“300”, der er 2007’s indtil videre største hit, har vækket iransk harme. Således kalder en iransk embedsmand “300” for et ”veltilrettelagt og fornærmende angreb på iransk kultur og værdier.”

Præsident Mahmoud Ahmadinejads personlige kunstrådgiver, Javad Shamqadri, udtalte, at filmen er en ”del af en vidtfavnende amerikansk psykologisk krig rettet mod iransk kultur,” og fortsætter: ”efter den islamiske revolution i Iran satte Hollywood og amerikanske kulturelle institutioner sig for at finde ud af, hvordan man kunne angribe den iranske kultur. Denne film er uden tvivl et produkt af den søgning.”

“300” handler om slaget ved Thermopylæ mellem de græske og persiske (iranske) styrker 480 f.Kr., og fortæller hvorledes 300 græske soldater kunne holde den persiske hær tilbage, og til sidst presse perserne ud af Grækenland.

Shamqadri er selv filmproducent, og har udformet en strategi der ytrer, at det bedste forsvar mod disse amerikanske fornærmelser er at lave flere film med iranske succeshistorier.



Vis kommentarer (64)
Gravatar

#41 filmz-Rykno 17 år siden

NIO du er sjov... selvmodsigende, men sjov.

men tror filmen er lidt for nice, jeg skal skam se den!
Gravatar

#42 filmz-Bruce 17 år siden

#39 Nej, jeg mener ikke man skal bombe HELE Iran. Den sætning var ikke skrevet for at blive taget bogstaveligt, den var sagt for at demonstrere min holdning til Irans regime og for at påpege, hvor langt tilbage i evolutionen jeg mener landet efterhånden befinder sig. Jeg medgiver, jeg er særdeles stor tilhænger af sarkasme og ynder at bruge den ofte. Det er så nok heller ikke nogen hemmelighed, at jeg mener Muhammed tegningerne, er den vigtigste enkeltstående begivenhed de sidste 20 år i Europa, mht. at fremme fremtidig integration og tage fat på emner, som tidligere har været tabubelagte.

Min personlige mening, hvad angår bombning af Iran er den, at hvis Iran ikke efterlever FN's krav om at stoppe deres A teknologi og lade FN overvåge hele processen, så burde man bruge bunker-busters, til at smadre alle de faciliteter, hvormed de kan erhverve sig A-våben.

Ytringsfrihed i Danmark, er RETTEN til at udtrykke sig om alt, under hensyntagen til Grundloven. Men det er IKKE retten til at lade ens ytringer stå uimodsagt af andre. Så snart man har ytret sin mening, skal man være rede til at blive kritiseret herfor. Det er ytringsfrihed for alle. Derfor kunne jeg aldrig finde på at betvivle DIN ret til at formulere kritik af det jeg siger eller har sagt. Min kritik af dine synspunkter har intet med at undsige DIN ytringsfrihed. Tværtimod! Debat og kritik, uanset hvor kontant den måtte være, er en nødvendighed for fremover at kunne fastholde de demokratiske og menneskeretslige rettigheder, vi gennem tiden har kæmpet os til gennem historien.
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#43 filmz-ikea-fan 17 år siden

[Indlæg slettet af admin]
Hvis dette indlæg virker stødende eller fornærmende, skal det tolkes som en joke.
Gravatar

#44 Yoda 17 år siden

#43

Det var dog et ekstremt stupidt, personligt og dybt hadsk indlæg, og jeg kan på ingen måde se relevansen af angrebet - det er simpelthen usagligt og uintelligent, hvilket din afsluttende sætning bevidner til fulde.

Hvem der er idioten her er der vidst ingen tvivl om, når man falder ned til så sørgeligt et stade, som personangreb er.
Steven Spielberg: "Every time I go to a movie, it's magic, no matter what the movie's about."
Gravatar

#45 filmz-Bruce 17 år siden

#44 Ikea har jo som bekendt aldrig været den skarpeste i "Test Nationen" og hans "trolleri" er jo den tydeligste eksponent for dette. Knægten ville nok gerne have haft génet til at kunne debattere, men det ser ud til, at han har fundet sit kald, som underholdende fodnote :)
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#46 filmz-ikea-fan 17 år siden

#44
Jamen kære ven, det var en joke. Og man kan jo tilsyneladende fyre hvad som helst helt af, bare det er "for sjov".

Jeg troede i øvrigt at dig og de andre kegler var blevet enige om at ignorere mig.
Hvis dette indlæg virker stødende eller fornærmende, skal det tolkes som en joke.
Gravatar

#47 Yoda 17 år siden

#46

Jeg troede i øvrigt at dig og de andre kegler var blevet enige om at ignorere mig.

Det er ikke så lige til, men jeg skal forsøge at holde mig i skindet fremover.
Steven Spielberg: "Every time I go to a movie, it's magic, no matter what the movie's about."
Gravatar

#48 filmz-mrhands 17 år siden

Ytringsfriheden er en illusion kære venner.

De to mest kendte restriktioner er som bekendt blasfemiparagraffen fra 1866 og racismeparagraffen fra 1939, der har som formål at stoppe tankeværksomhed og behandle de 'beskyttede' grupper som børn. Har I lagt mærke til hvor meget de beklager sig 24/7? Som børn...

Det er mit billede at i Danmark (og andre demokratiske lande i vesten), der er tanker, som er det modsatte af kristne og demokratiske værdier betragtet som farlige og dermed forkerte og forbudte.
Gravatar

#49 chandler75 17 år siden

Da ikea-fan ved gentagne lejligheder har overtrådt retningslinierne for brugen af forummet, og tidligere har fået en advarsel, er brugeren nu blevet deaktiveret.

Indlægget i # 43 er desuden blevet slettet.
"Some people have bad taste and others have taste more like mine." - Roger Ebert
Gravatar

#50 filmz-Fourth 17 år siden

Uden at virke angribende saa har muslimerne satme en tendens til at vaere extremt snaever synet og ens rettet i deres tanke gang...

Skriv ny kommentar: