“300”, der er 2007’s indtil videre største hit, har vækket iransk harme. Således kalder en iransk embedsmand “300” for et ”veltilrettelagt og fornærmende angreb på iransk kultur og værdier.”

Præsident Mahmoud Ahmadinejads personlige kunstrådgiver, Javad Shamqadri, udtalte, at filmen er en ”del af en vidtfavnende amerikansk psykologisk krig rettet mod iransk kultur,” og fortsætter: ”efter den islamiske revolution i Iran satte Hollywood og amerikanske kulturelle institutioner sig for at finde ud af, hvordan man kunne angribe den iranske kultur. Denne film er uden tvivl et produkt af den søgning.”

“300” handler om slaget ved Thermopylæ mellem de græske og persiske (iranske) styrker 480 f.Kr., og fortæller hvorledes 300 græske soldater kunne holde den persiske hær tilbage, og til sidst presse perserne ud af Grækenland.

Shamqadri er selv filmproducent, og har udformet en strategi der ytrer, at det bedste forsvar mod disse amerikanske fornærmelser er at lave flere film med iranske succeshistorier.Vis kommentarer (64)
Gravatar

#1 filmz-Michael Ipsen 17 år siden

Hold dog op..
Gravatar

#2 Bardoboy 17 år siden

De burde genudgive "ikke uden min datter" .. :D
Gravatar

#3 filmz-Benny1986 17 år siden

Hmm, kan man ikke lave noget som helst i dag, uden at man skal tænke over, om man krænker nogle kulturer?
Det kan da ikke være rigtigt, at Hollywood får tæsk, fordi de mener at det krænker IRAN... Tør øjene, forhelvede!
Gravatar

#4 squee 17 år siden

Årh, de må da holde op. Idioter.
www.myspace.com/maskine
Gravatar

#5 filmz-Bruce 17 år siden

Fuck Iran og bomb dem frem til stenalderen forpulede mørkemænd!!! Nu får jeg endnu mere lyst til at se den!!! Måske jeg ligefrem hepper i bio'ens mørke!!!

Kunstrådgiver? Så må det være ham som står bag kunsten at hænge teenagere fra kraner, stene kvinder og hugge lemmer af kroppen. Det er sgu kunst!!! Iranske succeshistorier!!!
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#6 Æsop9000 17 år siden

Hmm... dette kommer fra mullah-styret, hvis universitets-professorer ageter for at tegnefims-parret Tom Og Jerry er et Jødisk komplot for at få sympati for Israel:


samtidig med at de samme lærde iranere fra teherans universitet underviser i at alle Hollywoods bevist har en underlæggende anti-islamisk tema:


Det er hvad man underviser i på universiteterne i Iran, så det er ikke overraskende at styrets paranoia også slår ned på denne film.
I teorien er der ingen forskel på teori og praksis. I praksis er der
Gravatar

#7 filmz-bnm 17 år siden

Før i fordømmer folkeslag skulle det måske lige overvejes hvor mange der står bag den udtalelse. Alle lande har deres idioter. Nogle landes idioter får bare mere airtime end andres.

Hvordan kan det være? :)
#Anime-DK - Besøg os på irc.enterthegame.com
Gravatar

#8 Alex 17 år siden

Hvordan kan sådan en film krænke Iran????

Tyskland får sku også tæv i alle AndenVerdenskrig-filmene,
Men derfor krænker man da ikke Tyslands kultur!!!!?
Gravatar

#9 filmz-blaze 17 år siden

#5

Fuck Iran og bomb dem frem til stenalderen forpulede mørkemænd!!! ???? Sig mig engang er du da fuldstændig syg oven i bolden???

En ting er at ikke deleholdning med dem, men det er squda for langt ude at komme med rasictiske og terroristiske udtalelser..

Det er fandme tavligt at sige sådan noget lort...

Hvorfor fanden skal landet bombes, bare fordi at presidendent er en nar? Kan du fortælle mig det? Så er du squ da ikke en skid bedre end alle de idioter der render rundt og bomber jeg ved ikke hvad.. Du er nøjagtig samme som dem!!!!IDIOT!!!!
Gravatar

#10 filmz-NIO 17 år siden

#7 Enig.. og jeg må sige at netop denne tråd viser at danmark bestemt også har sine idioter ;)

Men det er naturligvis fjollet som nogle i Iran åbenbart har hang til at overreagere i en rus af paranoia! Men jeg mener også at kunne spore nogen harme over pathfinder, så måske burde danskerne ikke føle sig alt for hellige?

Glæder mig til at se 300! Ser virkelig fed ud :)

Skriv ny kommentar: