Nomineringerne til Golden Globe anno 2009 er nu blevet offentliggjort. Golden Globe uddeles af Hollywoods udenlandske presse og kan ofte give et fingerpeg om, hvilke film der løber med Oscar-nomineringerne.

“Doubt”, “Frost/Nixon” og “Benjamin Buttons forunderlige liv” fører feltet med hver fem nomineringer.

Tom Cruise og Robert Downey Jr. blev begge nomineret for bedste birolleskuespiller for “Tropic Thunder”, men filmen fik ingen nominering for bedste komedie.

“The Dark Knight” måtte nøjes med en enkelt nominering – ikke overraskende til afdøde Heath Ledger for hans rolle som Jokeren.

Set med danske øjne er den svensk/danske-produktion “Maria Larssons evige øjeblik”, hvori bl.a. Jesper Christensen og Ghita Nørby medvirker, nomineret som bedste ikke-engelsksprogede film.

[list][li]Bedste film – Drama: “Benjamin Buttons forunderlige liv”, “Frost/Nixon”, “The Reader”, “Revolutionary Road”, “Slumdog Millionaire”[/li][/list][list][li]Bedste film – Musical eller komedie: “Burn After Reading”, “Happy-Go-Lucky”, “In Bruges”, “Mamma Mia!”, “Vicky Cristina Barcelona”[/li][/list][list][li]Bedste instruktør: Danny Boyle (“Slumdog Millionaire”), Stephen Daldry (“The Reader”), David Fincher (“The Curious Case of Benjamin Button”), Ron Howard (“Frost/Nixon”), Sam Mendes (“Revolutionary Road”)[/li][/list][list][li]Bedste mandlige skuespiller – Drama: Leonardo DiCaprio (“Revolutionary Road”), Frank Langella (“Frost/Nixon”), Sean Penn (“Milk”), Brad Pitt (“Benjamin Buttons forunderlige liv”), Mickey Rourke (“The Wrestler”)[/li][/list][list][li]Bedste mandlige skuespiller – Musical eller komedie: Javier Bardem (“Vicky Cristina Barcelona”), Colin Farrell (“In Bruges”), James Franco (“Pineapple Express”), Brendan Gleeson (“In Bruges”), Dustin Hoffman (“Last Chance Harvey”)[/li][/list][list][li]Bedste kvindelige skuespiller – Drama: Anne Hathaway (“Rachel Getting Married”), Angelina Jolie (“Changeling”), Meryl Streep (“Doubt”), Kristin Scott Thomas (“I’ve Loved You So Long”), Kate Winslet (“Revolutionary Road”)[/li][/list][list][li]Bedste kvindelige skuespiller – Musical eller komedie: Rebecca Hall (“Vicky Cristina Barcelona”), Sally Hawkins (“Happy-Go-Lucky”), Frances McDormand (“Burn After Reading”), Meryl Streep (“Mamma Mia!”), Emma Thompson (“Last Chance Harvey”)[/li][/list]Hele listen over de nominerede kan ses på Golden Globes hjemmeside.

Den 66. udgave af Golden Globe Awards sendes 11. januar.



Vis kommentarer (97)
Gravatar

#61 filmz-ab 15 år siden

ks

Wrestler ser da om noget så tåbelig ud da. Ligner jo totalt meget Rocky.
You wanna know what happens to an eyeball when it gets punctured?
Gravatar

#62 ks 15 år siden

Smag og behag, I suppose.

Hvad er der desuden pludselig galt med Rocky?
Gravatar

#63 steadi07 15 år siden

Jeg forudser at "Slumdog Millionaire" løber med sejren som bedste film.

Derudover ville jeg blive ret mopset, hvis Angelina Jolie løb med bedste kvindelige skuespiller. Jeg har mere end svært ved hende som skuespiller.

Leo kunne vel også godt gå hen og vinde for bedste mandlige skuespiller. Mickey Rourke var måske også et fornuftigt bud.

"In Bruges" for bedste komedie ville være perfekt. Det er en alt for overset perle af en film!
Derudover er det fedt at se både Farrell og Gleeson nomineret som bedste mandlige skuespillere i en komedie/musical.

"Waltz With Bashir"/"Gomorrah"/"MARIA LARSSONS EVIGA ÖGONBLICK" - Det må være en af de tre film der går med prisen for bedste udenlandske.

Sidstnævnte fordi den er halvt dansk:-)
"Gomorrah" fordi den vandt "European Film Award" i sidste weekend.
Førstnævnte fordi den eftersigende skulle være noget anderledes end "normale" film.

Phillip Seymour Hoffman som bedste mandlige birolle, det kan næsten ikke være andet. Han spiller smågramsende katolsk præst. Det er jo det mandlige modstykke til kvindelige ansigtsproteser.

Anywho, hvem er egentlig vært og kan det på nogen måde ses i dansk tv/internet?
Gravatar

#64 filmz-ab 15 år siden

Der er intet galt med Rocky, ihvertfald den første, og denne her ligner da rip-off, men måske tager jeg fejl. Og så god synes jeg sku ikk den ser ud til at være, udover at fortælle de samme ting, som er set million gange før i den type film. Instruktørens anden film The Fountain var ligeledes religiøst omgang pis, så jeg er vist uenig med dig vedr. hans kvaliteter.

vedr. Valkyrie, så tror jeg ærligt den flopper big time. Måske ikk økonomisk, men kvalitetmæssigt.
You wanna know what happens to an eyeball when it gets punctured?
Gravatar

#65 filmz-Bruce 15 år siden

#64 Nu har jeg lige for første gang set Fountain, så det kommer lidt bag på mig, at det var en religiøs omgang pis. Det er uden tvivl en svær film, en af disse, som ligesom David Lynch's film, lægger op til en stor grad af egenfortolkning. Din er så "religøst pis". Min er, "en storslået fortælling om kærlighed og død". Tager man indholdet, de tre sekvenser for autentisk pålydende, så tror jeg ærligt talt man har misset Aronofskys pointe.
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#66 filmz-ab 15 år siden

Bruce:

Filmen var dog ikke helt uden kvali, selvom jeg fik det til at lyde groft. Jeg gav den dog 3 ud af 6 stjerner, så altså en middeldom. Den var visuel flot og betagende, men synes aldrig rigtig handlingen blev til noget og strittede lidt i alle retninger, men dog velspillet film. Mener, at den fik en ret svag kritik med på vejen, for at komme ind på det. Desuden er jeg ikke en Lynch tilhænger, overhovedet. Filmen Inland Empire er en af de dårligste oplevelser jeg har haft, og var tæt på at forlade biffen for første gang. Jeg kan dog ellers normalt godt lide film hvor egenfortolkningen skal findes frem. Donnie Darko Fx, som også handler om, eller blandt andet, kærlighed og død.
You wanna know what happens to an eyeball when it gets punctured?
Gravatar

#67 filmz-Bruce 15 år siden

#66 Det er absolut en film jeg godt forstår ikke modtager stående lutter stående applaus. Mange vil udfra traileren alene, misforstå filmens tema og måske endda genre. Og så har film, som er åbne for fortolkninger aldrig været så efterspurgte af "de mange".

Jeg synes dog, den var meget let at finde hoved og hale i, når man lige lægger hovedet i blød en times tid, hvorimod jeg har hørt, at hovedet skal tages af først og lægges i blød, når det kommer til Inland Empire :) Den har jeg dog ikke fået at se endnu.

Og så synes jeg Jackman leverede (og Weisz også), en af sine bedste præstationer nogensinde. Og så må jeg ikke glemme soundtracket. Wow, det var vidunderligt og altid benyttet sparsomt, så man ikke kunne undgå at høre selv den mindste strofe. Det gav en helt speciel stemning til scenerne i "boblen i rummet". En 5/6 i min bog.
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#68 filmz-gofferoffer 15 år siden

Ligheden mellem en af de senere Lynch-film og så The Fountain er, at filmene har fælles kvaliteter. Godt skuespil, fantastisk musik, fejlfri cinematography og fremragende instruktion. Forskellen er dog, at man i førstnævnte kan bruge flere timer på at greje filmene og skal se filmen igennem flere gange for at forstå den. Til gengæld kom jeg hurtigere til en konklusion, eller i hvert fald en fortolkning, ved første gennemsyn af The Fountain, fordi den er relativt let tilgængelig. Og derudover (eller måske netop derfor) tror jeg, jeg selv ville vælge The Fountain frem for Inland Empire.

Med det sagt så står Clint Mansells musik virkelig frem. Det er det mest fantastiske score i nyere tid, og jeg kan ikke vente med at se, hvordan Mansells score til The Wrestler lyder (og det bliver svært at leve op til The Fountain i min bog).
Men at some time are masters of their fates: The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are the underlings.
Gravatar

#69 filmz-ab 15 år siden

Bruce:

Nu var det jo anmelderne jeg hentydede til. At filmen ikke blev modtaget særligt godt. Faktisk blev den skældt ud. Jeg giver dig fuldstændig ret i, at denne slags film, som er åbne for fortolkningsmuligheder og er tvetydige, ikke appellerer bredt, altså til det brede publikum. Det er der intet nyt i. Men smalle film er jo alene ikke ligmed kvalitet.

Jeg tror nu ikk, at mange ud fra traileren vil misforstå noget. Det er da lidt groft og firkantet sagt :-) Og så synes jeg i øvrigt heller ikke, at den var svær at følge med i end så meget andet. Rodet, men da ikke svær forståelig. Til gengæld vil jeg sige, at Inland var dybt dybt tåget for mig, og den røde tråd er ualmindelig svær at få øje på. Den var på alle måder pinlig ringe og amatør agtigt.

Enig, at det muligvis er Jackmans bedste præstation, side om side med hans præstation i The Prestige.
You wanna know what happens to an eyeball when it gets punctured?
Gravatar

#70 filmz-Bruce 15 år siden

#69 Jeg skal da ikke være for fin til at indrømme, at jeg faktisk havde forventet "noget andet", ud fra traileren, men jeg blev så positivt skuffet :)

Jeg vil da også MEGET gerne se en directors cut udgave af denne, hvis der er barberet unødvendigt af den. Men dens 96 minutters spilletid over det store emne, synes jeg stadig er nok til, at man tilfredsstillende kan samle hoved, hale og mening i de tre historier. Rodet? Nogle gange skal man blot have set en film én gang, så vil efterfølgende syn helt automatisk stå langt klarere. Ja faktisk ER det meningen, at man nogen gange skal have flere syn, for at kunne sætte pris på en film. Mulholland Drive var ihvertfald en af slagsen for undertegnede og jeg er spændt på, om et nyt syn af Fountain vil åbne op for mere. Men rodet vil jeg ikke kalde den, blot udfordrende.

Men, back to subject.

Herligt at se Mad Men endnu engang være nævnt i de rigtige kategorier. Den må godt tage drama og bedste skuespiller hjem igen, så har det været et fortjent år.
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140

Skriv ny kommentar: