“Avengers: Endgame” vælter i cameos – her følger en gennemgang.

DER SKAL ADVARES IMOD SPOILERS!

Avengers: Endgame” er ikke bare endnu en Marvel-film, men derimod en afslutning på i alt 22 MCU-film.

Derfor var det ganske forventet, at flere karakterer fra tidligere MCU-film ville hilse på i form af større eller mindre cameos.

Her spiller ikke mindst tidsrejse-plottet ind, hvor der besøges fire tidligere MCU-film samt en S.H.I.E.L.D.-base i 1970’erne.

THOR: THE DARK WORLD

Her er der comeback til Natalie Portman i rollen som Jane Foster fra de to første “Thor”-film.

Der er også comeback til Thors afdøde mor, Frigga – spillet af Rene Russo.

THE AVENGERS

Loki (Tom Hiddleston) har en mikroskopisk cameo i “The Dark World”-rejsen, men derimod en noget større, da Tony Stark og Scott Lang sammen forsøger at stjæle The Tesseract efter Slaget om New York. I samme scene er der gensyn med Robert Redford som “The Winter Soldier”-skurken Alexander Pierce.

Steve Rogers er løbende med denne handling i færd med at snuppe The Mind Stone fra HYDRA-folkene Brock Rumlow (Frank Grillo) og Jasper Sitwell (Maximiliano Hernández).

Endelig er Hulk på besøg hos The Ancient One, der spilles af “Doctor Strange”-mentoren Tilda Swinton.

GUARDIANS OF THE GALAXY

Gamora døde som bekendt på Vormir i “Infinity War”, men Zoe Saldana medvirker som Gamoras 2014-jeg, da Nebula og War Machine rejser til Morag for at snuppe The Power Stone før Peter Quill.

Her er også The Black Order-skurken Ebony Maw (Tom Vaughan-Lawlor) tilbage som håndlanger for 2014-Thanos.

AVENGERS: INFINITY WAR

Natasha Romanoff og Clint Barton er det sidste tidsrejsehold på mission, der besøger Vormir, hvor Red Skull (Ross Marquand) igen våger over The Soul Stone.

1970’ERNE

Tony Stark og Steve Rogers må på ekstra tidsrejse, hvor der venter flere cameos. Her møder Tony sin far – Howard Stark (John Slattery) samt dennes chauffør, Edwin Jarvis, som spilles af James D’Arcy, der spillede rollen i Marvel-serien “Agent Carter”.

Der er også gensyn med en forynget Michael Douglas i “Ant-Man”-rollen som Hank Pym, ligesom der er mindre cameos til “Infinity Gauntlet”-forfatter Jim Starlin og den sidste rolle til afdøde Stan Lee.

Steve Rogers får desuden et kig på den store kærlighed fra fortiden, Peggy Carter (Hayley Atwell).

Endelig er der en cameo fra Russo-brødrenes serie “Community”, hvor Yvette Nicole Brown spiller mistænksom militær-personale.

BEGYNDELSEN

Her er der også et par cameos. Blandt andet i form af instruktør Joe Russo, der er den homoseksuelle mand i Steve Rogers’ terapigruppe, imens “Community”-skuespilleren Ken Jeong er vagt i scenen, hvor Scott Lang første gang kommer tilbage ud af Quantum Realm.

Her spiller Emma Fuhrmann desuden den fem år ældre Cassie Lang.

Endelig er “Thor: Ragnarok”-duoen Korg (Taika Waititi) og Miek tilbage i New Asgard-scenen med Thor.

BEGRAVELSEN

Ved begravelsen af Tony Stark vælter det frem med cameos.

Blandt andre Jon Favreau som Happy Hogan, Marisa Tomei som Aunt May, Michelle Pfeiffer som Janet Van Dyne, William Hurt som Thaddeus Ross, Cobie Smulders som Maria Hill,  Samuel L. Jackson som Nick Fury og endelig drengen Harley Keener fra “Iron Man 3” – igen spillet af Ty Simpkins.

Desuden er der alle de tilbagevendende MCU-helte.Vis kommentarer (4)
Gravatar

#1 Gorman 3 år siden

Valkyrien er vel også en cameo fra ragnarok ?
Hudson til Vasquez i "Aliens": "Have you ever been mistanken for a man? No, have you!!!
Gravatar

#2 Gottschalck 3 år siden

Måske jeg er lidt på dybt vand, men hvad er definitionen på en cameo? Fordi det er da vildt mange!
Gravatar

#3 Durante 3 år siden

#2 cameos er optræden af signifikante personer eller kendisser der kort er i en film som:

Decideret marketingsstunt og/ eller comedy relief (Stan Lee i Avengers filmene)

Easter egg (Howard the duck I guardians of the galaxy)

Personer som direkt hører til universet, men som ikke har decideret betydning for historien eller sequels (Zsasz I Batman Begins)

Personer som ikke har er så betydningsfuld i filmen de optræder i, men som kommer til at have stor betydning for fremtidige film (Nick Furry I Iron Man)


Jeg skulle sige at det er at strække den lidt at kalde mange af de her for cameos (Loki eksempelvis) da de allerede er en etableret del af universet og en "selvfølge" at de er med. Cameos anvendes jo mere som et uforudset overraskelsesmoment. Nogle cameos jeg synes er interessante er dog captain america-thor of a-force
Gravatar

#4 Gottschalck 3 år siden

#3 Mange tak for svar, det gjorde mig da klogere, fordi jeg må da også indrømme, at 28 cameos lyder meget, meget voldsomt, men det afhænger jo selvfølgelig af definitionen. Som du nævner, så lyder det vildt at kategorisere Loke som camoe - i hvert fald i mine ører.

Skriv ny kommentar: