“300”, der er 2007’s indtil videre største hit, har vækket iransk harme. Således kalder en iransk embedsmand “300” for et ”veltilrettelagt og fornærmende angreb på iransk kultur og værdier.”

Præsident Mahmoud Ahmadinejads personlige kunstrådgiver, Javad Shamqadri, udtalte, at filmen er en ”del af en vidtfavnende amerikansk psykologisk krig rettet mod iransk kultur,” og fortsætter: ”efter den islamiske revolution i Iran satte Hollywood og amerikanske kulturelle institutioner sig for at finde ud af, hvordan man kunne angribe den iranske kultur. Denne film er uden tvivl et produkt af den søgning.”

“300” handler om slaget ved Thermopylæ mellem de græske og persiske (iranske) styrker 480 f.Kr., og fortæller hvorledes 300 græske soldater kunne holde den persiske hær tilbage, og til sidst presse perserne ud af Grækenland.

Shamqadri er selv filmproducent, og har udformet en strategi der ytrer, at det bedste forsvar mod disse amerikanske fornærmelser er at lave flere film med iranske succeshistorier.Vis kommentarer (64)
Gravatar

#31 HonoDelLoce 17 år siden

#30

Nu vil jeg da overhovedet ikke blande mig i jeres diskussion.. Men du kan da aldrig nogensinde i en debat sige, at det er forkert af Bruce at sige hvad end han nu gerne vil sige..

Du kan sige, at det er imod DINE holdninger.. Men for Bruce (og garanteret en masse masse andre) er dét det helt rigtigt at sige..

At du så ikke fatter en joke, når den bliver præsenteret foran dig på et sølvfad, det må du fandme selv stå til regnskab for..
Jeg har intet problem med ikke at have ret. Det er kun, hvis nogen påpeger det, jeg bliver stædig!
Gravatar

#32 filmz-mrhands 17 år siden

Jeg læser "Fuck Iran og bomb dem frem til stenalderen" som en skæg joke.

[edit]Woops. En anden kom først.
Gravatar

#33 filmz-NIO 17 år siden

#31 Hvis det var ment som en joke, så har jeg bestemt misforstået den! Men det tror jeg nu desværre ikke at det var (og hans forsvar af det tyder bestemt heller ikke på det) - så præsenteret på et sølvfad, nej (måske noget internt?). Naturligvis har han ret til at mene hvad han vil, men hvis der ikke findes noget som er "forkert" at sige, så ser det sort ud for samfundet. Man kan heldigvis kun altid tale for sig selv, så selvfølgelig var det MINE holdninger, men det troede jeg egentligt var underforstået (men åbenbart ikke nok "på et sølvfad" for dig).

Men læg lige mærke til, hvor jeg trådte ind i debatten. Det gjorde jeg nemlig først efter at Bruce havde besvaret blaze på en (IMO) temmelig nedladende og arrogant måde! At du vil forsvare den slags, står så for DIN regning. Men måske var det en kæmpe practical joke, hvor blaze, bruce og dig var indblandet.. Dear god I hope so. Og nu må jeg hellere huske at sige, at det naturligvis er MINE og KUN mine holdninger.
Gravatar

#34 thomas040 17 år siden

gab


Failure is a zero out.
Gravatar

#35 Alex 17 år siden

#34 gaaaaaaaaaaaaaab

hva med at lade Bush jr. bestemme om han vil springe Iran i stumper og stykker.......
Gravatar

#36 keitel 17 år siden

#33 "Fuck Iran og bomb dem frem til stenalderen"
er sgu kanon galgenhumor, ikke andet. De var sgu da mere civiliserede i stenalderen, synes ikke det burde vaere saa svaert at forstaa, men hvis man er politisk korrekt ser man jo racister over det hele.
Gravatar

#37 HonoDelLoce 17 år siden

#33

Jeg grinte nu fint af den i hvert fald.. Og jeg har, så vidt jeg selv ved, intet internt kørende med Bruce.. Og når han bliver ved med at skrive, at du læser det i en forkert sammenhæng, så burde klokkerne måske ringe lidt for dig..

Og nu er det jo sådan, at vi har ytringsfrihed i Danmark, og det gælder både humor, politik og alt muligt andet.. Så måske du synes det er forkert at skrive, men så længe han ikke har sagt noget direkte ulovligt, nej, så er det ikke forkert..

Og at du først træder ind i debatten, når du synes at der er en lille mulighed for at lege sherif, det kan jeg virkelig ikke se hvad jeg skal bruge til? Svarede Bruce Blaze nedladende? Måske du skulle læse Blaze's indlæg igen og lade ham selv tale for sin sag i stedet for at kæmpe for andres sager..
Jeg har intet problem med ikke at have ret. Det er kun, hvis nogen påpeger det, jeg bliver stædig!
Gravatar

#38 filmz-Bruce 17 år siden

#30 Jeg giver op!

Hvis du virkelig ikke kan se det forkerte i det du har skrevet, efter at det er blevet påpeget af flere i denne tråd, så gør du det aldrig, uanset hvor lang tid man forsøger at diskutere med dig.


Du er godt nok en spøjs fætter :) Mener du virkelig af kvantiten af modsatrettede meninger, i dette tilfælde 3-4 stykker uden nogen form for modargumentation, skulle kunne ændre min opfattelse? Jeg kan indenfor 30 minutter give dig al den dokumentation du lyster, skiftlige og video klip, som bekræfter samtlige mine påstande omkring Irans regime. Der behøves forøvrigt ingen svensk FN inspektør for at finde frem til Irans nukleare steder, dem ser du lige her og dem er FN helt på det rene med eksisterer? Læs mere om Irans A faciliteter her.

Du vil blot blive ved med din stime af tomme argumenter og skråsikre udsagn.

Indtil nu, er jeg den eneste, som åbenbart kender til metoden at fremlægge dokumentation for mine påstande, som bakker mine udsagn rigeligt op. Hvis du vil spille den politisk korrekte, så værsgod. Den dokumentation, som er til min rådighed, kan jeg sagtens retfærdiggøre mine holdninger med. Check iøvrigt Middle East Research Institutes informationsserie omkring Iran.

Det eneste man kan håbe er at du på et eller andet tidspunkt (selvom det synes sent allerede) tænker lidt mere over, hvordan du formulerer dig og taler om andre mennesker. Behandl andre som du selv ønsker at blive behandlet!

Så hvis jeg gerne vil behandles godt med oliebade, så burde jeg også ønske for andre, Ahmadinejad og hans kriminelle præsteslæng, oliebade? Denne verden er kun evolutioneret ved, at folk til hver en tid har stillet spørgsmål ved dette og hint og har kritiseret dogmer ved religioner, siden Martin Luther gik i flæsket på katolicismen i 1500 tallet. At vi nu lever i en tid, hvor politisk korrekte ikke tør træde andre over tæerne af frygt for at fremstå som uciviliserede og inhumane, må de om. Historien har tydeligt vist, at det ikke er fra disse mennesker fremskridt, rettigheder og demokrati skal komme. Disse mennesker undergraver menneskers rettigheder. Er der noget som er kritisabelt, så skal det kritiseres, uanset om det går udover den koncensus, som så mange nærmest sygeligt ønsker, uanset de afskyvækkende konsekenvenser dette må kunne have.

And I quote (again): "Fuck Iran og bomb dem frem til stenalderen" Tænk nu lidt over det..

Ahmadinejad og hans præsteslæng er længere tilbage i menneskesyn, end man var i stenalderen. Det iranske folk som helhed er et meget civiliseret folk og var verdens 7. største magt inden den islamiske revolution i 1979. Nu er de tilbage i middelalderens tankegang, hvor man brændte kvinder som hekse. Idag stener man dem!
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#39 filmz-NIO 17 år siden

#38 Jeg har ikke på noget tidspunkt nævnt at din viden om Iran var forkert. Jeg har ikke desto mindre nævnt, at jeg ikke ved meget om Iran. Og det er netop heller ikke din mening jeg kritiserer, men den måde du fremsætter din sag på (selvom jeg stadig vil mene, at en hel del af dine "facts" kun fremstår som din egen opfattelse). Vi er formodentligt enige om, at Irans præstestyre er noget skidt, men jeg syntes nu stadig ikke at det retfærdiggøre at bombe hele landet (hvilket jeg heller ikke kan tro at du mener, selvom du skrev det i #5).

#35 Det gør jeg så :)

#37 Hvis det var en joke, fint, man kan sige næsten alt i humorens navn. Men når han bliver ved med at forsvare det som sin seriøse holdning, så tolkes det som sådan.

Det var ikke min mening at lege sherif, men blot at give udtryk for mine holdninger omkring den måde bruce fremfører sig på overfor både blaze og tidligere. Men det er måske ytringsfrihed for dem som mener det "rigtige" i dine øjne? (retorisk spørgsmål)

# Men vi kan vel alle bare blive enige om, ikke at være enige - det er i hvert fald det fede ved Danmark. Jeg gider ikke diskutere det her længere. Vi kommer ingen vegne. God søndag alle :)
Gravatar

#40 Æsop9000 17 år siden

Prøv at se hvad de sender på Iransk stats-TV:
(det var det irankse modsvar på de danske muhammed-tegninger)

Specielt hvad kvinden i indslaget siger til sidst giver mig kulegysninger.
I teorien er der ingen forskel på teori og praksis. I praksis er der

Skriv ny kommentar: