“300”, der er 2007’s indtil videre største hit, har vækket iransk harme. Således kalder en iransk embedsmand “300” for et ”veltilrettelagt og fornærmende angreb på iransk kultur og værdier.”

Præsident Mahmoud Ahmadinejads personlige kunstrådgiver, Javad Shamqadri, udtalte, at filmen er en ”del af en vidtfavnende amerikansk psykologisk krig rettet mod iransk kultur,” og fortsætter: ”efter den islamiske revolution i Iran satte Hollywood og amerikanske kulturelle institutioner sig for at finde ud af, hvordan man kunne angribe den iranske kultur. Denne film er uden tvivl et produkt af den søgning.”

“300” handler om slaget ved Thermopylæ mellem de græske og persiske (iranske) styrker 480 f.Kr., og fortæller hvorledes 300 græske soldater kunne holde den persiske hær tilbage, og til sidst presse perserne ud af Grækenland.

Shamqadri er selv filmproducent, og har udformet en strategi der ytrer, at det bedste forsvar mod disse amerikanske fornærmelser er at lave flere film med iranske succeshistorier.Vis kommentarer (64)
Gravatar

#11 anoch22 17 år siden

9# Fuldkommen enig.
Gravatar

#12 filmz-mrhands 17 år siden

#9 At kalde nogen for mørkemænd kan på ingen måde kaldes for racistisk.
Gravatar

#13 filmz-harkonnen 17 år siden

Filmen 300 er så ikke historisk korrekt. Men det bliver stadigvæk en fed drengerøv action film. Jeg smutter skam ind og se den.

Gravatar

#14 thomas040 17 år siden

Den var ganske stereotyp i sine fortolkninger kan man roligt sige... hvor at perserne blev klædt som bøsser, og alle andre end den hvide race i filmen portrætteres som svage mennesker som bliver udryddet i eet væk... men sådan er det jo med pop-kultur...

men den er nu ganske visuel og flot at se på.
Failure is a zero out.
Gravatar

#15 keitel 17 år siden

Forstaar sgu godt Bruces vrede udbrud, da jeg laeste det taenkte jeg sgu ogsaa, bomb dem ad helvede til, men man har jo lov til at haabe at der findes nogle iranere der bare er lidt normale, derfor er det nok lidt drastisk, men et eller andet skal der da ske, ellers er det sgu os der ender med en nuke i nakken.
Gravatar

#16 Nickell 17 år siden

Irans styre er så paranoidt, at de ser sammensværgelser overalt... ligesom med Stalin!

Håber snart at der kommer en ny revolution... Det ville betyde en del for verdensfreden... =)
Gravatar

#17 filmz-Bruce 17 år siden

#9 Du skulle måske læse definitionen på ordet "racist". Mange i dag misfortolker, eller måske skulle man sige misforstår, bevidst udtalelser, således at de kan få det til at passe ind i deres sort/hvide verden, hvor man er racist, hvis man udtaler sig kritisk!

Sig mig engang er du da fuldstændig syg oven i bolden???

Nok ikke noget der overstiger 1/100 af den retorik og ikke mindst handlinger, som Iran og dets regime fremkommer med!

En ting er at ikke dele holdning med dem, men det er squda for langt ude at komme med rasictiske og terroristiske udtalelser..

Der var sgu et ord mere du skulle slå op!

Det er fandme tavligt at sige sådan noget lort...

Ked af jeg har spoleret din aften! Men måske [url= klip af iransk kunst[/url], som er et veltilrettelagt og fornærmende angreb på vestlig kultur og værdier, nedfældet i FNs menneskerettighedserklæringer, kan få dig på højkant igen!

Hvorfor fanden skal landet bombes, bare fordi at presidendent er en nar? Kan du fortælle mig det?

Fordi Iran støtter terrorbevægelser som Hamas og Al Qaeda med våben og økonomisk støtte, så de dermed kan optræde anonymt på fremmede nationers territorier. Og fordi Iran indenfor få år har A-bomben og dermed får en terrororganisation formodentlig også adgang til den.

Det var EEN grund! En anden grund er den film du ser herover! Undertrykkelse af menneskerettigheder, henrettelser af unge homoseksuelle på bestialsk vis. En tredie grund? Fordi Iran står bag et menneskesyn, der fører til de samme konsekvenser, som de autoritære nazistiske og kommunistiske regimer!

Så er du squ da ikke en skid bedre end alle de idioter der render rundt og bomber jeg ved ikke hvad.. Du er nøjagtig samme som dem!!!!IDIOT!!!!

Jeg kan så fortælle dig, at du er en historisk ignorant og burde fordybe dig i historiens gang.

Bomb de iranske A anlæg ad helvede til, inden vi står med en million uskyldige civile døde!
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140

#18 17 år siden

Puha jeg skal da lige love for at det her kan skabe høj bølgegang ( eller er det en storm i et glas vand? ).

Men det her skulle jo forestille at være et frit land, hvor ALLE har ret til en menig, uanset om flertallet kan lide den eller ej ( det er ulempen ved ytringsfrihed ).

Nå men det var nu et helt andet ærinde jeg oprindeligt var ude i. Jeg hæftede mig ved Kunstrådgiverens udtalelse om at bekæmpe Hollywoods sammensværgelse ved at lave iranske film om iranske triumfer ( hvad de så end måtte være ). Så bliver vi da skidt stillet her i Danmark, da vi ikke kan tage del i den iranske filmiske belæring, og derfor kunne får den amerikanske proporganda serveret.

Hvad bygger jeg så det på. Jo der var sådan set to iranske film, som efter pres fra de iranske distributører ( som igen var under pres fra den iranske regering ), blev pillet af programmet, fordi Danmark jo som bekendt var fadder til muhammedkrisen. Så meget for den iranske udbredelse af dres kultur. Velkomme.

Kviesgaard
Gravatar

#19 filmz-NIO 17 år siden

#17 Hvordan kan du forene disse to holdninger?

"Fuck Iran og bomb dem frem til stenalderen"

"Bomb de iranske A anlæg ad helvede til, inden vi står med en million uskyldige civile døde!"

Du mener altså ikke at der findes nogen civile i Iran? Eller du mener måske at man kan "fucke" og bombe nogen tilbage til stenalderen uden civile tab? Eller sætter du lighedstegn mellem landet "Iran" og Irans atomanlæg? Virker umiddelbart lidt dobbeltmoralsk for mig. Måske mener du at "civile" defineres som "vestlige borgere" eller "ikke-muslimske mennesker"?

Vil i øvrigt lige pointere det morsomme i at du kalder #9 en "historisk ignorant" imens du tilsyneladende selv tror at stenalderen ligger i fremtiden! Mere historisk ignorant kan man næppe bliver :P
Gravatar

#20 filmz-rephax 17 år siden

#19

Uden at have overskuddet til at blande mig i diskutionen nu, tror jeg det han mener med "bomb dem frem til stenalderen" er at hvor man normalt ville bombe nogen tilbage til stenalderen, befinder Iran sig udviklingsmæssigt længere tilbage end som så, og at blive bombet til stenalderen dermed, for dem, ville være et udviklingsmæssigt fremskridt.

Derudover glæder jeg mig bare til at blive underholdt af hvad jeg forventer er et fredt actionbrag... 300!

Skriv ny kommentar: