste dramaserie er Mad Men som altid favorit, dog med en spændende rival i Boardwalk Empire, som jeg selv synes er en værdig modstander. Jeg er dog glad for at se min egen favorit, The Walking Dead, er blevet nomineret. I komediekategorien er der, som jeg også nævnte i nyheden, en hel masse nye, og jeg tror Glee eller Modern Family vinder prisen, dog er jeg glad for at se The Big Bang Theory blandt de nominerede.
Bedste miniserie bør The Pacific vinde.


Gravatar

#8 MMB 9 år siden

OBS. Jeg failede i nyheden. Modern Family og Glee var også nomineret sidste år!
Gravatar

#9 MMB 9 år siden

alef1 (5) skrev:
Det er altså ikke helt rigtigt. Udover 30 Rock, var Modern Family og Glee (som vandt sidste år) også nomineret i den kategori.


Jep, opdagede det godt midt i min lange kommentar.
Gravatar

#10 Foxxander 9 år siden

#9

Fornuftige forudsigelser :) Jeg er stort set enig i alle dine synspunkter. The Social Network tog alle de tidlige precursor priser, og med denne nominering er den en åbenlys frontrunner til Best Picture når vi kommer til Oscars. The King's Speech burde dog være lige efter

Skriv ny kommentar: